UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Spriegums uz sienas
Autors: DjCowboyLAT ()
Datums: 02/08/2020 19:17

Nu, bet neizprotams rodas jautājums, ja vienu mājas galu atslēdz, tad tajā nekā nav un otrā ir? Vaditājs var būt tikai mitrums un kāds bojāts vads.
Par zemējuma kontūru, tieši stienis vai stieņi nodroshinās zemejumu, klasiskais trijstūris parasti nenodrošina labus mērījumus.
Nevajag iedomaties, ka stienis ir tikai 1.5m dziljumā, ko maldīgi daudzi uzskata. Katrai vietai ir savi dziļumi. Dzen zemē tik daudz kā dziļumā, tā skaitā, līdz ir vajadzīgie pretestibas lielumi. Milzīgais trijsturu izraktais konturs nav vajadzīgs.

Re: Spriegums uz sienas
Autors: Jēkabs ()
Datums: 02/08/2020 20:59

DjCowboyLAT rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nu, bet neizprotams rodas jautājums, ja vienu
> mājas galu atslēdz, tad tajā nekā nav un otrā ir?
> Vaditājs var būt tikai mitrums un kāds bojāts
> vads.
> Par zemējuma kontūru, tieši stienis vai stieņi
> nodroshinās zemejumu, klasiskais trijstūris
> parasti nenodrošina labus mērījumus.
> Nevajag iedomaties, ka stienis ir tikai 1.5m
> dziljumā, ko maldīgi daudzi uzskata. Katrai vietai
> ir savi dziļumi. Dzen zemē tik daudz kā dziļumā,
> tā skaitā, līdz ir vajadzīgie pretestibas lielumi.
> Milzīgais trijsturu izraktais konturs nav
> vajadzīgs.

Īsti nesapratu jautājumu. Jaunā elektroinstalācija neskaitot šo problēmu strada nevainojami. Ja iepriekš ar vecajiem Al vadiem bija vienas vienīgās problēmas, tad tagad problēmu nav vispār, saslēdzot boileri, cepeškrāsni un fēnu, vadu vadu un elementu silšanas nav jūtama utml.. Atslēdzot vienu mājas galu, atslēgtajā galā elektriba, protams pazūd, taču siena joprojām uzrāda spriegumu. Atslēdzot mājas ievadu, spriegums uz sienas pazūd. Pa vienam slēdzot iekšā automātus, spriegums uz sienas aug no 0-35 V :), atvienojot ievada nulli un atstājot tikai fāzes, spriegums uz sienas pieaug pat līdz 50V. Ar vien vairāk tiecos uz induktivitati, ņemot vērā, ka jauno vadu kopgarums sienās ir līdz 150 m. Lūdzu labojiet mani, ja runāju muļķības. Ideja man ir līdzīga kā paņemot 3 dzīslu kabeli, pieslēdzot nulli un fāzi, nepievienojot nekur zemejuma dzīslu, šajā dzīslā ar indikatoru būs novērojama indikatora lampiņas iedegšanās - neliela sprieguma esamība, kas ir inducējies no blakus esošās fāzes. Pieslēdzot zemes dzīslu zemejumam, spriegums, protams, pazūd. Līdzīga situācija ar sienu tā, protams, nav zemēta un pielaižot zemei/nullei, multimetrā un uz pirkstiem rādās spriegums. Lūdzu apgāzies manu šo teoriju.

Re: Spriegums uz sienas
Autors: Jēkabs ()
Datums: 08/08/2020 18:12

Sveiciens, ierakstīšu updeitu.

Paņēmu gan megaommetru, gan pāris noplūdniekus no darba.. vispirms visus vadus izdzenāju ar megeri, viss ok. Zemākais 200 MOhm, kabelim, kuram galā uzkrauts vēl viena palikusī istaba ar alumīnija vadiem. Trenkāju gan fāzi - nulli, gan fāzi - zemi, gan nulli - zemi, ko principa nevajag laikam. Visur Ok. Nošpakteleju virtuves griestus un tomēr kož nagos. Jo lielāku laukumu nošpaktele, jo kož vairāk :) Tad nu liku nopludnieku, pašā mājas ievadā. Gaidīju, ka nekas man tur nesanāks jau saknē, dēļ vecās veļas mašīnas un kas zin vēl, kādas padomju tehnikas.. bet nē, turās. Testam otrā mājas galā vienā rozetē salaidu nulli ar zemi - nopludnieks nostrādāja, spriegumu atsledza. Nu, lai izslēgtu vispār da jeb kādu iespēju, novienoju sadalē nost visus virtuves sienās izvilktos vadus, reāli visus - nulles, atslēdzu fāzes, zemes. Nu jūt tāpat to košanu uz betona ar trepēm un pliku slapju pirkstu, tātad vaina nav remontējamajā telpā. Atslēdzot ēkas ievadu, vairs pirkstos nekož. :)

Kungi, esmu izsmelts un man vairs nav ideju.

Re: Spriegums uz sienas
Autors: Cogito ()
Datums: 08/08/2020 20:13

Jēkabs rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kungi, esmu izsmelts un man vairs nav ideju.

Nebūs vecais alumīnijs pie vainas?
Man bija iespējami līdzīga problēma. Vecā "atslēgtā" instalācija tik ilgi gaidīja kāpņu telpas remontu, kamēr viena nozarkārba sāka kūpēt...
Izrādījās, ka vadi savilkti metāla caurulēs, izolācija nopuvusi un faktiski visa siena zem neliela sprieguma, kamēr ēkas ievadu neatslēdz. Tais trepēs vainu atradu, bet vēl šur tur mājā dažādi brīnumi palikuši. Pārāk liels atvēziens ravēt tās trubas no visām sienām ārā, tāpēc tā arī stāv.

Re: Spriegums uz sienas
Autors: Aldiss ()
Datums: 08/08/2020 21:44

Pieņemu, ka kādreiz skaitītājs atradās mājā, tagad visdrīzāk uz ielas. Vai tik kāds nav elektrību zadzis un uztaisījis kādus savus paralēlos vadus no ievada pirms kādreizējā skaitītāja?

Re: Spriegums uz sienas
Autors: Jēkabs ()
Datums: 09/08/2020 12:18

Par alumīnija vadiem.. nu nez. Var jau būt, bet man tāpat nav saprotams fakts, ka atslēdzot pa vienam grupas, spriegums un košana nagos pakāpeniski samazinās. Nevis - atslēdz kādu konkrētu grupu un spriegums pazūd. Vai nu ir visi vadi beigti, kas būtu kosmoss un ko It kā izslēdz megera testi un noplūdnieks, vai nu es nezinu.

Skaitītājs agrāk tiešām iekšā bija, taču sākot remontu, nomainīju kabeli no pat pie mājas sienas pievilktā vada (no St sadales skapja-sienai) līdz pat jaunajai mājas sadalei iekšā, tāpēc, pat, ja kaut kas paralēli bija, tad tam būtu jābūt nost.

Re: Spriegums uz sienas
Autors: agrais ()
Datums: 09/08/2020 12:40

Tad tik svētais ūdens līdzēs.....

Re: Spriegums uz sienas
Autors: Aldiss ()
Datums: 09/08/2020 15:33

>>Skaitītājs agrāk tiešām iekšā bija, taču sākot remontu, nomainīju kabeli no pat pie mājas sienas pievilktā vada (no St sadales skapja-sienai) līdz pat jaunajai mājas sadalei iekšā, tāpēc, pat, ja kaut kas paralēli bija, tad tam būtu jābūt nost.>>>

Ja vien neeksistē kāds otrs vads, kas pievilkts pie mājas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********   **    **  ********   ******  
       **  **     **   **  **   **        **    ** 
       **  **     **    ****    **        **       
       **  **     **     **     ******    **       
 **    **  **     **     **     **        **       
 **    **  **     **     **     **        **    ** 
  ******   ********      **     **         ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727