UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 6 no 7
Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: binary ()
Datums: 27/02/2020 11:25

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Es domāju, ka filtru maiņas paziņojums ir
> vienkārši ieprogrammēts atgādinājums, jo es
> neticu, ka viņiem varētu būt uzstādīts kompresora
> vados kaut kāds spiediena mērītājs, kurš reāli
> fiksē brīdi, kad filtrs vairs neuztur pietiekamu
> caurplūdi - tas tomēr jau ir pietiekoši sarežģīts
> risinājums. Lai gan pēc būtības nekas sarežģīts
> tur nav - tur būtu jābūt parciālajam spiediena
> mērītājam ar divām mazām šļūtenītēm.

Par filtra apkopes paziņojumu - pilnīgi noteikti parasts atgādinājums, ko, domājams, izmet reizi pusgadā.

Par spiediena mērītāju - tam tad būtu jābūt iestrādātam kompresorā. Skaidrs, ka tur nekā tāda nav. Bet tajā "vadības blokā" noteikti nav nekādu problēmu iestrādāt verķi, kurš mēra kompresora patērēto jaudu. Tāpat nav nekādu problēmu "noķert brīdi", kad kompresors sācis patērēt vairāk jaudas nekā būtu jāpatērē normālos apstākļos. Kompresora radīto spiedienu tādā veidā neizmērīsi, bet kaut kādas problēmas tādā veidā gan varētu pamanīt.


Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ņemot vērā, ka kompresors visticamāk ir tas pats secohs, (..)

hiblow kompresors.


Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pēc vadības bloka izmēra un izpildījuma es teiktu,
> ka tur nav iekšā noplūdnieks - būs tikai viena
> programmējamā plate ar releju. Ja būtu
> noplūdnieks, tad tomēr testa pogai vajadzētu būt.

Var arī bez pogas. Realizācija vienkārša - mēram strāvu L un N vados (vai kā nu viņus sauc). Ja atšķirība pārāk liela, tad izslēdzam releju, piereģistrējam kļūdu un slēdzam iekšā pīkstuli. Gribi teikt, ka tas nestrādātu?

Pat, ja to testa pogu vajadzētu - neviens tak netraucē to realizēt elektroniskā līmenī un darbināt automātiski.

Bet jā, nepamet sajūta, ka tas verķis par 150 EUR (tā bloka cena augustshop.lt) ir overpriced taimeris nesmukā kastītē. Nav gan skaidrs, ko nozīmē "fault fixation in internal memory".


--------------------------------

Lai nu kā, paldies par atbildēm. Atskrūvēšu vāku, izpurināšu filtru un likšu atpakaļ.

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: binary ()
Datums: 09/04/2020 23:17

Uzrāvos uz pirmo kaut cik nopietno problēmu ar kanalizāciju - iekārta palika bez elektrības, turklāt man nav ne jausmas, uz cik ilgu laiku. Sūknētavā esošajam sūknim pēc 8 mēnešu darbības saplīsa vada izolācija pie pludiņa, radās strāvas noplūde un izsita drošinātāju. Rezultātā sūknētava pārplūdusi (grods 1m diametrā, bet iekšā bija 80L vai 100L muca, kura pārplūda), kanalizācijas caurules pilnas (2gab pa 20-25m, D160), attīrīšanas iekārtā ūdens virskārta noklāta ar biezu, brūnu masu.

Droši vien jāliek bundulī ar kompresoru (atrodas blakus attīrīšanas iekārtai) kaut kādu lampu/diodes, lai visu laiku spīd. Būs vismaz kaut kāda iespēja laicīgi pamanīt, ka drošinātājs izsists. Jebšu ir citi, labāki varianti?

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: binary ()
Datums: 26/05/2020 22:19

Pāris jautājumi par kanalizācijas lietām…

1) Ar ko sūknējat dūņas no August bioloģiskās attīrīšanas iekārtas? Liekat iekšā iegremdējamo sūkni netīram ūdenim? Jebšu ir labāki varianti? Gribētos jau kaut kādu risinājumu, kuram cauruli/šļūteni jāliek tajā iekārtā, nevis visu sūkni.

2) Pirms attīrīšanas iekārtas ir sūkņa stacija ar ~100L mucu, kurā iegremdēts kanalizācijas sūknis ar pludiņu. Domājams, ka vienā reizē pārsūknē kādus 30-40 litrus. Iepriekšējam sūknim pludiņa kabeļa izolācija bija pušu 8 mēnešu laikā. Tagad otro mēnesi stāv jauns sūknis, bet ir bažas, ka viņu varētu piemeklēt līdzīgs liktenis. Kādas alternatīvas varat ieteikt? Gandrīz vai jāliek to mucu uz kaut kādiem svariem un jāliek klāt kaut kādu elektroniku, kas slēgtu sūkni iekšā/ārā atkarībā no svaru mērījuma…

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Datums: 26/05/2020 23:36

1) ar parastāko iegremdējamo sūkni, tādu kas maksā ap ~25eur. Viegls, palstmasas korpusā. Neredzu iemeslu pēc dārgāka risinājuma,
2) pludiņš varbūt jau sākumā bija defektīvs, nevajadzētu viņam baigi ātri sabojāties, teorētiski ir līmeņa sensori, bet kā viņi tajā kanalizācijā uzvedīsies to neviens nepateiks bez izpētīšanas un izmēģināšanas, svari izklausās pēc lietas vēl tālākas sarežģīšanas, pareizā augstumā vajadzēja ielikt izvadu pamatos un nepažēlot perfi, tad nebūtu šitais trādirīdis, tagad ar to pārsūknētavu būs problēmas vēl un vēl un tādas un šitādas.

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: binary ()
Datums: 27/05/2020 00:25

Vilnis_Radio Wrote:
-------------------------------------------------------
> pareizā augstumā
> vajadzēja ielikt izvadu pamatos un nepažēlot
> perfi, tad nebūtu šitais trādirīdis, tagad ar to
> pārsūknētavu būs problēmas vēl un vēl un tādas un
> šitādas.

Aha, vajadzēja tās kanalizācijas caurules atstāt virs zemes. Vai arī ierīkot divas iekārtas - vienu vienai ēkai, otru citai ēkai (infiltrāciju varētu apvienot). Izklausās pēc plāna.

Nēnu teorētiski var jau arī to attīrīšanas iekārtu ierakt dziļāk. August gan saka, ka pārāk dziļi nedrīkst, bet neviens jau netraucē ierakt D1500 grodus, ielikt iekārtu grodos un piebērt smilti līdz "pareizajam" līmenim. Pie reizes varētu to visu paslēpt no acīm. Nu tas tā - ja tā sūknētava pavisam nervus sabeigts. Bet pagaidām gribētos tomēr atrast "īstermiņa risinājumus" konkrētai problēmai.

Par to, ka jau sākumā pludiņš varētu būt bijis defektīvs - jā, varbūt… Varbūt arī liekuma rādiuss pārāk mazs, kā dēļ ar 5000 locīšanas reizēm pietika (skaits +/- no pirksta izzīsts, nezinu ne precīzu "dienas patēriņu", ne vienas pārsūknēšanas apjomu).

Vēl potenciāls risinājums būtu ņemt ārā to 100L mucu un uzlikt kaut kādu taimeri, kas reizi stundā sūknim padotu elektrību uz 10sec - ja pludiņš augšā, tad sūknēs, ja lejā, tad nesūknēs. Teorētiski vajadzētu strādāt, pludiņa izolācijai arī "mazāka slodze".

Par līmeņa sensoriem - mēģināju sameklēt, bet tā arī nesapratu, ko tieši jāmeklē :(

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: Jampadracis (neīstais) ()
Datums: 27/05/2020 09:54

Piekrītu Radiovilnim. Liec sūknīti pa 25EUR un dzīvo nost. Man paziņa šādi šo lietu risina. pirmais sūknis darbojās aptuveni gadus 9. Tagad otrais sūknis turpina darboties jau trešo gadu. Domāju - nepaveicās ar pirmo sūkni - tā gadās.

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: binary ()
Datums: 27/05/2020 11:02

Sūkni par 25EUR Vilnis_Radio ieteica nevis sūknētavai, kur man tas sūknis 8 mēnešu laikā "beidzās", bet dūņu atsūknēšanai, ko jādara 1-2 reizes gadā (man pēc 8-9 mēnešu lietošanas koncentrācija bija kaut kādi 50-60%, ja pareizi nomērīju).

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: Raivis S. ()
Datums: 27/05/2020 12:02

Atbildot uz komentāriem par iekārtas ierakšanu dziļāk, ja tiešām līdz tam nonāk. Iekārtu izplatītāji pārdod iekārtu pagarināšanas gredzenus, jebšu vajadzīgā augstuma gredzenus no tāda paša materiāla, kā pati iekārta, kas precīzi "uziet" uz iekārtas, pieskrūvējās ar pāris skrūvēm pa perimetru un nosilikonējas. Manā gadījumā iekārta ir ierakta 20cm zem zemes līmeņa un iekārta pagarināta ar risinājumu, kuru minēju.
Personīgs viedoklis - ja tiešām ir tik traki, ka jāsāk domāt par kaut kādiem svaru risinājumiem, tad vieglāk un ļoti iespējams pat lētāk būtu ierakt iekārtu dziļāk. Izklausās baisi, bet intuīcija saka, ka praksē varētu būt prātīgāks risinājums.

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: binary ()
Datums: 27/05/2020 13:04

Tos gredzenus jau arī nevar likt neierobežotā daudzumā. Manā gadījumā pateica, ka pārāk dziļi, ar gredzeniem nebūs līdzēts.

Re: Infiltrācija pēc bioloģiskās kanalizācijas
Autors: Reno ()
Datums: 28/05/2020 12:59

Binary - tev tiešām pēc 8 mēnešiem dūņu koncentrācija ir 50-60%? Tikai? Neticami.
Man nez kādēļ tās dūņas vairojas kosmiskā ātrumā un es bundulim atsūcu 2/3 kopējā tilpuma ik pa 2 mēneši. Citādi jau vidus sekcijā (tur, kur izplūde) dūņas ir krietnā slāni. Vienreiz mērīju - kādi 80% bija.

Vai nu man kaut kādas nepareizās dūņas, kas vairojas kā truši, vai nu es kaut ko nesaprotu. Bet Augusta rekomendētais 6 mēnešu apkopes cikls manā gadījumā ir nepietiekams.

Pašreizējā: 6 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **   ******   **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
 **         **     **  **        **     **  **     ** 
 ********   **     **  **        **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **        **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **     ** 
  *******    *******    ******    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727