UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: khe ()
Datums: 07/02/2010 13:23

to Ronalds

Es tā mēģināju apzīmēt pretvārstu(klapīti bez atsperes). Elektrības nozušanas gad. tas nodrošinās pašteces cirkulāciju no katla uz akumulatoru un boileri, ja trubas šajā daļā būs pietiekami resnas, un jaudas regulātors(gaisa padeve) pareizi noregulēts.

Tas pie boilera ievada bij domāts termovārsts(aizmirsu piezīmēt). Sasniedzot pietiekošu temp. ūdens sāk plūst caur boileri ari.

Nepiekrītu par mazā loka regulēšanu vadoties pēc izejošās temp. Vienkāršāk un lētāk ielikt termovārstu pirms sūkņa atgaitā un regulēt mazo loku, lai atgaitā neieplūstu vēsāks ūdens, nekā paredzēts katlam. Ari izejošās trubas no katla paliek bez šķēršļiem - labākai pašteces cirkulācijai šaizes gad. Tavs apakšējais TERMOBAC ari ir pretvārsts bez atsperes, tikai trīsceļu. Vēl ir jautājums, vai tajā slīpi novietotā klapīte ļautu, strāvas pazušanas gadījumā, paštecei brīvi notikt? [www.lkacaso.se]

Varbūt varētu likt to trīsceļu vārstu un sūkni radiatoriem saimniecības mājā gan priekš mājas, gan saimn. mājas. Atstāt tikai vienu apejošo cilpu mājā. Un regulēt to atkarībā no āra temp. vai ar roku, vai automatiku. Jo termogalvas, gan mājā, gan saimniecības mājā pašas regulēs temp.(apmēram).

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 07/02/2010 13:24

slēpnim: savienotajos traukos izlīdzinās ūdens līmeņi, neatkarīgi no to temperatūras. Atkārtošos: ŪDENS LĪMEŅI. Apkures gadījumā aukstajam ūdenim ir augtsāks blīvums nekā siltajam, tapēc siltais ceļās uz augšu, aukstais, krīt- pārvietojās uz zemi.Tā kā apkure ir siltumnesēja sildīšanas un dzesēšanas nepārtraukta sadarbība, notiek arī šī cirkulācija. Lai to paātrinātu, izvēlās slīpumus, kas veicina siltā nonākšānu dzesēšanas zonā un aukstā nonākšanu siltajā zonā. Piemēri un maza teorija ir te: [kse-sanelteh.ru] un [teplodoma.su]

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 07/02/2010 13:57

Par termovārstu - Es sapratu ka viņš darbojās sekojoši:
Viņam ir ievads A un divi izvadi - B,C. Ja temperatūra zema - A savienots ar B, C noslēgts. Kad temperatūra augsta - A savienots ar C, B noslēgts. Darbojas kā pārslēgs. (Protams ka kaut kādā temperatūras diapazonā, kad vārsts daļēji pārslēdzies abi izvadi daļēji vaļā)

Vai tad ir tā, ka izvadi A un B ir savienoti visu laiku bet izvads C atveras tikai noteiktā temperatūrā??? Tad jau īsti jēgas no tādas detaļas - viņu var aistāt ar trojņiķu + termovārstu....


Un krāsns loku es neizdomāju pats - paņēmu viņu no zviedru lapā atrodamā pdf...

Bet Rx pilnīga tasnība, ja pat vārsts darbojas kā es iedomājos šis slēgums nespēs nodrošināt 60 grādus krāsns ieejā... Khe, siltumnieka shēma ar vienvirziena mazas pretestības vārstu termovārsta un sūkņa apejai liekas ka ir vispareizākais variants.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 07/02/2010 14:01

aaaa saka:"Es vispār uzskatu, ka to visu pasākumu var ļoti vienkāršot - vajag elementāru pašteces sistēmu no katla uz akumulatoru, ar termovārstiem, kas nodrošina katla darbību optimālā temperatūrā utt." Es saku: Pašteces plūsma ir ļoti maza salīdzinot ar jaudu, kas jāuzkrāj akumulatorā. Teiksim, pat 96W sūknis tik tikko spēj pārsūknēt jaudu no 20kW pilni degošas krāsns uz akumulatoru, nodrošinot pilnu sadegšanu, spriežot pēc tā, ka gaisa sprauga ieplūdē jau ir gandrīz ciet, tas ir, ūdens temperatūra krāsnī ap 90 grādiem. Siltumnieka shēmā klapīte paralēli krāsns sūknim lieliski strādā pie atslēgta sprieguma. Tikai jānodrošina resnas caurules un pareizais slīpums uz akumulatoru. Tur neko nevajag uzlabot.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: slēpnis ()
Datums: 07/02/2010 14:05

Re, kur viena shēma ar boilera ieslēgšanu krāsns mazajā lokā. Nav nemaz tik slikta ideja. Nodrošināta karstā ūdens priortāte, nedzesējas, ja krāsns atdziest un sūknis atslēdzas. Vienīgais mīnuss, bik ilgāka katla darbība ar pazeminātu temperatūru. Bet tā, kā boilera siltummaiņa jauda krietni mazāka par katla jaudu, domājams tas neinesīs tik būtisku ietekmi.

[foto2.inbox.lv]

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 07/02/2010 14:28

Ronalds saka:"Vai tad ir tā, ka izvadi A un B ir savienoti visu laiku bet izvads C atveras tikai noteiktā temperatūrā??? Tad jau īsti jēgas no tādas detaļas - viņu var aistāt ar trojņiķu + termovārstu...." Jā, tieši tā, AB "savienoti", trešais C atverās noteiktā temperatūrā. Un aizstāt ar troiņiku nevarēs- kas tad šo termovārsta izplešanās gofru sildīs, ja pie tās ūdens plūsmas nebūs- tas ir tā, ka, piemēram caurules galā krāns, kas aizvērts. Caurule pie krāna nav silta, nesilst, neseko galvenās plūsmas temperatūrai. Siltais cirkulē garām... Vienota korpusa gadījumā, un šis korpuss ir arī no siltumu labi vadoša materiāla, plūsma visu laiku silda-dzesē izplešanās gofru un tā saraujoties- izplešoties atver-aizver C izvadu.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 07/02/2010 14:39

Padomāju vēl par radiatoru gala termovārstu.

Vai nu es ko galīgi jaucu vai tomēr tas pasākums strādās!
(Es pieņemot ka termovārstam mazā bultiņa vienmēr ir vaļā, lielā atveras kad viņš sasilst līdz 50 grādiem)

Kamēr sistēma auksta, ūdens cirkulē:
Akumulators, termovārsta mazā bulta, sūknis, radiatori, atpakaļ uz akumulatoru.

Sistēma uzsilts, atveras termovārsts.

Tā kā ūdenim ir vieglāk plūst pa tiešo, nevis caur akumulatoru, udens plūst:
Termovārsta resnā bulta, sūkins, radiatori, atpakaļ uz termovārstu.


Līdzīgi kā siltā ūdens sistēmās, kur ja ūdens ir par karstu, vārsts atveras un palaiž klāt auksto ūdeni klāt.

Nu ja šis nestrādās - vienīgā cerība uz Slēpnis veidot paštaisīto vadību!



Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 07/02/2010 14:40

slēpnim: Jā, tā ačgārnā boilera pieslēgšana pirmajā mirklī liekas ka laba: siltais pienāk apakšā, aukstais aiziet no augšas. Kamēr sūknis strādā, viss cirkulē: apkure strādā, siltais ūdens ražojās. Sūknis apstājās, apkures nav. Siltais boilerī paliek. Bet vai nebūtu labāk paildzināt sistēmas siltuma atdevi ar boilera palīdzību, parastajā slēgumā? Tas ir, naktī nav būtiski, ka bolerī ir silts ūdens, bet svarīgāk lai māja silta. Ja slēdz parastā slēgumā boileri, bet no tā silto vēl palaiž caur elektroboileri, kas seko ūdens temperatūrai nepārtraukti, panākam to, ka boileris ir siltuma akumulators, priekšsildīšana, neatkarīgi no apkures stāvokļa, (ekonomiskais efekts...) kā arī vienmēr silts, pat vasarā, kad ne vienmēr vēlme kurināt, lai dušā ieietu.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Ronalds_ ()
Datums: 07/02/2010 15:05

Vēl pāris jautājumi:

Kā strādā šie:
[www.lkacaso.se]


Un šie?
[www.lkacaso.se]

Vismaz pēc apraksta izskatās tieši tas kas vajadzīgs! Samaisa karstu un augstu ūdeni lai iegūtu konstantu (un regulējamu!) temperatūru izejā!

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 07/02/2010 15:25

Ronalds saka: "Sistēma uzsilts, atveras termovārsts.

Tā kā ūdenim ir vieglāk plūst pa tiešo, nevis caur akumulatoru, udens plūst:
Termovārsta resnā bulta, sūkins, radiatori, atpakaļ uz termovārstu. " Ronalds nav ņēmis vērā to, ka no akumulatora puses , pie strādājoša sūkņa apkures ķēdē , būs spiediens radiatoru virzienā. Tad atdzisušā ūdens cirkulācija radiatora ķēdē :termovārsts- sūknis - radiatori- termovārsts nebūs!!: Viss kas pienāks uz termovārstu no akumulatora puses, sadalīsies kautkādās daļās: viena plūsma aizies uz sūkni- radiatoriem, otra daļa nozarosies caur atvērto termovārsta daļu arī uz akumulatoru, vai arī pa atvērto nekas necirkulēs, jo: sūkņa kas, ir apkures ķēdē un sūkņa, kas ir radiatoru ķēdē, radītās plūsmas (caur elementu 13, 12) ir pretējas. Trīszaru rokas- servomotora regulējamā vārsta gadījumā, atverot vienu virzienu, otrs tiek aizvērts!!!



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********  ********  ********   **    ** 
 **     **  **        **        **     **   **  **  
 **     **  **        **        **     **    ****   
 ********   ******    ******    ********      **    
 **         **        **        **     **     **    
 **         **        **        **     **     **    
 **         ********  ********  ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727