building.lv skaitļos

Lietotāji online12
Aktīvie uzņēmumi1677
Nozares raksti32874
Kas jāapsver, plānojot metāla garāžas celtniecību? : building.lv - par būvniecību Latvijā

Kas jāapsver, plānojot metāla garāžas celtniecību?

Kas jāapsver, plānojot metāla garāžas celtniecību?

Garāža – tas ir ikviena privātmājas īpašnieka sapnis. Tā var kalpot kā multifunkcionāla ēka dažādu instrumentu, automašīnas vai malkas novietošanai, reizē neprasot milzīgus ieguldījumus un sarežģītu būvniecības procesu. Pieredzējis garāžu un angāru būvnieks "Domus būve" iepazīstina ar dažiem faktoriem, ko ņemt vērā, plānojot garāžu savā pagalmā. 

Izmērs, nenoliedzami, ir pirmais un būtiskākais aspekts, kurš būtu jāmin garāžas būvniecības sakarā. Ja uzbūvēsit garāžu, kura ir par īsu vai par šauru, jau pēc pirmā mēģinājuma tajā iebraukt var nākties konstatēt, ka viss darbs ir jāveic no jauna. Labāk desmit reižu nomērīt, pirms gatavot projektu un pielikt klāt papildu metru komfortam un neplānotām lietām. 

Plānojot izmēru, nepieciešams izplānot arī, kādas durvis garāžai nepieciešamas. Pastāv dažādi gan atveramo, gan paceļamo durvju varianti, kuru uzstādīšana ir atkarīga gan no garāžas veida, gan no lieluma. Metāla garāžā iespējams ierīkot arī papildu durvis un logu. 

Būtiskākais estētiskais metāla garāžas elements ir tās krāsa. Metāla garāža var būt jebkādā krāsā, tajā skaitā maksimāli līdzīga jūsu mājokļa vai citas tuvākās būves krāsai. Metāla garāžu ir salīdzinoši grūti padarīt par nemanāmu mājas vai pagalma daļu, taču, izsverot variantus, iespējams nonākt pie maksimāli laba risinājuma.

Protams, nekad nav lieki atgādināt, ka jāsaprot arī izplānotās garāžas novietojums pagalmā, jo arī tur var beigu beigās nepietikt vietas. Tas ir būtiski ne tikai vietas trūkuma dēļ. Jebkurai metāla garāžai ir jāsagatavo laukums, uz kura tas tiks novietots. Pēc izvēles tas var būt bruģēts vai betonēts laukums. 

Metāla garāža ir lielisks risinājums vienkāršai ēkai, kurā nepieciešams glabāt instrumentus un materiālu, kuru neietekmē temperatūra. Šādā garāžā ir āra temperatūra. Ja jums ir būtiski, lai garāžas temperatūra vienmēr būtu dažus grādus virs nulles, nepieciešams domāt par siltinātu garāžu un veidu, kā garāžā ierīkosiet apkures risinājumu. 

Viens no pieredzes bagātākajiem angāru un garāžu izbūvē Latvijā "Domus būve" iesaka konsultēties ar speciālistiem pirms jebkuru metāla konstrukciju celtniecības. "Domus būve" ir gatavs palīdzēt visos jautājumos, kas saistās ar garāžas izvēli, projektēšanu, izstrādi un montāžu. 

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.