UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 45
Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Dima2 ()
Datums: 27/02/2009 20:34

Nu vot padal'i'sos ar'i es ar savu pieredzi : 170m2, 40kW viadrus, 2x950 litri akkumi, kurinu katru vakaru ar malku, ja ara -20 lidz 0, ja siltaks tad 1 reizi 2 dienaas, majas temp tiek uztureeta pastaviga 22,4C. Man majas stav datciks, kurs regulee trisvarstu kraanu sisteemaa, kad temp maajaas nokritas zem uzstaditas 22,4C, tad siltais udens tiek padots no akkum. Tikliidz temp majaas pacelas lidz uzstaditajam 22,4C, trisvarstu krans sleedz majas apkures sisteemu no akkum un katla un katls darbojas tikai uz akkum. Praktiski ir taa, ka pietiek ar diviem pilniem katliem malkas, lai akkumulatorus uzsildiit lidz 70C, lidz 90C vajag 3 katlus malkas, toties ilgaak tur. Tad faktiski kochegarkaa eju tik 2-3 reizes diennaktii. Spiediens svarstas no 0,3Bar(20C) liidz 2,5Bar(85C). Saakot kurinaat pie -20C aaraa, temp akkum ir +20C katru dienu, piemeram sodien pie 0C vakaraa temp akkum bija 45C (vakar sakurinaats liidz 80C). Samonteets taa, ka var nosleegt jebkuru akumulatoru no sisteemas atseviski, ja piemeram maajaas auksti, tad uzreiz pa taisno no katla uz radiatoriem. Uz radiatoriem maajaas staav termogalvas, bet jeegas no taam nav, jo tas datciks maajaas regulee karsta udens padevi pats. 1 stavs - siltas gridas+ radiatori, 2 stavs - tikai radiatori. Nu taa apmeeram. Iesaka to visu man SIA Fan direktors.(ta nav reklaama :) ).

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: foxx ()
Datums: 27/02/2009 20:46

ralf Wrote:
-------------------------------------------------------
> Man cits jautājums- kāds jums spiediens
> sitēmā, kad ir auksts katls un kad kurinat?


kad auksts tad 1 kad karsts tad ne vairāk kā 3 jo stāv drošības ventīls un lieko pūš ārā

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: E ()
Datums: 27/02/2009 20:49

Dima2, cik liels tev izplešanās trauks? Spiediena svārstības 2 atmosfēru robežās liekas stipri padaudz.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: foxx ()
Datums: 27/02/2009 20:51

Vot man nav tas dačiks kas ir DIMA2(kur var uzregulēt temperatūru izstabā), regulēju pats ar roku taču hujova, jo jāskrien visu laiku uz kačigarku.

Izklausās ka DIMA2 ir ideāli viss savilkts un viss perfekti darbojās kā tam jābūt. Man vēl jāuzliek dačiks un jānomaina katlam ventilators.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Dima2 ()
Datums: 27/02/2009 21:23

paldies foxx par atzinumu, bet nu ir kaa ir. :) To E izplesanas trauks 200 litri - 10% no kopeejaa apjoma, kaa jaabuut peec tehniskiem visaadiem sareekiniem, bet mans domaat, ka par daudz, jo udens tajaa, kad karsts var just nepacelas augstaak par tresdalu, nu bet var buut taa tam arii jaabuut. Piebildiishu, ka akkum un taa datchika pluss veel tas, ka kurinot, maajaas vienmeer pastaaviiga temp 22,4C (nu pasam taa liekas komforti) un taa svarstaas tik no 22,3C (kad iesledzas tas trisgaitnieks) liidz 23,0C (jo paliekosais siltums no radiatoriem tomeer sasilda maaju drusku vairaak, bet tas man netraucee :) ). Par to spiediena svarstiibaam nezinu, nu taa ir kaa ir, bet tas atkal man netraucee, viss darbojas. A nu veel staav arii tie droshibas ventili 3 gabali - pa katram uz mucas un pie katla, arii kopeejaa sisteemaa ieslegts boilers 120 litri kombineetais, bet pa pusgadu nu atkal kamer kurinu rozetkaa vinu nebija sleedzis. Taa luuk.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: z ()
Datums: 27/02/2009 22:26

izplešanās traukam no svara ir ne tikai tilpums, bet arī atbilstošs pretspiediens.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Rx ()
Datums: 28/02/2009 11:29

Z:"izplešanās traukam no svara ir ne tikai tilpums, bet arī atbilstošs pretspiediens. " Savādi: ir arī atvērtās sistēmas ar izplešanās trauku kur nav mākslīgi radīts pretspiediens! Un viss strādā lieliski. Tikai temperatūru virs 95 nevajag krāsnī likt. Labāk pat līdz 90 grādiem.(Lai nesāktos gāzes izdalīšanās ) Pamatojiet bezpaskaidrojuma apgalvojumu.

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: ralf ()
Datums: 28/02/2009 17:50

Dima2 cik tev vajag laiku, lai uz kurinātu tos akumulātorus (abus uz 80 grādiem) no aukstas sitēmas nu ūdens temp. apmēram 15 grādi un mājā arī 15 grādi?

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: foxx ()
Datums: 28/02/2009 18:09

Reku ja var saprast tad sabildēju savu sistēmu pa daļām [bildez.lv]

Re: Jautajums tiem, kam ir malkas katls+siltuma akumulatos.
Autors: Dima2 ()
Datums: 28/02/2009 20:25

To Ralf - pirmkaart liidz 15C temp nokritas tikai ja pie -20C divas dienas nekurinu un tas ir bijis :) un tadaa gadiijumaa man vajadzeeja 3 pilni katli malkas - 2x3 sanaak 6 stundas. Jaa foxx tava sisteema man saprotama, pasam taada pati gandriiz, vieniigi tev tas trisgaitnieks regulejams manuali, bet man attieciigi automatiski, patiesiibaa tas nemaksaa daudz - kaut kur ap 100Ls vareesi ieklauties, ieskaitot datchiku -tie meedz buut daargi atkariibaa no funkcijaaam, man staav tas vienkarshais. Skatos arii tev viss sataisiits no vara - tas labi, bet man tas bija pa dargu, sataisiiju no plastmasas, nu bet kas tuvu katlam un principaa visa apsaiste no dzelzs cauruleem, taalaak uponor. Patika tavaa izpildiijumaa tas, ka abas mucas ar sienu izoleetas - min siltuma zudumi - malacis. Man ar tada doma, bet pagaidam staav tikai pasas mucas izoleetas ar 100 vati un foliju, bet doma ir veel sienu uztaisiit. A nu veel skatos tev taas mucas augshaa nav savienotas un stav zaglushkas, bet man ir savienotas, bet nu tas nezinu ko tur iipashu dod.

Pašreizējā: 2 no 45


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    **         **     **   ******   **    ** 
 **    **   **    **   **     **  **    **   **  **  
 **         **    **   **     **  **          ****   
 **   ****  **    **   *********  **           **    
 **    **   *********  **     **  **           **    
 **    **         **   **     **  **    **     **    
  ******          **   **     **   ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727