UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: O, šī elektrība...
Autors: konsultants ()
Datums: 22/09/2008 12:56

1300 -tas ir veel normaali....viss atkariigs,cik taalu tev jaavelk liinija!
3f aara uzskaites piesleegums ,no gaisa liinijas liidz 15m attalumaa...grozaaas ap 500-600 ls,kopaa ar materiaaliem. ja te veel iet runa par trafiku no videejaa sprieguma liinijas...un taalaak uz abonementiem ( 4 vietiigaa 3f. uzskaite maksaa paari 400 ls+betona(44ls),vai metaala pamatne (ls.-56),tad 1300 uzskati par dieva daavanu,ja shaj summaa ietilpst gan materiaali,gan darbs!!!!

Re: O, šī elektrība...
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 22/09/2008 15:13

konsultants, lūdzu nesagrozīt faktus, 1300 ir tikai par tehnisko projektu!!!

Re: O, šī elektrība...
Autors: andisk26 ()
Datums: 22/09/2008 16:13

Varbūt tomēr kādam ir kāds sakarīgs projektētājs kurš neplēš deviņas ādas ?

Re: O, šī elektrība...
Autors: konsultants ()
Datums: 23/09/2008 13:18

aaa,buushu kaut ko palaidis garaam...nu,tad izlasi rakstu -"Latvijas aviize" ,otrdiena-25.martaa 2008 gadaa....un tad domaa-priecaaties tev,vai veel mekleet leetaakus variantus....latvenergo pleesh mezhoniigi...tas pie kaajas,ka buutu (pasviitroju-buutu) jaaruupeejas par klienta eertiibaam,piedaavaajot savu preci...bet-vinji ir monopols...!
raksts saucas-"daargais celjsh peec elektriibas"....
muusu latvenergo ir pie kaajas,ka liidz abonementam ,tieshi latvenergo ir jaanodroshina liinijas,vai jaaatjauno vecaas,vai jaaveic plaanotie liiniju remonti,profilaktiskie darbi....vinji to visu nogruuzh uz klienta reekjina....iedomaajies,tev maajaas vajadzeetu ievilkt TV kabeli...bet firma tev pasaka-uzbuuvee torni....uzbuuvee raidiitaaju,pievelc pie savas maajs un tad nodosi to visu muusu iipashumaa un veel maksaasi ik meenesi abonementa maksu....tieshi ar to nodarbojas latvenergo....!:))))) unikums,kas iespeejams tikai LATVIJAA!!!!!!

Re: O, šī elektrība...
Autors: Juris_F ()
Datums: 23/09/2008 13:28

Par TV. Bšu tev tūlīt prieki ar digitālo. Patreiz Tu un es un visi pārējie nodokļu maksātāji maksā par to torni ar saviem nodokļim, + par reklāmām, pērkot atbilstošos produktus, pat varbūt neskatoties to reklāmu TV. Cik par savu mūžiņu esi samaksājis, gan jau varētu saskaitīt, paņemot TV annuālos reportus.
Un kurš bizness visas izmaksas nenogrūž uz klienta, un Latvenergo IR bizness, ja neesi to vēl sapratis.
Lētākus elektriķus jau varētu atrast, bet ja tu ar viņiem sāksi runāt, ciks tas viss oficiāli ar visiem PVN un citiem nodokļiem saskries, tiksi pie tās pašas summas, ko prasa Latvenergo. OK, varbūt kāds nedaudz lētāk, kāds dārgāk +-10% robežās, ne vairāk. Ja kāds lētāk, tad jau tas būs dempings.

Re: O, šī elektrība...
Autors: ALOHA ()
Datums: 24/09/2008 11:23

Vai kāds zinoš cilvēks var mazliet pakonsultēt par automātu uzstādīšanu. Tātad veicu dzīvoklī remontu un pārvilku pilnībā visu elektrību, sanāca astoņas cilpas, tagad grasos uzstādīt automātus, taču pirms šiem 8 izejošiem automātiem doma ir pieslēgt ienākošo automātu un strāvas noplūdes automātu, kastē 12 vietas paradzētas, vajadzētu takā pietikt, lietošu tikai vienu fāzu. Tātad es ienākošo fāzi laižu caur 1F 24A, tālāk no ienākošā automāta uz strāvas noplūdes automātu, no kura izejas uz ķemmi, kur visi pārējie uzsprausti. Ienākošo nulli ar caur noplūdes automātu uz kopējo spaili, kur visas cilpu nulles pieslēgtas. Un visbeidzot zemējumu pa taisno pie spailes, kur visi cilpu zemējumi. Vai tā būs pareizi?

Re: O, šī elektrība...
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 24/09/2008 13:11

pareizi būs, tikai neliec galveno automātu, nav vajadzības, būs vēl sliktāk, ja tev izdegs kāda lampa, tad izsitīs grupu un galveno(tā reizēm, gadās), un visā mājoklī būs tumšs.

Re: O, šī elektrība...
Autors: reiganss ()
Datums: 24/09/2008 20:53

Priekš ALOHA. Kā tā riktīgi ir pareizi nezinu, bet man mācība bija tāda- kad viss kas iet uz rozetēm nāk no automāta un no noplūdes releja, bet uz apgaismojuma no citas grupas kur nav noplūdes releja. Jo var gadīties arī tā kad pamuļķā vecene ar dušu iešļāc ūdeni kur nevajag un pēc tam visa māja tumša. Un pati sēž vannā un ķērc. UN TAGAD priekš ZAĢIS-8 Ja man kāds piedāvātu par kādiem pāris tūkstošiem pievilkt elektrību- (uz laukiem) kur neviens daudz pakaļ neskatās kas un kā un topogrāfiju arī it kā nemaz nevajagot. Jo par visām tām zemēm kuras jāpārrok pie reizes apī pieslēgumam rekonstrukciju uztaisītu un abi kaimiņi ir ar mieru lai tik rok un darās. Bet LATVENERGO paprasija 4500 Ls. par projektu un darba izmaksas 25000Ls. Situācija tāda pati viens jauns trafiņš un četri pieslēgumi. Ja kāds ir ar mieru taisīt pa pāris taukšiem davai uz priekšu- AR ROKĀM AIZNESĪŠU JŪS UN PARĀDĪŠU KURĀ VIETĀ.

Re: O, šī elektrība...
Autors: andisk26 ()
Datums: 25/09/2008 15:37

Baigi labie jaunumi no Latvenergo, no pirmā septembra paaugstinās pieslēgšanās maksa :) Vienīgais prieks ka ir atpakaļ vecie labie 60/40

Re: O, šī elektrība...
Autors: ALOHA ()
Datums: 25/09/2008 16:40

Varat lūdzu pateikt kā pareizi pislēgt 2 polu noplūdes releju, šim ir 1, 3 spaile augšpusē un 2, 4 apakšpusē, nezinu kuras ir ienākošās, liekas augšējās, nezinu arī pie kuras slēgt nulli un pie kuras fāzi. Varat palīdzēt.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  **               **  **    ** 
 **   **   ***   ***  **    **         **   **  **  
 **  **    **** ****  **    **         **    ****   
 *****     ** *** **  **    **         **     **    
 **  **    **     **  *********  **    **     **    
 **   **   **     **        **   **    **     **    
 **    **  **     **        **    ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727