UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: pauljukas ()
Datums: 30/12/2009 17:38

Atsūtiet man kāds tā HMC papīrus. Interesanti gan kāds tad ir tas viņa regulēšanas algoritms pēc telpas temperatūras.
Tāpat domāju ka regulēšana ar āra temperatūras ietekmi ir efektīvāka nekā plika regulēšana pēc telpas temperatūras.

Ai, labi ko te svētku priekšvakarā... Visiem Laimīgu Jauno Gadu! :)-D

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: heating ()
Datums: 30/12/2009 19:30

Ir ok!!Lai vairaak diskusijas!!Diskusijaas izlobaas patiesiiba!!;))
Tikai zinu vienu kad taisi apkures sisteemu un velies to automatizeet tad uzreiz jaaicina cilveeks kas tasiis automaatiku(ja to nedara pats apkures tasitaajs)jo tad abi var stukot ko un ka labaak uztasiit!
Manaa gadijumaa santehniksi teica ka visu varu un protu bet kad nonaca lidz beigu posmasm saprata ka nebuss pa spekam to visu automatizeet.....labi ka ssim bija dzeks pazistams kas nodarbojas ar apkures sisteemu automatizaaciju un tad kopaa tika galaa!!protams netika izmantota neviena gatava sheema Danfos, vai honeywel utt!!Iepirkaam visaadus deveejus un blokus, sakombineeja............beigaas viss ir ok!!:))

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: osis87 ()
Datums: 04/01/2010 21:47

Ja man ir uzstādīts termostata ventilis pretējā virzienā(spriežot pēc būltiņām) sūkņa darbībai vai tas ir normāli?

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: pauljukas ()
Datums: 04/01/2010 22:19

Nē. Bet derētu bilde, lai varētu 100% teikt.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Matrixs ()
Datums: 13/01/2010 17:35

Uztaisīju aptuvenu shēmu kādu e4smu ieplānojis apkures sistēmu. Jautajums kādas kas pārzin šīs lietas, vai sitāda shēma darbosies?
[content5-foto.inbox.lv]

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 13/01/2010 21:43

Matrixs: Trūkst aizbīdņa, par kuru tik daudz rakstīju....Un radiatoru lielumu jāizvēlas tādu, lai sistēma uzturētu vajadzīgo siltumu jau pie 40, nu varbūT 45 grādiem. Citādi akumulators paliks pusizlādēts un tā efektīvitāte būs slikta. Neracionāli akumulatoram uzstādīt 5 pievadus. Pietiek ar ieeju un izeju. Arī lētāk sanāk, jo katram izvadam jāliek ventilis (akumulatora remonta- nomaiņas gadījumam. tāpat nesaprotams ir termostata lietojums temperatūras regulēšanai uz grīdām un radiatoriem- tiem jābūt trīszaru vārstiem, ar motoru, kurus vada elektronika-vadības iekārta.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Matrixs ()
Datums: 13/01/2010 22:09

Laikam neprecīzi esmu izteicies, tie termo statiuz radiatoriem un grīdām ir domāti kā Tu raksti 3 ceļu vārsti ar elektronisku regulāciju. Saucu tos par termostatiem, jo tas vis kopā regulējas atkarībā no temperatūras.
Aizbīdnis nav, jo arī starp katlu un akumulatoru ir plānots vārsts ar elektronisko regulāciju kas regulējas pēc ūdens temperatūras.
Par radiatoriu izmēriem paldies, to ņemsu vērā.
Tākā mājas kopējā kvadratūra ir virs 300 m2 tad akulumātoru es taisīšu uz vietas, jo neesmu redzējis tirzniecībā 4 tonu akumulatorus. Tāpēc domāju ka nebūs probēlas sataisīt ieejas un izejas cik vien vajag. Katram riņķim vienalga ir plānots savs ventilis, lai iespējams katru atsevišķi atvienot ja nepieciešams remonts vai kādi papildinājumi.


Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 14/01/2010 10:32

Matrixs: Neredzu jēgu krāsns ķēdē likt trīszaru regulējamu , kontrolējamu vārstu: Tur pilnīgi pietiek ar automātisko termovārstu (TERMOVAR) , ar pārslēgšanās temperatūru, kas uz tā rakstīta- 61 grāds. Praksē redzams ka tas tā īsti atverās tikai virs 70 grādiem. Un līdz ar to, neļauj krāsnij strādāt zemākā temperatūrā. Un ar maksimālo jaudu, kā rakstāt, ka gribat kurināt, nav nekāda sakara. Jaudu, ko varat saņemt no krāsns, nosaka tas, ar kādu ātrumu un pievadītā ūdens temperatūru krāsns tiks "darbināta". Tas, ir, kad akumulators būs auksts, krāsnī ieplūdīs auksts ūdens, kam jau vairāk vajadzēs enerģijas, līdz tas sasniegs , teiksim 90 grādus, nekā tajā gadījumā, kad jau akumulators būs silts. Krāsns kurināšanas jaudu arī nosaka tas, ar kādu ātrumu no krāsns šo siltumu aizvadīsit līdz savam 4m3 akumulatoram.(Man liekas ka vareni jaudīgu krāsni, sūkni vajag, lai šo sistēmu darbinātu (4 m3 akumulatorā var uzkrāt , pēc maniem aprēķiniem aptuveni 250kw.). Tad cik ilgi jākurina, lai akumulators visā tilpumā sasniegtu, teiksim 75 grādus?). Un ja ir 4m3 akumulators, izplešanās tilpuma svārstības var sasniegt sliktākajā gadījumā 400 Litrus (10%). Un ja šis izplešanās trauks būs ar gaisa burbuli(balonu)- slēgtā sistēma, tad vēl jo lielāks!!! Un kā Jūs šajā gadījumā nodrošināsiet akumulatora konstrukciju, lai spiediens tajā būtu , nosacīti patstāvīgs, un nepārsniegtu 2, 2.5 atmosfēras???? Jūsu variantā neredzu citas iespējas kā likt atvērto izplešanās trauku, ko pieslēdz krāsns augšējā punktā. Un pašu trauku liek bēniņos. Tikai šajā gadījumā krāsns temperatūra nedrīkstēs pārsniegt 90 grādus (sāksies gāzes izdalīšanās,). Tāpat sūkni darbinot ar lielu jaudu, sākas kavitācijas process.... Atliek tikai pajautāt: kapēc neizvēlaties granulu apkuri, jo 4m3 akumulators aizņem tik pat cik 4m3 granulu rezervuārs...

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Matrixs ()
Datums: 14/01/2010 10:59

Malkas apkuri izvēlos jo brālis strādā mežā un pašam ir nel;liela galdniecības, tātad saprotiet ka malka manā gadījumā ir daudz lētāka par jebko citu.
Atvērtā sistēma man nesanāks, jo apkures katls atradīsies tādā kā mājas piebūvē un tur nu nekādi nevarēšu izvietot atvērto sistēmu. par izplešanās traukiem runājot, vat tos nevar slēgt vairākus paralēli? Piemēram 2x200 litri?
Par termovārstu paldies, to nemsu vērā.
Krāsni vjag jaudīgu, to apzinos.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 14/01/2010 11:04

Papildinājums: Pirmajā krāsns kontūrā automātiskā termovārsta likšana pat būtu no cita aspekta obligāta: Ja pazūd spriegums, šis vārsts vienalga strādās. Un tā kā pareizi uzmontētai sistēmai nedrīkst būt graujošas avārijas, tad akumulators jāpieslēdz ar resnām caurulēm, ievērojot slīpumus. Un ja izveidots apejas ceļš nestrādājošam sūknim krāsns ķēdē, kā tas ir tajās shēmās, ko jau kādreiz ietecu (siltumniekā...), tad atverās klapīte, un krāsns pilda akumulatoru bez sūkņa darbības...(protams ka krasns pati automātiski aizver gaisa padevi, lai uzturētu iestādīto temperatūru.).



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **   *******   **     ** 
 **     **  ***   ***  ***   **  **     **  **     ** 
 **     **  **** ****  ****  **         **  **     ** 
 **     **  ** *** **  ** ** **   *******   **     ** 
 **     **  **     **  **  ****         **  **     ** 
 **     **  **     **  **   ***  **     **  **     ** 
 ********   **     **  **    **   *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727