UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 12 no 13
Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: E ()
Datums: 27/10/2017 11:16

40W izklausās ļoti daudz priekš 400w jaudas. Tehniski viņš uztura spriegumu transformatora tinumos, lai pārveidotu 230V-->~14V, bet nu ja tev akumulators atvienots tad tur strāva neplūst, tikai tik cik zudumi. Patausti, kas silst. Pie 40W tur būtu jārodas nopietnam siltumam.
Man ir 2500W invertors ar sinusoīdu un akumulatoru lādēšanu, tas uzturēšanas režīmā tērē 15W (esmu mērījis).

Re: UPS barošana apkures sūknim
Datums: 27/10/2017 11:18

Vaļā vēl nevēru, bet jā, kaste ir silta - ražo siltumu.
Kas par firmu tavam invertoram?

Re: UPS barošana apkures sūknim
Datums: 27/10/2017 11:20

Uzturēšanas režīms 15W sevī ietver arī akumulatoru? Vai tie 15W arī ir pilnīga tukšgaita?

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: E ()
Datums: 27/10/2017 11:56

Man ir kaut kāds Volt Polska ražojums (īstenībā ķīnietis, cik ķidājot iekšas apskatījos) Sinus Pro modelis: [voltpolska.pl]

15W bija ar akumulatoriem (pilnībā uzlādētiem). Es tikko paskatījos mājas lapā speceni un tur rakstīts 0.3A<=idle current<=1.5A, bet tas laikam domāts uz 24v, tad tā aptuveni arī sanāk.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Rx ()
Datums: 27/10/2017 11:56

Es arī esmu mērījis UPS tukšgaitu. Tā ir atkarīga no UPS tipa! arī bija 40W, bet ja pastāv, var arī samazināties...No akumulatora stāvokļa- pilns, pustukš, tukš. Ir UPS ar transformatoriem, smagie, nosacīti "vecie", pirkti pirms daudziem gadiem. Nesen viens atnesa uz remontu tādu vieglu...Tajā nebija transformatora. Viss uz pusvadītājiem, bez transformatora. Maza platīte, salīdzinot ar plates detaļu lielo piesātinājumu transformatora variantā.
Esmu prasījis shēmu UPS tirgotājiem...un remontētājiem...Viņi arī remontē uz "tausti", kādu releju nomaina, redzamas deguma pēdas likvidē, bet shēmu itka nav. Maina visu plati no donora vai...izmet.Internetā kaut ko var atrast, bet ne to, ko grib. Visa shēma "karsta, un parslēgšana notiek transformatora izejā. Tā visa shēma sevi kontrolē, tas ir, vai akumulators ok, vai ieejas spriegums ir normas robežās, jo, ja nav, arī tiek pārslēgts ( arī paaugstinoties spriegumam), vai pārveidotājs strādā. Tā sakot, drošībai. Ja transformators tiešām visu laiku "stradā" tad tā vien ir, ka 300W variantā tukšgaitā būs 40 w, jo transformators pluss elektronika tērēs (transformatori ir taisīti pēc minimālo izmēru formulām, pietiekošas pieļaujamās silšanas max vērtības, tātad liederības koeficiants nav labais. Mūdienās transformatorus rēķina tā, ka max/nominālā jaudā tas ir maksimāli karsts! Dzelži maksā....

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Rx ()
Datums: 27/10/2017 12:36

Te bildīte UPS bez smagā transformatora: MUSTEK PowerMust 600 Offline.

Tiek teikts, ka tukšgaitā mazs pateriņš un UPS cenu nosaka akumulatora cena....

Re: UPS barošana apkures sūknim
Datums: 27/10/2017 14:33

Nu jā, vienīgi ražotājs norāda, ka lietderība ir līdz pat 98%, kas kaut kā nelīmējas kopā ar 40w tukšgaitu, kaut ko viņš tajā patēriņā slēgalē uz leju, bet faktiski tā arī tie 40 turās. Es uzliku uz ilgtermiņa mērījumu, varbūt būs mazliet zem 40, bet nedomāju ka būtiski.
Es tā savā prātā domāju, ka ja tas aparāts visu savu invertēšanas tukšgaitas procesu startētu tikai pēc strāvas pazušanas, tad reāli viņš varētu strādāt arī pa nullēm tukšgaitā (pie nosacījuma, ka nelādē aķi). Būtu lielāks pārslēgšanās brīdis, bet apkurei tas tā kā nebūtu no svara.

E > Cik Volta ātri pārslēdzas uz aķi, kad pazūd strāva?

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: E ()
Datums: 27/10/2017 15:11

Es tā precīzi vairs nepateikšu, bet man liekas, ka bija diezgan lēni... nu relejs notarkšķēja pēc kādas sekundes vai divām. Tas jau tehniski nav domāts kā UPS.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: Rx ()
Datums: 27/10/2017 15:21

Par patēriņa mērījumiem: Zināšanai: Salīdzinot lētos individuālai lietošanai jaudas-patēriņa merītājus, kas maksā desmit-desmitus euro, tie ir japatestē uz to, vai tie rāda aktīvo, vai arī reaktīvo jaudu. Piemēram TS-EDS1 rāda reaktīvo arī. Pielieku kondensatoru 1mkF un rāda patēriņu 16w! Bet teorētiski dzīvokļa skaitītājs to nedrīkst uzskaitīt, jo tā rakstīts sadales tīklu lapā. Tai pat laika bija salīdzināšani cits- tas neko praktiski nerādīja. UPS patēriņu mērīju ar to, kas arī reaktīvo rāda.

Re: UPS barošana apkures sūknim
Autors: MrBadMan ()
Datums: 28/10/2017 20:19

Pagājšgad septembrī uzliku poļu/ķīniešu KEMOT Pro sinus 500, pirku Lemonā, pie zelta tilta. Poļos, protams, ir lētāk, bet funkciju pilda nevainojami. Teorētiski vajadzēja 700 modeli, bet šiem uz vietas nebija, pasūtīt arī nevarēja, hvz kāpēc. Aparātam pievienots Optima 52 Ah Yellow top aķis. Eksperimentējot iztur pilnu katla ciklu no iekurināšanas līdz uzsilšanas beigām (granulniekam). Elektrība šad tad ir pazudusi līdz 2h, problēmu nav bijis. Ja tikai sūkņiem, tad, iespējams, izturētu arī ap 8h.

Pašreizējā: 12 no 13


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **          ******    ********   ******   
 ***   ***  **    **   **    **   **        **    **  
 **** ****  **    **   **         **        **        
 ** *** **  **    **   **   ****  ******    **   **** 
 **     **  *********  **    **   **        **    **  
 **     **        **   **    **   **        **    **  
 **     **        **    ******    ********   ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727