UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: aatrie ()
Datums: 28/08/2009 18:36

Lasot gāzes katlu aprakstus radās jautājums. Ir neliela privātmāja ar kopējo platību 120m2. Skatos uz Junkers Ceraclass katliem ar siltā ūdens sildīšanu (W indekss nosaukumā).

Ir lētāks katls Ceraclass ar 14kW jaudu un dārgāks Ceraclass Smart ar 24 kW jaudu. No apkures jaudas viedokļa abi būtu derīgi. No tehniskā apraskta var redzēt, ka tiem ir dažādi izpildījumi. Lētākajam ir plākšņu siltummainis, bet dārgākajam siltummainis atrodas gāzes sadegšanas kamerā. Dārgākajam katlam ir arī zemāka dūmgāzu t* un mazāks CO2.

Vai ir vērts pirkt dārgāko katlu? Pirkums kā nekā vismaz uz 10 gadiem..:)


Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: Edgars7979 ()
Datums: 28/08/2009 23:18



ja ir ljoti saspringts budzhets tad Ceraclass buus piemeerotaaks.

ja veelies kaut ko patieshaam labu, izveelies ceraclaas exellence. to var apriikot ar aara temperatuuras vadiitu regulatoru, kas nav mazsvariigi. ceraclaas un ceraclass smart tikai ar telpas t regulatoriem.
veel labaaka izveele ir kondensaacijas katls - tie ir daargaaki, bet kaadu 3 gadu laikaa atmaksaasies, jo ir par ~15% ekonomiskaaki.

ja veelies dziljaaku konsultaaciju un labu piedaavaajumu, raksti uz edgars7979 at inbox.lv

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: vgy7 ()
Datums: 29/08/2009 00:39

Nu ti zagnul!
veel labaaka izveele ir kondensaacijas katls - tie ir daargaaki, bet kaadu 3 gadu laikaa atmaksaasies, jo ir par ~15% ekonomiskaaki.

lai kondensācijas katls strādātu ar maksimālo lietderības koeficientu nepieciešams būvēt zemo temperatūru apkures sistēmu, lai soseds2 vai pauljukas ar konkrētiem cipariem pastāsta, par cik tūkstošiem dārgāka būs zemo temperatūru apkures sistēmas izbūve 120 kvadrātu mājai, es tik gribētu zināt kādu kondensācijas katlu tu piedāvāsi uz 120 kvadrātiem, lai 15% gāzes ekonomijas atmaksātu cenas starpību 3 gados?

CERAPURSMART ZSB 14-3C 1066,12 + Karstā ūdens tvertne ST 120-2E 485,51ls + Āra temperatūras vadīts regulators 113,90 = 1665,53ls
vai
CERASMARTMODUL ZBS 22/120S-2MA 2576,60 + āra temperatūras vadīts regulators un digitālais pulkstenis 109,40 = 2686ls

pareizi jau ir, ko tad kārtīgam amatniekam krāmēties ar CERACLASS par nieka 513,23

vēl tikai tā klusiņām varēji pačukstēt par cik reizēm palielinās gāzes patēriņš kondensācijas katliem, kad tie strādājot paaugstinātās temperatūrās iziet no kondensācijas režīma vai arī amatnieks "mazliet" nokļūdījies pie apkopes pieregulējot gāzes armatūru uz aci, jo dūmgāzu analizatoru boss bez uzraudzības neatstāj, bet par katru veikto izdruku prasa naudu?

vgy7

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: Edgars7979 ()
Datums: 29/08/2009 10:37

Ņemot vērā Latvijas klimatu, kondensācijas katls parastā apkures sistēmā (t.i. neparedzot lielāku sistēmas tilpumu īpaši kondensācijas katlam) strādās kondensācijas režīmā 80 - 90 % apkures sezonas laika.
Kondensācijas katls ar termosa tipa tvertni arī karsto ūdeni sagatavo kondensācijas režīmā.
Kondensācijas katls, strādājot nekondensācijas režīmā, patērē tik pat daudz gāzes kā nekondensācijas katls.

Kaa jau teicu, Ceraclass ir budzheta izveele. Regulators tāpat nepieciešams, Skurstenis arī.
ZWB 28-3C kataloga cena ir 1176,- Ls. Ja gadā par gāzi samaksā 1000 Ls, tad 3 gados starpība atmaksāsies.
Turklāt augstāks KŪ komforts, labāka vadības plate un regulatoru iespējas.

Modulim, ja nemaldos, pulkstenis un āra t regulators jau ir komplektā.


Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: Edgars7979 ()
Datums: 29/08/2009 13:03

un vispaar - kapec buutu jaaregulee gaazes automaats pie apkopes. vienreiz ieregulee un miers. ljoti reti, kad probleemu diagnostikai vajadziigs analizators. pie parastas apkopes jau nu noteikti nee.

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: vgy7 ()
Datums: 30/08/2009 00:07

Jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas... tagad uz 120 kvadrātiem jau 28kW sāc piedāvāt...

vai tev maz ir Junkers izsniegts sertifikāts, kas atļautu katlam kaut no ārpuses apslaucīt putekļus? Ja tāds tev tomēr ir, pasaki lūdzams numuriņu, gribētos pārliecināties, vai nav anulēts.
Pat zoniem ar pliku iedarbinātāju sertifikātu tiek uzsvērts ka pie katras katla apkopes obligāti jāveic gāzes ieregulējumu pārbaude, jebkuram autovadītājam tak skaidrs, kā uz viņa degvielas patēriņu atsaucas nepareizi noregulēts degmaisījums, bet te kāds sava slinkuma pēc klientiem liek maksāt par gāzi nesamērīgus rēķinus... tad jau nu nav jābrīnās ka uz 150 kvadrātiem draud ar 1000 latu rēķinu gadā…

paskatīsimies tagad ko pats Junkers saka par tavu viedokli:
kapec buutu jaaregulee gaazes automaats pie apkopes. vienreiz ieregulee un miers. ljoti reti, kad probleemu diagnostikai vajadziigs analizators. pie parastas apkopes jau nu noteikti nee.

[www.bosch.lv]

37.lpp
11.3 Pēc apsekošanas/apkopes Izlasīt 7 "Ekspluatācijas uzsākšana" un 9 "Gāzes ieregulēšana". Pārbaudīt gāzes ieregulējumu (sprauslu spiedienu).


[www.bosch.lv]

44.lpp
12.1 Kontrolsaraksts apsekošanai un apkopei (Apkopes un apsekošanas protokols)

Bet kondensācijas katlam te pat vesela tabula ar vietu ierakstu izdarīšanai pie katras apsekošanas… interesanti vai gāzes/gaisa maisījuma procentuālās attiecības Edgars spēj noteikt pēc ožas?

Interesanti kā tik slikta Junkers “virtuves” pārzināšana iet kopā ar tādiem piedāvājumiem:
ja veelies dziljaaku konsultaaciju un labu piedaavaajumu, raksti uz edgars7979 at inbox.lv

Modulim, ja nemaldos, pulkstenis un āra t regulators jau ir komplektā.

Un arī te kārtējā cilvēku čakarēšana… neviens Junkers aparāts nenāk komplektā ar temperatūras regulatoriem, tie visi irk ā papildpiederumi, jebkuram katlam var izvēlēties dažādus regulātorus ar dažādām funkcijām un diezgan iespaidīgu cenu starpību.

p.s. arī Junkers piedāvātās produkcijas katalogs nav noslēpumā tīts un jebkuram interesantam brīvi pieejams:
[www.bosch.lv]


vgy7

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: Edgars7979 ()
Datums: 30/08/2009 00:57

1. ZWB 28-3C ir mazākais Junkers kondens.katls ar KŪ sagatavošanu caurplūdes režīmā. tas nav mazsvariigi. lai ir taa jaudas rezerve.
2. Junkers iesaka āra t regulatoru no 80m2 apkurinaamaas platiibas, taatad tikai exellence vai kondens. katli. 24 vai 28 kw - vairs nav lielas starpiibas.
3. pieredze raada, ka gadu no gada duumgaazu meerijumu izmainjas ir nelielas un nebuutiskas. ja katls ir vienreiz pareizi iereguleets, tad nekaadi ekstra faktori taa darbiibu butiski neietekmee. duumgaazu meerijumi var atskjirties pie dazhaadas aara temperatuuras. nu un netiirs ventilators un netira degshanas kamera. vai mehaaniski bojaajumu duumgaazu novadiishanas sisteemaa. ja neviens uz savu galvu nav kko sagroziijis, tad kaapeec lai meerijumi atskjirtos? var mainiities gaazes spiediens - bet ja mainaas, tas noziimee, ka svaarstiigs. un buus svaarstiigs arii turpmaak.
4. neesmu teicis, ka man ir Junkers sertifikaats. ar katlu apkalposhanu nenodarbojos.
5. atziistu, ka kljuudiijos par to, ka modulim komplektaa regulators. solarajam modulim solaaraa automaatika komplektaa - tas sajauca galvu.
6. es ari esmu ieskatiijies instrukcijaas un zinu, kur taas atrodamas. bet vai Tu, vgy, pirms kaapshanas mashiinaa paarbaudi spiedienu riepaas, bremzhu darbiiibu, visus ugunjus utt? vai esi paarbaudiijis ugunsdzeeshamaa aparaata terminju mashiinaa un maajaas? vai izstaipies un izpildi vingrinaajumus ik peec 40 minuushu darba pie datora? tie ir retoriski jautaajumi par instrukciju buutiibu. ne jau instrukcijas, bet logjiskaa domaashana ir noteicosha.

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: vgy7 ()
Datums: 30/08/2009 13:42

1. un kā ar LVS 420 noteikumiem par C tipa gāzes aparātu nominālo siltumjaudu 11kW?
Vai par tādu esamību dziljaaku konsultaaciju sniedzējam Edgaram nebūtu jāzin? Un ja Latvijas Gāze gazifikācijas Tehniskajos noteikumos būs ierakstījusi ierakstījusi gāzes iekārtu apkurei un siltā ūdens sagatavošanai ar jaudu līdz 24kW, tad uz tavu 28kW katlu gāze nemaz netiks padota bez konkrētas čaukstošu papīrīšu summas, kas neļaus pieņēmējam ieraudzīt īsto katla marku.
2. Junkers iesaka uzstādīt āra t regulatoru kombinācijā ar atsevišķu apkures loku tālvadību, kas vadās no telpas temperatūras, bet būvēt apkures sistēmu ar vairākiem lokiem un kombinēt āra t regulatoru ar katra apkures loka tālvadību pēc telpas temperatūras. Ar pliku āra t regulatoru mēs nepaaugstināsim iespējamo komfortu un palielināsim tikai nelietderīgu gāzes patēriņu.
3. interesanti kā pieredze raada, ka gadu no gada duumgaazu meerijumu izmainjas ir nelielas un nebuutiskas?
Rūpnīcas-izgatavotāja pieredze apliecina pretējo. Vai Edgaram ir pamatoti apgalvojumi, lai pierādītu ka aparatūras izgatavotājs melo? Nevajag tik aktuālu materiālu slēpt, mēs ar nepacietību sekosim līdz tiesas prāvai: Junkers tehniskais departaments pret Edgaru...
4. neesmu teicis, ka man ir Junkers sertifikaats...bet vai bez sertifikāta tādas lietas drīkst darīt:
21/07/09
Vārds: Edgars
E-pasts: Sūtīt e-pastu

Tālrunis: 26354125
Mājas lapa: http://

Sludinājums: Gāzes apkures katlu apkope, remonts, uzstādīšana. Apkures sistēmu montāža. Risinājumi apkures izdevumu samazināšanai.

un te jau klaja melošana sākas: ar katlu apkalposhanu nenodarbojos

27/08/09
Vārds: Edgars
E-pasts: Sūtīt e-pastu

Tālrunis: 26354125
Mājas lapa: http://

Sludinājums: Junkers gāzes apkures katlu apkope un remonts


vai arī apgalvosi ka kāds tavā vārdā liek sludinājumus ar tavu e-pastu un mobīlo, bet tu pat nezini neko?

5. jo dziļāk mežā, jo vairāk malkas... izskatās gan ka Edgars nevis kļūdās, bet apzināti krāpj cilvēkus ar faktu falsifikāciju un nepatiesas informācijas publiskošanu...

6. vgy7 ne tikai lasa instrukcijas, bet arī atkārtoti pagarina savus sertifikātus izejot ikgadējās apmācības un apliecinot savas zināšanas nokārtojot eksāmenus.
Izskatās ka Edgars arī automašīnu vada bez tiesībām, vai tās ir nopircis, pretējā gadījumā viņam būtu nojēga, ka nedrīkst ekspluatācijā izmantot auto, kas nav tehniskā kārtībā...

p.s. interesanti pēc cik ilga laika Edgars tiks pieminēts sadaļā Atsauksmes par būvfirmām ar kārtējo ierakstu MŪS UZMETA?

vgy7

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: Edgars7979 ()
Datums: 30/08/2009 17:09

1. 11kw ierobezhojuma piemineeshana sheit ir bezsakaraa (lol). varbuut tikai taapeec, lai paspiideetu ar INSTRUKCIJU paarzinaashanu.

2. tehniskie noteikumi - motiveeti pamato, un dabuusi tehniskos noteikumus kaut vai uz 35kw.

3. Junkers shēmās skaidri un gaishi attelots FW100 bez taalvadiibaam. ja lasi INSTRUKCIJAS, tad no vaaka liidz vaakam!
esmu paarliecinaats, ka tev nav nosleepums, ka uzstaadot FW 100 telpaa (ne katlaa), tas darbojas ar telpas t ietekmi. izmantot to vai nee - tur domas dalaas un atkariigs no situaacijas. 120m2 maaja vairaaki apkures loki - nu tikai tad, ja ir gan radiatori, gan siltaas griibas. aara vadiits regulators un radioatoru termostati - labaakais risinaajums shajaa gadiijumaa.

4. es varu publiceet jebkaadus sludinaajumus - izlasi LR Satversmes 100. pantu (galvenaa INSTRUKCIJA shajaa valstii).

5. Tu runaa par to kaa buutu, kameer nekas nav noticis. Cilveeks gribeeja konsultaaciju - es to sniedzu. izveele ir vinja zinjaa. Tu iejaucies nevis lai paliidzeetu, bet lai kritizeetu. Tad nu iesaki savu variantu! Citaadi tu izklausies peec forumu zhurkas.

Re: Junkers gāzes katli - kurš labāks?
Autors: vgy7 ()
Datums: 30/08/2009 20:57

11kW ierobežojums diemžēl ir realitāte, ar kuru pēc nesertificētu tipu ieteikumiem ir saskārušies daudzi...LATVIJAS VALSTS STANDARTS nav instrukcija, bet viens no būvniecības pamatdokumentiem...

tehniskie noteikumi - motiveeti pamato un tādi kā Edgars būvniecības izmaksas bez vajadzības spēs pat trīskāršot...

instrukcijas no vāka līdz vākam būtu jāsāk lasīt tev, es ar Junkers sistēmām nodarbojos jau 15 gadus, man tur neko jaunu tu neiemācīsi...un lai pat visas FW 100 instrukcijas lapas tu iekaltu no galvas, tas viņam neļaus pārvērsties par ne par FB 100, ne FR 100, neatkarīgi no tā uzstādīšanas vietas: FW 100 vienmēr būs āra temperatūras vadīts regulators, FB 100 būs šim regulatoram pakārtota tālvadība, bet FR 100 būs pilnīgi neatkarīgs telpas temperatūras regulators.
Tas ka tu nespēj iedomāties 120 kvadrātmetru māju ar vairākiem radiatoru apkures lokiem liecina tikai par to ka siltumtehnika tev ir svešs jēdziens. Cilvēki, kas domā par savu komfortu, pat dzīvokļa apkures sistēmā izbūvē vairākus apkures lokus...

ar atsauksmi uz Satversmes 100 pantu tu tikai kārtējo reizi parādi savu stulbumu, pirms viņu pieminēt, vajag iepazīties arī ar 99. pantu:
99. Ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts.
100. Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta.

Sludinājums par pakalpojuma sniegšanu nekādi nesader kopā ar apziņas vai reliģisko pārliecību...

informācijas izplatīšana diemžēl nav apzināta nepatiesas informācijas sniegšana, kuras rezultātā cietušajai pusei var tikt radīti materiāli zaudējumi. Tas ir kriminālsodāms pārkāpums un nekādas atsauksmes uz Satversmi no atbildības nepaglābs.

es tiešām iejaucos gribēdams palīdzēt un ceru ka mana kritika vismaz kādu potenciālo Junkers katla lietotāju no taviem nagiem būs paglābusi.




vgy7

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **     **  **    **  **    ** 
  **  **   **     **  ***   ***  **   **   **   **  
   ****    **     **  **** ****  **  **    **  **   
    **     *********  ** *** **  *****     *****    
    **     **     **  **     **  **  **    **  **   
    **     **     **  **     **  **   **   **   **  
    **     **     **  **     **  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727