UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Izplešanās trauks
Autors: martinezzzz ()
Datums: 21/12/2010 16:41

Visulaiku funktierēju cik vajadzīgs traukā spiediens ja apkurē vajag 1,5 bar spiedienu. Man 110 litri trauks. Pēc manas saprašanas viņam vajadzētu būt mazākam(aptuveni 1 bar). Kāds gudrāks varētu iztāstīt :)

Re: Izplešanās trauks
Autors: JanisJanis ()
Datums: 21/12/2010 18:05

Ļoti labs jautājums un nav atbilžu. Plašs info šeit: [andzja.wordpress.com]

Re: Izplešanās trauks
Autors: nokijs ()
Datums: 21/12/2010 19:50

Cik mana pieredze rāda, tad vienkāršākais veids, lai nebūtu jāņemas ar formulām un varbūtības teorijā jākļūdās, tad visbiežāk pieņemtais veids ir 10% apjomā no kopējā apkures sistēmas apjoma. Ja 100L tad 10L apjomam jābūt, ja 200L, tad 20L apjoms.

Re: Izplešanās trauks
Autors: martinezzzz ()
Datums: 21/12/2010 20:29

Es nerunāju par izplešanas trauka lielumu, bet gan spiedienu kādu vajadzētu traukā lai sistēmā nebūtu vairāk par 1,5 bar.

Re: Izplešanās trauks
Autors: Jo ()
Datums: 21/12/2010 21:06

Sac kurinat sistemu, kad spiediens sasniegs aptuveni 1.6-1.7 bar sac laist ara no izplesanas trauka gaisu lidz spiediens bus 1.5 bar. Proceduru atkarto kamer sistema pilnigi uzsils. Tas ari bus meklejamais spiediens, izplesanas tvertnee.

Re: Izplešanās trauks
Autors: Rx ()
Datums: 21/12/2010 21:41

Lai atbildētu jāsaprot lietas: Ja iepumpē izplešanas traukā 1,5bar pirms sistēmas uzpildes, vai atslēgta apkures spiediena, tad gaiss piepilda visu izplešanās trauka tilpumu.Ja iepildīs sistēmā ūdeni, kas nesasniegs 1,5bar, tad tā arī gaiss paliks izplešanās traukā un tas neko lietas labā nedarīs- pat vairāk, sistēmai atdziestot tajā būs retinājums, tas ir, sāks sūkt gaisu pa pretspiediena vārstiem, caurajām vietām...Lai izplešanas trauks strādātu, sistēmā jāuztur pie viszemākās temperatūras virs 1,5 bar. Tas nozīmē, sistēmā būs aizsargāta no retinājuma viedokļa. Sildot sistēmu, ūdens izpletīsies un pildīs izplešanās trauku. Tajā gaisa tilpums samazināsies, jo tajā ieplūdīs ūdens. Noslēgtā tilpumā spēkā formula: spiediens reiz tilpums ir konstants. Tas ir, samazinot tilpumu divas reizes, spiediens pieaugs divas reizes. Ko tas nozīmē? Tas nozīmē ka, ja ir desmit litru izplešanās trauks ar pretsiedienu 1,5bar, ielejot no sistēmas 5 litrus (puse no 10), spiediens pieaugs no 1,5 bar līdz 3 bar. Pie lielāka izplešanas trauka tilpuma procentuālais iepildes tilpums būs mazāks, līdz ar to spiediens nepieaugs tik daudz sistēmā. Jo lielāks trauks, jo pie viena un tā paša ieplūstošā (izplešanās rezultāts) izplešanās trauka, spiediena izmaiņas būs mazākas. Teorētiski: liekot ļoti lielu izplešanās trauku, lai cik izplestos apkures šķidrums, spiediens tajā paliks konstants, tas ir 1,5bar. Bet tas nav ekonomiski un vajadzīgi. Tapēc izvēlās tādu tilpumu, kas nodrošina sistēmas bezavārijas darbu noteiktās spiediena robežās, tā samazinot trauka tilpumu. Tapēc arī tās formulas tika pasniegtas www, lai optimāli veiktu izvēli. Un: sākuma spiediens izplešanas traukā (bar) ir absolūti minimālais spiediens (bar) sistēmā, kurš ir pieļaujams. (kā paši saprotat, tam jābūt tādam pie viszemākās temperatūras kas var būt sistēmā....ziemā nekurinot 0 grādu...).



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **      **   ******   **    ** 
 **   **   **        **  **  **  **    **   **  **  
 **  **    **        **  **  **  **          ****   
 *****     ******    **  **  **  **           **    
 **  **    **        **  **  **  **           **    
 **   **   **        **  **  **  **    **     **    
 **    **  **         ***  ***    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727