UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Granulu apkures katli
Autors: Zigurds ()
Datums: 30/05/2011 17:59

Piedod pietuk ;).... Starp citu, interesanta tēma diskusijai cilvēkiem, kas šai lietai pieiet vairāk no zinātniskā viedokļa nekā komerciālā. Kādai jābūt gaisa un granulu proporcijai deglī, lai tās maksimāli efektīvi sadedzinātu. Ir lasīts, ka dažiem Austrijā ražotiem degļiem efektivitāte ir līdz pat 99,2% pie 850oC 30 min. vienmērīgas darbības.

Re: Granulu apkures katli
Autors: pietuks ()
Datums: 31/05/2011 08:08

..un pēc tam to super efektīvo degli iesprauž malkas katlā ar efektivitiāti 60% un visa zinatne vējā!
laboratorijas apstākļos droši vien var sasniegt tos 99%, bet dzīvē privātmājā tā ir fantastika, risinājums ir lambda zonde, kas mēra un piekoriģē gaisa padevi. granulām mitrums svārstās no 6 -12% katram vriantam ir nepieciešama sava proporcija!

Re: Granulu apkures katli
Autors: Zigurds ()
Datums: 31/05/2011 08:37

Pilnīgi piekrītu un tāpēc droši varu apgalvot, ka labas kvalitātes deglis, kurā ir sabalansēti visi tehniski mehaniskie rādītāji un automātika nodrošina gaisa padeves daudzuma korekcijas, var nodrošināt diezgan augstu efektivitāti arī bez LZ. Tālāk ir runa par katla efektivitāti, un tāpēc cilvēki parastajam malkas katlam ir aprēķinājuši dūmgāzu eco, lai nospiestu dūmgāzu temperatūru vismaz līdz 140oC, tādējādi iegūstot pat 92%. Manuprāt tas ir labs rādītājs. Lielie degļi, virs 300kW, jau ir aprīkoti ar vadības automātiku, kas koriģē gan dūmgāzu sastāvu, gan vilkmi, gan temperatūru. Piem Viessmann Vitoplex 200 (700kW) plus Pelltech deglis, praksē un zinātniski pierādīts, ka nodrošina līdz pat 95% efektivitāti. .... gluži līdz gāzes kondensācijas katla LK netiek, bet atzīsti, visai cienījams rādītājs cietā kurināmā katlam . :)

Re: Granulu apkures katli
Autors: pietuks ()
Datums: 31/05/2011 10:40

katrs nākamais efektivitātes % nāk aizvien grūtāk, bez tam samazinās dūmgāzu temp., kas atkal rada nākošās problēmas (kondensāts, vilkme utt)rezultātā ieguvums %os būs zaudējums katla izmaksās! 90%efektivitāte granulu katlam ir lielisks rādītājs un neredzu iemeslu censties sasniegt vairāk!
Daaaauuuuudz būtiskāk ir turēt katlu tīru nekā meklēt visefektīvāko risinājumu!

Re: Granulu apkures katli
Autors: Zigurds ()
Datums: 31/05/2011 12:48

Pareizi. Lai ārī pelnu ir ļoti maz, tomēr degšanas procesā pilna kurtuve un dūmcaurules ar visiem turbolizātoriem pieaug ar rūsganu pūku. Sevišķi, ja strādā ekonomiskajā režīma(pie pilnas jaudas - liela daļa apdeg). Mazajiem katliem baiga automatizācija neatmaksājas. Grozies kā gribi - reizi nedēļā katlam apkopi jādara. Lielajiem - automātiskā pelnu izvākšana no degļa un katla kurtuves nav vairs nekāds brīnums. Automātiska dūmcauruļu attīrīšana ar kustīgiem turbolizātoriem - ar ok. Nu ja grib pavisam lepni, tad uzstāda atbilstošu daudzumu AirShotus. Mēs pagaidām iztiekam bez tiem. Reizi nedēlā ar lielo Kārcheri- un atkal tīrs un silts.

Re: Granulu apkures katli
Autors: Dereks ()
Datums: 26/10/2011 15:07

Vasaraa iegadaajos Kostrzewa Fuzzy Logic 25kW granulu katlu, pirku SB veikalaa Maskavas ielaa. Pirms pirku, raknajos pa visu netu par info, un dazhaas vietaas biju atradis negativas atsauksmes, dazhas vietas bija ari labas atsauksmes. Cik sapratu ar vecajiem procesoriem shajos katlos medz buut gluki.
Diezgan automatizets, ir aaraa temperaturas devejs, iekshtelpu tem.devejs, 4 pushu maisitajvarsts ar vadibas bloku. Ir uzstadita ari lamda zonde (uzskatu ka shi lieta ir vnk reklamas triks, reala ekonomija manuprat nav ieverojama). Ir automatiska aizdedzinashana.

Par manu apkures sistemu un majas siltuma izolaciju

Divu stavu maja, pirmais stavs siltas gridas ar 6 konturiem un katru konturu ir uzstadits savs temperaturas devejs, kursh taisa valaa vai ciet attiecigo cilpu kolektoraa. Platiba siltajam gridam 75-80kvm. Otraja stava radiatori un viens dvielu zhavetajs, apkurinama platiba 110kvm, uz radiatoriem termogalvas.
Katls stav neapkurinama garazha 50kvm un 3.40m augstiem griestiem. Cik katls pats atdot siltumu, tik ari ir garazha.
Maja celta no gazbetona blokiem 25cm un 10cm putuplasta siltinajums. Griestos 20cm siltinajums ar vati. Siltajam gridam siltinajums 5cm putuplasts (butu celis pats, liktu 10cm)

Plusi katlam
1. Automatizets, katls pats nosaka apkures sistemas temperaturu, lai nav taa, ka jaiet pasham regulet, lai siltaja laikaa apkures sistemaa neuzturetu augstu temperaturu. Apkures sistemas temperaturas aprekinu nodroshina ara temperaturas devejs.
2. paliels bunkurs 210kg, shomenes viens bunkurs pietiek uz kadam 12 dienam.
3. Ir priekš tirishanas uzstadits izsukshanas ventilators, kursh visus netirumus puush uz skursteni nevis visi putekli iet katlutelpaa un tiiritajam sejaa :)..
4. pagaidam nav biezhi jatira. Kad izdeg granulas, tad ari tiiru. Tirishana aiznem max 20min. Pa divam lukam japaskrape ar spec.riku (na komplektaa) pa visam katla iekshejam sienam, tad jaiztira deglis, nonem pashu shkivi, kur deg granulas, un ar amuriti pasit pa shneku kur pienak granulas, lai nodegumus nosistu.Tad pa apakshejo luku iznem pelnus un gatavs.
5. ir vairaki kurinamo veidi, malka, ogles, auzas un veel kaut kas. Bet man galvenais bija, lai ir arii malka, ja nu gadijuma granulas aizmirsi iepirkt.
6. vertikalais siltummainis.

Minusi katlam
1. cena, viss shis prieks man izmaksaja diezgan padaudz
>katls-2150Ls
>kombinetais boileris-270Ls
>4 pushu varsts un motorinsh - 70Ls
>uzstadiishana (bija viens santehnikis un es pats) darbs - 70Ls
>pieslegums pie skurstena materiali(skurstenis ir cita telpaa) pieliku pats - 95Ls
>materiali pieslegshanai pie esoshas apkures sistemas (liku visu uz kapara)- 430Ls
>katla palaishana un boilera devejs - 170Ls, palaidejs brauc 3-4 reizes noregulet katlu lielakai efektivitatei
KOPA izmaksaa 3255Ls, ES projektam nepieteicos, jo pirmo kartu noguleju, a otrajai nepieteicos, jo tad katlu man uzstaditu tikai labi ja 2012. gada februari..
2. nav perfekti nohermetizets, pirms lietus piemeram, kad vilkme samazinas skursteni, reizem pa vienu no augshejiem vakiem izshaujas duminsh. It kaa skurstenis ir 7m garsh, vienigi kad varbut pieslegums lidz skurstenim ir ar likumiem, kopejais garums 2.5m, no kuriem 1m ir pilnigi horizontals. Bet domaju uzlikt keramisko vati uz savienojumiem pie lukas, varbut tad bus dumi nebus.
3. Varetu but pelnu kaste, lai pelni iekrit kaste kuru iznem ara un izbirdini pelnus, a taa vajag ar laapstinu pachakareties.
4. Telpa, kuraa ir katls, vienmeer buus diezgan netira, bet tas jau laikam no jebkura cieta kurinama katla buus.

Par paterinu tagad gruti spriest, jo ara ir silts laiks veel, bet nu ka raxtiju ieprieksh, viens bunkurs pietiek uz 12 dienam, tie aptuveni varetu but 60Ls menesii. Nav maz manuprat, bet nu ari nav daudz. Pirms tam man bija elektr.katls, tad es starpibu izjutu. Vel jo vairak ka majas man parasti temperatura ne zemaka par 23gradiem.

Ja butu pieteicies ES projektam, butu atguvis kaut kadus 1300-1500Ls, bet janem vera ka tad ari butu krietni vairak jamaksaa par uzstadishanu. Ar 70Ls token nesanaktu par darbu...

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  ********  **        **     ** 
       **  **     **  **    **  **        **     ** 
       **  **     **      **    **        **     ** 
       **  **     **     **     **        ********* 
 **    **  **     **    **      **        **     ** 
 **    **  **     **    **      **        **     ** 
  ******    *******     **      ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727