UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Iekšdarbi :  Building.Lv Forums

Apdare, krāsošana, flīzēšana u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Reģipša izbūve
Autors: agrais ()
Datums: 18/11/2020 21:23

Viss jau pareizi.Tikai reali sanak ta ka sanak. Bieži ir ka nav kur pieskrūvet augsejo sienas perimetru , bet griestu perimetram ir vietas. Tad izvelas likt pirmos griestus un tad sienas. Un nekada vaina tur sturim nav, tapat viss saspaktelejas.ir bijusas šādas situacijas, un diezgan daudz. Bet standarta situacija jau pirmos liek griestus, par to jau runu nav..Bet pats sev majai dazas telpas pirmas liku sienas...jo ta bija ērtāk tiesi karkasa pieskruvesanas ziņā.

Re: Reģipša izbūve
Autors: DjCowboyLAT ()
Datums: 19/11/2020 00:06

Pirmkaart, liekot nesosho, kursh ir tas pats CD, pie nosaciijuma ka labi uzliek, 2 reizes mazaak kljuudu buus, lai apaksheejie profili buutu taisni, nesagriesti. CD peec noteikumiem nedriikst kljudiities vairaak par 2mm, kas ja neliksi ar laazeri, ir 100% ka buus lielaakas kljuudas, jo lielie liimenjraazhi un strikju vilkshana, neparaadiis preciizi taisnus griestus.
Ja liek nesoshos, tos ir vieglaak uzlikt par liimeni, jo ir daudz mazaak iespeeju kljuudiities distanceros, jo reaali tie ir vismaz 20 reizes mazaak.
Vieniigais kad censhas neizmantot dubultu sisteemu ir augstums ko var zaudeet 3cm, tas arii buus vieniigais arguments.
Stipriiba konstrukcijaa, taisnums vai ja jaanes ljoti zemu, no pamata griestiem, ir shis milziigais pluss kadeelj taadus izmanto.
Ja pats nemaakat stradaat, kaa tas jaadara pareizi, tad arii iesaku paintereseeties, kaa taa sisteema straadaa un kapeec taa tiek veidota.
40 cm liek nevis tadeelj ka izshkjeerdiigi, bet taadeelj ka pie atiecigaa mitruma telpaa regipsis izlocaas starp profiliem. Visos vecajos liktajos griestos taada lieta ir. Protams ir cilveeki kuri to nemana, taa pat kaa shpahtelee tikai shuves, jo neredz cik negluds ir regipsis. Tas viss nav taapat izdomaats. Saucamo kjep ljep, arii ir vieta maajaas pasham, bet taa nav norma celtnieku viduu.
Un ja taa saakam spriest, tad atgadinaashu, ka pareizaa sistemaa, regipsi nekad neskruvee pie UD, ko 99% nedara. Pats taa nedaru, bet sisteema prasa.
Autoram iesaku visus klamburus njemt Knauf, jaa dargaak, bet ja iesacees sapratiisi kaa darbojas pacelshana klamburaa. Ja neemaceesi pacelt, tad nepareizi saskruveesi, ja nepareisi saskruveesi, griesti buis viljnjaini.

Re: Reģipša izbūve
Autors: binary ()
Datums: 22/11/2020 19:21

Atļaušos pievienoties diskusijai, ir neskaidrības… No reģipša paredzēti mansarda griesti, pirmā stāva griesti un dažas starpsienas. Mansarda griestu gadījumā plānoju skrūvēt U veida skavas pie spārēm (slīpā daļa) un spāru saišķiem (horizontālā daļa), pie skavām stiprināt CD profilus, pie tiem skrūvēt reģipsi. Par pirmā stāva griestiem un sienām pagaidām nav skaidrības. Plaknes mansardā diezgan lielas - mansardā 2gab slīpās 3.8m x 14m, 1gab horizontāla 3m x 14m.

Par tiem 40cm - jaunums priekš manis, paldies tiem, kas to attālumu minēja. Knauf savā sistēmas aprakstā min "max 500mm", forumā biju manījis vēl lielākus attālumus…

[mdbapi.knauf.com]
Knauf mansarda apšuvuma aprakstā no 2017. gada raksta, ka U veida skavas ir 125mm, konstrukcijas augstums - līdz 100mm. Profā nopērkamas it kā 200mm garas Knauf U veida skavas. Kur triks? Var ņemt tās 200m skavas, skrūvēt pie sijām (mansarda griesti, slīpā daļa + horizontālā daļa) un likt starp spārēm un reģipsi 150mm vati? Jebšu jāņem tās 125mm skavas un jāiztiek ar 100mm vati? Spāres 200mm augstas, pēc projekta siltinājums 300mm, bet gribētos mazliet vairāk.

Kur/kā liek tvaika izolāciju starp vati un reģipsi? Līmē no apakšas pie tiem CD profiliem? Vai kā citādāk?

DjCowboyLAT Wrote:
-------------------------------------------------------
> CD peec noteikumiem nedriikst
> kljudiities vairaak par 2mm, kas ja neliksi ar
> laazeri, ir 100% ka buus lielaakas kljuudas, jo
> lielie liimenjraazhi un strikju vilkshana,
> neparaadiis preciizi taisnus griestus.

Bosch PLL 360 derēs? Lai gan tam kļūda pēc specenes ir 4 mm uz 10m. Diemžēl Bosch ir pacenties - vismaz manējam diezgan stingri ievēro speceni (t.i., ir tie 4mm uz 10m). No otras puses - ja to dara vienā piegājienā, tad plakni var dabūt (mazliet slīpu, bet plakanu)…

Re: Reģipša izbūve
Autors: agrais ()
Datums: 22/11/2020 19:56

Tava gadijuma labi tas ka pietiek ar viena CD garumu, nevajadzes stukat, jo ir 3m un 3,8.Skavas liec kadas velies, veikala vispar ir kadi 10 vai vairak garumi, tas atkarigs ka tev pašam vajag. Par tiem 40 cm...Agrak, pasa regipsa eras sakuma tada uzstadijuma nebija...Tagad itka uz griestiem pa 40 cm, uz sienam 60cm. Es daudzas vietas, un ari sev pašam, lieku pa 60cm. Bet ja telpas ir vēsas, neapkurinatas, tad liekot pa 60 cm var reģipsis izliekties. Ir bijs tads variants pieredzets...Bet nu ta bija kapņu telpa bez logiem...Siltas telpas ta nenotiks.Plevi lime ar dubulto skoču uz CD, respektivi starp regipsi un CD. Par lāzeri...es perimetrus salieku ar lāzeri, tad novelku vairakās vieta kapronu un lieku CD. Kaut kadi mm jau nostaigas vienalga, tik pilnīgi ideali nedabusi ari katru stangu ar lazeri vien liekot, un vel jau ari plakne jadabū . Bet tuvu tam var dabut.Kaprona šnoris labi strada. Vari ari meklet kādas Knauf sitemas, dazreiz ir verts taisit sarezģītāk bet vieglak...Bet tur pašam pa Yutubi vajag pameklet, tur ir visi varianti atrodami.Bet vienu gan iesaku- saskruve dzelzus un tad panem noma regipsa pacelaju. loti erta fīča, var mierīgi viens pats darboties. Diena maksa kaut kādus 10-15 eiro, ka nu kur. Pa vienu dienu visu saskrūvēsi....Der arī slipām virsmām.

Re: Reģipša izbūve
Autors: Mr. ()
Datums: 22/11/2020 20:14

Būvnieki mēdz teikt, ka milimetrs nav kilometrs, un pārsvarā neviens tādus milimetrus neķer. Daudziem pat ir jaunums par kaut kādu lāzera kļūdu, jo svēti tic, ka lāzers ir absolūti precīzs. Pirms satraucies par griestu līmeņa kļūdu 4mm uz 10m, pārbaudi kādā līmenī tev ir mājas pamati, grīda, sienas vai kore, tur noteikti būs vairāk. Vai labāk nebojā nervus un nepārbaudi :) Ja tiešām vēlies griestus absolūtā plaknē, tad lāzeru vari arī mierīgi pārlikt cik reizes gribi, tikai saglabā tā orientāciju telpā, jo lāzeram tā kļūda parasti ir vienā virzienā. Ja arī tur peldēs daži milimetri, to tāpat nav iespējams ar aci redzēt un jebkurš līmeņrādis rādīs līmeni.

Re: Reģipša izbūve
Autors: binary ()
Datums: 22/11/2020 20:18

Jā, pareizi, tas "lielāks attālums" bija par sienām, nevis par griestiem.

Kā to perimetru stiprināt pie gāzbetona? Cik noprotu, jābūt stingri pieskrūvētam, tātad vienkārši ar skrūvēm nederēs. Jāskrūvē tos neilona gāzbetona dībeļus?

Par reģipša pacēlāju - ar maniem tempiem gandrīz vai jāpērk, nevis jāņem nomā :D ss.lv par kaut kādiem €150 uzrādās. Bet nu var iesākumā paņemt arī nomā un paskatīties, cik ātri darbi sokas. Man vienā daļā mājas griesti ir 5m augstumā (nav pirmā stāva pārseguma), tur noteikti ies ilgāk kā "pa vienu dienu".

Re: Reģipša izbūve
Autors: agrais ()
Datums: 22/11/2020 20:29

Vispar jau tas pacelājs celas āra diezgan augstu, bet 5m gan laikam ne. Es esmu skrūvejis ar specialam gazbetona skruvem, pats sev skruveju ar diezgan garām, 6mm resnām, ar rupju vitni, skruvēm. Pievilkas baigi labi. Ne ar ko citu nekad neesmu meģinajis, jo nav bijusi vajadzība.

Re: Reģipša izbūve
Autors: binary ()
Datums: 22/11/2020 20:56

agrais, paldies, biju piemirsis, ka ir tādas gāzbetona skrūves. Nav gadījies tādas lietot, bet cik parastās skrūves ir skrūvētas plikā gāzbetonā, tad divi varianti - vai nu aprauj vītni, vai arī ar laiku ieēdas tā, ka ar pirkstiem vairs izkustināt nevar. Tām "īpašajām" nekādus dībeļus nevajag? Skatos, profā ir kaut kādas 8mm resnas gāzbetonam.

Par pacēlāju - nu 5m noteikti neuzcels, bet būs OK. Uzstutēšu torni, pārmetīšu no otrā stāva grīdas (tur, kur ir pārsegums) uz torni brusas, uz tām sametīšu dēļus kā pagaidu grīdu, tad tikšu klāt tiem griestiem. Bet nu tas viss prasīs kaut kādu laiku, tā ka pa vienu dienu netikšu galā.

--------

Mr., tā jau ir, milimetrs nav kilometrs. Un milimetrus neķer arī, tieši tāpēc būvnieki pamanās pat gāzbetona sienai uztaisīt 1-2 cm vēderu, taisns leņķis ir tuvāk 88° nekā 90° (labi, ka tajos stūros nav jāliek kādu galdu vai ko tml), 20cm šķembu slānim cauri spīd smiltis, -200 atzīme ir 15cm zem 0 atzīmes (laika gaitā gan "blietētā" smilts sasēdās tā, ka nu jau tie -200 varētu arī būt, vienīgi tajās vietās, kur bija jāatrokas līdz pēdai, pēc aizbēršanas tāpat "sablietējās" tā, ka līmenis ir par 6-7cm zemāks; atliek vien cerēt, ka smilts sēšanās vairs neturpināsies). Nu jā, 2m arī būvnieku izpildījumā pārvēršas par 1.9m. Un tā var turpināt vēl un vēl…

Par pamatiem - man par lielu brīnumu, augstuma atšķirība starp stūriem bija kaut kādi 2-3 mm (ar ūdens līmeņrādi), toties leņķi tādi, ka nesošās iekšsienas bija jāliek ar 3cm nobīdi no pamatu lentas, lai sanāktu kaut cik taisni… Ārsienām arī nobīdes kā nu kurā vietā. Būs jautra siltināšana…

Jā, nu ar tiem nerviem ir kā ir…

Re: Reģipša izbūve
Autors: Hmm ()
Datums: 22/11/2020 22:14

binary rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kā to perimetru stiprināt pie gāzbetona? Cik
> noprotu, jābūt stingri pieskrūvētam, tātad
> vienkārši ar skrūvēm nederēs. Jāskrūvē tos neilona
> gāzbetona dībeļus?

Ja slodzi pilnībā var nest griesti, tad ir iespējama konstrukcija bez perimetra profila. Skatīt Knauf D11 sistēmbukletā D112 un 26lpp.
Ir taisīts, jau gadus 10 nekādu plaisu vai deformāciju.

Re: Reģipša izbūve
Autors: Aldiss ()
Datums: 23/11/2020 00:21

>>>Kā to perimetru stiprināt pie gāzbetona? Cik
> noprotu, jābūt stingri pieskrūvētam, tātad
> vienkārši ar skrūvēm nederēs. Jāskrūvē tos neilona
> gāzbetona dībeļus>>>

Skrūvēt vajag, bet nevajag pārspīlēt. Stiprībai šajā gadījumā īsti nav nozīmes, slodze spiež uz leju, nevis rauj uz āru. Pat gluda nagla turēs.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Pievienot failu ziņai
  • Atļauts pievienot sekojošu tipu failus:
  • Pievienotie faili nedrīkst pārsniegt:
  • 5 more file(s) can be attached to this message
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **     **  ********  **     **   *******  
 **         **   **   **    **  **     **  **     ** 
 **          ** **        **    **     **         ** 
 **           ***        **     *********   *******  
 **          ** **      **      **     **         ** 
 **         **   **     **      **     **  **     ** 
 ********  **     **    **      **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727