UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2009 08:19

Nu redz, gribeji kā labāk, bet sanāca kā vienmēr:). Nu nevajag aizrauties ar noplūdes automātiem un bāzt tos priekšā un pakaļā. Kam priekš spuldzītes mazmājiņā vajag noplūdnieku? Lai tas siltumsūknis stādā ar kārtīgu zemējumu, jo kas tad tajā noplūdīs un kas slikts notiks? Bez zemējuma gan nav pareizi lietot mevienu iekārtu. Uz vannasistabu vajag noplūdes automātu, bet elektriskai plītij pilnīgi pietiek ar zemējumu. Varbūt esmu konservatīvs un uzskatu, ka nevajag bezjēdzīgi sarežģīt elektrosistēmu. Kas tad slikts notiks, ja mājai nebūs kopējā noplūdes automāta? Manuprāt, kartīgs zemējuma kontūrs ir daudz svarīgāks.

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: zihers ()
Datums: 09/01/2009 10:15

Kopēju noplūdes strāvas atslēdzēju (300 mA) lieku objektos, kuros būtiski nodrošināt ugunsdrošību. Ja ēka no nedegošiem materiāliem, tajā neuzglabā ugunsbīstamas un sprādzienbīstamas lietas, tad protams izmantošanu var apdomāt, bet guļbūvēs utml. objektos negribas riskēt.
Paegļa k-gam.
Pārbaudi sūkņa pievienojumu, izolāciju. Bez noplūdnieka pamēri strāvu zemējuma vadā. Uz objektu kā kopējo nevajadzētu likt noplūdnieku ar 30 mA strāvu.

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2009 10:24

Kādā veidā tad noplūdes automāts pasargās no aizdegšanās koka māju? Koka mājā jau ka reizi "nav uz ko noplūst" strāvai, jo saus koks ir ļoti labs izolātors. Varbūt es ko nesaprotu?

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: zihers ()
Datums: 09/01/2009 10:55

> Didzisp
Ja ēkā nav Toms var ieviesties Džeriji, kuriem patīk kabeļi, u.c. variācijas.
Lietoju apvalkotus/ekranētus kabeļus. Laboratoriski pierādīts, ka bojājoties izolācijai nelabvēlīgos apstākļos var notikt aizdegšanās pie 300 mA plūstošas strāvas. Es drīzāk esmu ar mieru paskaidrot saimniekam, ka veco el.plītiņu vai ko tamlīdzīgu nevarēs lietot, nekā meklēt piedzīvojumus.

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2009 11:17

Nu ja, ka var pie 300mA aizdegties māja, bet pričom te noplūdes automāts. Nu pārgrauza Džerijs izolāciju starp fāzi un nulli un sāka vadi dirksteļot viens pret otu, bet kā šo noplūdi spēs atpazīt noplūdes automāts un atšķirt no visparastākās dienasgaismas lampas, kura raustās, jo nobeidzies starteris? Kapēc nevar lietot veco plītiņu, tai tak pat zemējuma nav?

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 09/01/2009 12:24

noplūdnieks jutīs tad, ja būs bojāta izolācija starp zemes vadu un kādu no pērējiem vadiem(0 vai F) Ja dzirskteļos fāze ar nulli, tad vajadzētu nostrādāt parastajam automātiskajam drošinātājam.

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2009 12:55

Nu to jau es saprotu, tikai baidos ka Džerijs tai dienā,kad mācija kuras krāsas vadi jagrauž, bus skolu bastojis un pārgrauzis izolāciju starp fāzi un nulli:). Varbūt tas zaļi dzeltenais vads nav tik garšīgs, lai to grauztu:). Parastajam drošinātājam jau vajag nostrādāt, ja ir īsais, bet ja dzirksteļo vadi, tad nekas tur nenostrādās un māja var nodegt ar zilām ugunīm. Par naudu, ko izmaksā viens noplūdes automats, var nopirkt veselu kaudzi peļu slazdu, vai uzturēt čaklu peļu ķērāju Tomu. Rezultats būs drošāks un nebūs jāčakarējas ar noplūdes automāta viltus nostradāšanu. Nu nevar pasargāt noplūdes automats no mājas nodegšanas.

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: gandrīzelektriķis ()
Datums: 09/01/2009 17:59

Dzirksteļošana veidojas,ja vienā vadā parādās slikts kontakts.Šinī gadījumā nesitīs arā ne automāts,ne arī noplūdnieks.Jo nav ne pārslodze,ne noplūde.Tas attiecībā pret koku.Ja sāks dzirksteļot pret betonu,tad gan noplūdnieks izlido.

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: guliks ()
Datums: 09/01/2009 19:14

Liesma vada strāvu, tāpēc arī liek to 300mA

Re: strāvas noplūdes automāta problēma
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/01/2009 20:25

gandrīzelektriķis, nu es tak arī par to pašu saku, kā tad noplūdes automats var aizsargat guļbūvi? Man liekas, ka tā noplūdnieku likšana koka mājā ir vienkarša naudas kāšana.
guliks, ja koka mājā ir liesmas, tad nekāds noplūdes automāts vairs nepalīdzēs, tad jāzvana pažarniekiem:). Liesmas tiešām vada strāvu(par miliampēriem gan nepateikšu), bet uz kurieni tad, koka mājā, tā strāva noplūdīs? gandrīzelektriķis tak pareizi teica par betonu, pret kuru automāts nostradā.

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
       **  **     **  **     **  ***   **  **     ** 
       **  **     **  **     **  ****  **  **     ** 
       **  **     **  **     **  ** ** **  **     ** 
 **    **   **   **    **   **   **  ****   **   **  
 **    **    ** **      ** **    **   ***    ** **   
  ******      ***        ***     **    **     ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727