UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: kanalizacija
Autors: reiganss ()
Datums: 12/05/2008 19:50

Ja no visas šīs sūdu būšanas kaut ko vēl pareizi atcerēšos,tad man liekas kad pirmai akkai jābūt vismaz 12 m. no mājas. Tālāk šo sūdu kritumu gan vajadzētu ievērot pareizi un nekādā gadijumā neuztaisīt to pa lielu. Jo tad var gadīties kad tas šķidrumiņš noskrien diezgan ātri un tas-kas skaitās mazliet biezāks pamazām piebremzējas un tā pa bišķim vien līdz tā padarīšana ir ciet. Es pat teiktu kad 2 cm. kritums uz metru ir diezgan liels. Ir taisīti vēl mazāki un var arī taisīt vēl mazāku bet tad gan ir jāievēro ļoti liela precizitāte. Nu šo nekādīgi nevar salīdzināt ar kanalizācijas stāvvada kritumu jo tas ir pilnīgi stāvus vai gandrīz stāvus un tur jau tiešām tas sūds lido. Bet 35 m. tā viņš tev nelidos tur vajag lai tie kurkuļi vissi reizē un tā prātīgi aiztek līdz galam. Vajag vēl pareiķināt un apdomāt variantu varbūt kad pirmā akka var būt dziļāka nu piem. 3 m. Varbūt kad ta sanāk.

Re: kanalizacija
Autors: EjTakTu ()
Datums: 12/05/2008 22:06

priekš aaaa
nav smuki ieteikt saiti pašam to neapskatoties, pēc tam to nosaukt par greznumu, un ieteikt sūdus sūkt caur salmiņu bez tālākām apkalpes iespējām...

Re: kanalizacija
Autors: aaaa ()
Datums: 13/05/2008 01:02

Pašam ar Uponor ir bijusi paliela darīšana - viņi taisa visu iespējamo, arī tādas akas, vajag tik viņiem zvanīt. Viņi, starp citu, piedāvā paši no plastmasas izgatavot jebkuru vēlamo kanalizācijas pričendāli. Nevajag jau tikai rakņāties pa netu, der reizēm arī pazvanīt un parunāt ar reāliem cilvēkiem.
Par tiem kritumiem - nu nav tur nekādas maģijas, arī pie krituma 1cm/m tāpat šķidrums aiztek stipri ātrāk kā sūds. Galu galā to sūdu uz priekšu dzen tikai un vienīgi gravitācija. Jo lielāks kritums, jo ar lielāku spēku gravitācija darbosies un jo ar lielāku spēku nākošreiz atgrieztā izlietne noskalos aizkavējušos kakiņu. Cik garš tik plats. Man jau nu liekas, ka kanalizācijas vadi nevar būt par stāvu - tie var būt tikai par lēzenu. Pašiem darbā nesen viss nafig aizsērēja, jo vadi bija ar ļoti nelielu kritumu. Droši, ka tas nekad nebūtu noticis, ja kritums būtu lielāks. Ne jau kakas aizdambē vadus, bet gan ūdenī nešķīstošas mantas - kā modernie tualetes papīri izveido kamolu utt. Un tur kritums ui pat kā palīdz.

Re: kanalizacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 13/05/2008 17:45

Jā, jo vairāk lasu, un vairāk runāju ar cilvēkiem, jo grūtāk saprast, kā ir pareizāk. Paldies visiem par info. Bet ja kādam vēl ir ko teikt, tad gaidu vēl kādu ziņu, domāju, ka vēl pāris nedēlas darbošos pie si jautājuma.

Re: kanalizacija
Autors: essss ()
Datums: 15/05/2008 08:15

kanalizaacijai pietiek kritums 5mm uz 1m.2 cm uz metru par daudz, aatri aizaugs trubas, suuds nepeldees prom. un 2 akas jebkuraa gadiijumaa tagad ir vajadziigas(vismaz jaunbuuveem)abas savienotas lai vareetu paarpluust no vienas otraa

Re: kanalizacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 15/05/2008 11:57

to essss

Skaidrs par akām, bet lai tiktu līdz tām ir jāierok kanalizācijas caurules apmēram 30 m, ja liek 5mm uz metru , tad jau pēc 6 m tā truba ir ārā no zems jo ir diezgan stāvs reljefs. Jautājums, ko darīt šādā gadījumā.

Re: kanalizacija
Autors: essss ()
Datums: 16/05/2008 12:09

nu tad jaaliek pie tiem 6 metriem veel viena aka, un no taas truba uz naakamo. ja ir staavs reljefs tad tas nenoziimee ka vari kritumu palielinaat. kritums jaataisa taads kaadam vinjam jaabuut

Re: kanalizacija
Autors: aaaa ()
Datums: 16/05/2008 13:09

Izskatās, ka te visi ir tik gudri, tik gudri, bet laikam jau teorētiski. Vienkārši no prakses - vai kāds kaut kur ir redzējis (lasīju grāmatā neskaitās) aizsērējušu kanalizāciju no tā, ka trubas ir par stāvu??? Man ir 1 reāls piemērs, kur ar to 1cm kritumu papīri 1-stāvīgā ēkā iztaisīja tādu štoparu, ka nācās raut nost podus un bakstīt ar trosi visu ārā. Un tikai tāpēc, ka bija mazs kritums, nevis otrādi.

Re: kanalizacija
Autors: Sapieris ()
Datums: 16/05/2008 13:26

sadzīves kanalizācijas caurulei d 100 min. kritums 2 cm/m. d 50 min 3 cm/m.

un ja pie aizsērējuma nākas demontēt iekārtas tad sistēma hujova sataisita. jāparedz tīrīšanas vietas cauruļvados.

saprotu ka gribēja sataisit lai viss noslēpts un nav nekadas lūkas sienās vai grīdā, bet tomēr servisa iespēja japaredz.

Re: kanalizacija
Autors: Ivars123 ()
Datums: 16/05/2008 18:07

to essss
Cik liel aka tad jāliek? Un kur pievieno izejošo cauruli?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********         **  **    **        ** 
 **     **  **     **        **  **   **         ** 
 **         **     **        **  **  **          ** 
 ********   **     **        **  *****           ** 
 **     **  **     **  **    **  **  **    **    ** 
 **     **  **     **  **    **  **   **   **    ** 
  *******   ********    ******   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727