UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Hidrofors
Autors: fricis ()
Datums: 29/04/2008 11:55

Laba diena. Vai kāds varētu ieteikt kādu hidroforu dziļurbumam. Derētu tādu pārvadājuamo variantu, jo vietas, kur to turēt pagaidām vēl nav.

Re: Hidrofors
Autors: reiganss ()
Datums: 30/04/2008 22:55

Paņem pagaidām viss vienkāršāko nu bet dabiski lai būtu klāt spiediena regulators lai viss slēdzas iekšā-ārā (viss notiek). tilpums pilnīgi pietiks pagaidām ar 15-20 litriem. Pie dziļurbuma blakus izrok bedri uznaglo kādu koka kasti visu to verķi savieno kā vajag ar ūdensvadiem un štromi un bedrē iekšā. Vari vēl mazliet kaut ko virsū uzklāt nu piemēram rubiķi kādu kārtu un aizber līdz ar zemi ciet. Līdz rudenim izvilksi mierīgi un nebūs nekas jāvadā un visulaiku jāčakarējas ar kaut kādām tur trubu skrūvēšanām. Par to zemē ierakšanu tāpēc lai kāds nenosper. Tad neviens neko neredzēs un nebūs ko nospērt. Atstā tikai ārā caurules galu un krāniņu un viss. Rudenī kad māja būs gatava varēsi likt ko gribi un kā gribi.

Re: Hidrofors
Autors: fricis ()
Datums: 02/05/2008 11:25

Paldies! Vai šitais derētu [online.220.lv] ?
Es to visu padarīšanu plānoju grodos ielaist. Var būt ir vērts uzreiz normālu hidroforu pirkt ar cerību ka neviens zem groda vāka nelīdīs un nespers.

Re: Hidrofors
Autors: nutakš ()
Datums: 02/05/2008 13:59

da pērc uzreiz normālu! uz tā uzcel toletes mājiņas butaforiju un tad būs ļoti maza iespēja ka kāds tur ies kautko spert! , bet nu 100% drošībai vari tur nolikt pat kādu kluci :D

Re: Hidrofors
Autors: reiganss ()
Datums: 02/05/2008 20:43

Es domāju kad tev vajag tikai hidroforu vien un urbumam būs cits savs urbuma sūknis. Bet ja gribi hidroforu ar visu sūkni tad jau labāk ir tie kam ir sūkņi no nerūstošā nevis šitie čugunnieki. Man pašam gan vēl pagaidām laikam ir šāds pats čugunnieks (lētais variants). Man ir akka un blakus izmūriju no ķieģeļiem bedri uz fikso. No akkas līdz mājai diezgan paliels gabals bija bail kad tas štrunts nespēs tik tālu sūkt, jo uz spiešanu viņiem ir vieglāk nekā uz sūkšanu. Pienāca rudens uzliku sūknim divas loksnes puķiku un 20cm. vati un vāku ciet. Pagaidām ir pagājuši četri gadi un ūdens pa krāniņu vēl tek. Tavā variantā iesaku uzlikt to grodu tieši virsū urbumam un tā lai urbums sanāk gar iekšējo malu,izbetonēt grodam dibenu un betona vāku ar lūka vietu virsū. Vēl butu labāki ja būtu grods ar 1,5m. diametrā jo tiem lūka vieta ir vienā malā. Un lūka vietu ar urbuma cauruli vajag sariktēt pretī lai var vieglāk urbumam tikt klāt un caurules ielaist un izņemt. Pēc tam uzbetonē virsū čuguna lūku un pēc 5 gadiem vispār aizmirsīsi no kurienes ūdens nāk. TIKAI VISU ŠITO-TE TAISOT TAM GRODAM IR JĀDZĪVO SAUSĀ VIETĀ JA NĒ TAD IR JĀTAISA KĀDA DRENĀŽA OBLIGĀTI.

Re: Hidrofors
Autors: fricis ()
Datums: 04/05/2008 15:05

Nu man apēram arī tāda fiška ir taisni uz urbuma uzlikt grodu. Tikai nezinu likt divus vai vienu. Viens itkā nevelk zem sasaluma robežas, bet likt divus liekas izšķērdība. Bet nu ja var iztikt ar nobetonetu bedri, tad laikam iztikšu ar vienu.
Mans dziļurbējs teica, ka nav vērts likt dziļurbuma sūkni un ka pietiekot ar parastu hidroforu.

Re: Hidrofors
Autors: reiganss ()
Datums: 04/05/2008 15:21

Ar hidroforu un parasto sūkni pietiek mierīgi tikai kā jau teicu labāki ir tie kas ir no nerūstošā cenu stārpība apm 20Ls. Ar diviem grodiem labāk nepārcensties, jo tad točna var sanākt pa aukstu gruntsūdeņa līmenis tajā akā un tad gan būs sūdi lieli. Tad jau labāk palaiž to vienu pašu grodu mazliet zemāk nu apm. pa 20-30 cm. Un uz betona vāka lūka vietu pamūrē ar māla ķieģeļiem 20-30 cm. aukstāk un tad jau virs betona vāka būs 30-40 cm. zeme. Un pats sūknis jau sanāks aptuveni jau ap 1m. Nu es domāju tur jau gan šajos globālās sasilšanas laikos vairs nekas nevar sasalt.

Re: Hidrofors
Autors: aaaa ()
Datums: 04/05/2008 21:42

Ar to grodu uzmanīgi - man darba kolēģis šoziem!!! n-tās reizes aizsaldēja visu nafig tādā veidā. Fiška tāda, ka silts ir tikai zem zemes. Ja grods ir tukšs bez vāka, tad arī tā metra dziļumā ziemā ir tieši tikpat auksts kā ārā. Ko es gribu teikt - a to, ka groda vāks ir jāuztaisa absolūti hermētisks, lai nekāds vējiņš netiek iekšā un obligāti!!! pamatīgi jānosiltina no iekšpuses, lai āra sals netiek cauri plānajam vākam. Tici man, ja ārā ir kaut vai -5 un tu paliec bez ūdens mājās, ir ļoti nepatīkami.

Re: Hidrofors
Autors: reiganss ()
Datums: 04/05/2008 22:19

Tu aaaa palasi un padomā kārtīgai kas te rakstīts! Es visu izlasiju velreiz un nekur neatradu tādu vietu kad kaut kur būtu teikts kad grodam jābūt bez vāka. Ja uz groda uzliek 12 cm. betona vāku un pēc tam uzber 40 cm. melnzemi un visu to sariktē vienā zemes līmenī-ja tad tu domā kad tur vēl lejā kaut kas var aizsalt it sevišķi pie tam vēl kāda bija šī ziema- nu tad es nezinu. TAD JAU ES ESMU ĶĪNAS ĶEIZARS.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********  **     **   *******   ********  
  **   **   **        **     **  **     **  **     ** 
   ** **    **        **     **         **  **     ** 
    ***     ******    *********   *******   ********  
   ** **    **        **     **         **  **        
  **   **   **        **     **  **     **  **        
 **     **  ********  **     **   *******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727