UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Elektrības vads zem zemes
Autors: Puiks ()
Datums: 10/09/2008 16:06

Domaju lauku maja ierikot udensapgades automatu. Ta ka suknis staves aka, tad lidz tam jadabu elektriba. Ir doma viena graviti blakus cietajai udens trubai blakus likt ari kabeli. Vai sadam nolukam der jebkurs arejas instalacijas kabelis vai ir kadi speciali, kas paredzeti ieguldisanai zeme. un vai to kabeli var likt pliku vai ari tas jaliek tai gofretaja kabelu truba?

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 10/09/2008 16:38

jebkurš, kas paredzēts ieguldīšanai zemē! Kabeli var likt pliku. Ja gadījumā guldi kabeli vietā, kur pāri brauks auto vai kādi citi smagumi, tad var iemest gofrā, savādāk tā ir lieka greznība!

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: TX ()
Datums: 10/09/2008 16:49

Man arī aktuāli, doma ierakt kabeli no elektr. skapja līdz šķūnītim, bet cik dziļi jāierok? 80cm vai var arī seklāk?

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 10/09/2008 17:53

rakšanas dziļumu rekomendē tā, lai tas būtu zem zemes sasalšanas dziļuma, kas pie mūsu bargākajām ziemām ir 0,8-1 m. Uz paša risku var likt seklāk, risks parādās pie zemes staigāšanas sasalšanas periodā, tad kabeli var pārraut. Parasti tas var notikt braucot pāri ar auto vai tml. Ja kabeli ieliek resnākā gofrā, tad šis risks samazinās!

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: aaaa ()
Datums: 10/09/2008 18:09

Nu vismaz musu kraja pat Latvenergo un Lattelecom savus oficialos vadus dzilak par 70cm nerok. Ja ir smilts apaksa zeme vispar loti minimali sasalst. Ja ir mals, tad var sakt domat. A starp citu - ziniet kapec visur Azija un daudzviet citur vadus laizh pa gaisu - pilsetas izskatas ka zirneklu tikli. Izradas, seismiski aktivas zonas visu laiz pa gaisu - ja zemestrice un zemes staigasana, tad visiem vadiem kirdik!

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 10/09/2008 22:30

Gofra var noderēt arī gadījumos, ja kabelis jāpārvelk vai piepeši rodas vajadzība vēl kautko pievilkt klāt - piemēram optisko kabeli akas datora pieieslēgšanai vienotajam gruntsūdeņu izmantošanas kontroles tīklam :)

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: Didzisp ()
Datums: 10/09/2008 23:48

Nēsmu gan redzejis, ka sasalums kā ietekmētu kabeļus.Ir nācies izrakt vecu krievu liku plakano alumīnija kabeli no pāris lāpstu dziļuma un kabelis izskatījās kā tiko no bodes. Kabeli drīzāk sabojā saules gaisma nevis sasalusi zeme. Principa jau rakšanas dziļumam lielas nozīmes nav, bet jārok tik dziļi, lai, sieva puķes stādot, kabeli neuzrok. Gofra arī nenāk par skādi, kaut vai tās pašas aizsardzības pēc. Nekad jau nezin, kas būs vēl zemē jārok. Tomēr patīkamāk ar lapstas cirtienu uzsist pa gofru, nevis uzreiz pārcirst kabeli.

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: IBM ()
Datums: 11/09/2008 09:17

Man tieši tāpat, - sūknis bedrē, el.kabelis iet no mājas.

Pērc ZEMES kabeli, protams, to vari rakt bez gofras, ja esi drošs, ka nekas to neskars un nebojās. Es gan iemetu gofrā dēļ visādiem mūdžiem, kas rokās pa zemi, man arī gabals nav liels - ap 20m. Tā kā man tajā vietā nekas nebrauc pāri un nebrauks, tad ieraku 50cm. Nu jau 4 gadi, nekāda vaina. Nav tik traki par to sasalšanu, ja nav mehāniskā slodze uz zemi virs kabeļa.

Arī gofra jāpērk SARKANĀ, tobiš, zemes gofra. Tai vēl nāk iekšā drātiņa, aiz kuras vari ievilkt kabeli iekšā. Esmu redzējis jaunbūvēs, kad no zemes nāk ārā PELĒKĀ, parastā iekštelpu gofra. Nekomentēšu...

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: katlinieks ()
Datums: 11/09/2008 09:33

Nevajag saspringt ar sasalumu, vienkārši kabeli, tāpat kā plastmasas gāzesvadus un ūdensvadus vajag vajag ieguldīt nenospriegotus, mazā čūskā un pie zemes staigāšanas tas mazliet padosies...

Re: Elektrības vads zem zemes
Autors: Juris_F ()
Datums: 11/09/2008 09:38

Nevajag jau obligāti gofru aizsardzībai, var kā senāk, kādus vecus ķieģelus salikt pa virsu, kādus 10cm no kabeļa, vai uzlikt speciālu lentu ar atbilstošiem uzrakstiem vai vienkārši raibu..

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **   **   **   ***   *** 
 **     **  **     **  **     **    ** **    **** **** 
 **     **  **     **  *********     ***     ** *** ** 
 **     **  **     **  **     **    ** **    **     ** 
 **     **  **     **  **     **   **   **   **     ** 
  *******    *******   **     **  **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727