UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
dūmvads
Autors: n3rd ()
Datums: 24/04/2007 23:53

Situācija ir tāda, ka ir ēka bez skursteņa un doma uztaisīt tur pirtiņu, kā rīkoties? vai ir kādi varianti izņemot mūrēto skursteni un kāds būtu labākais variants šādā situācijā !??

Re: dūmvads
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/04/2007 00:22

Es censtos atrast atbilstošu vietu segumu cauriešanai, lai nebūtu jāveido lieki horizontāli dūmvadi.
Relatīvi karstajām pirts atgāzēm varētu mūrēt arī klasisko ķieģeļu skursteni, tikmēr moduļveida siltinātie:
[www.plewa.de]
[www.schiedel.de]
[www.eko-kominy.cz]
[www.maxit.lv]
un citu ražotāju (Depo piemēram ir kautkādi poļu)
būs ātrāk uzstādāmi un manuprāt arī ar labāku vilkmi un drošāki pret tecēšanu, aizkvēpšanu.

Re: dūmvads
Autors: Didzisp ()
Datums: 25/04/2007 01:07

Pirtiņai jau skursteņa tecēšana nav aktuāla, bet aizkvēpst pilnīgi visa tipa skursteņi. Tā pat moduļveida skurstenim, pie vienādoiem apstākļiem) nav ne par matu labāka vilkme. Tā ir kārtējā tirgotāju un ražotāju savas preces reklāma, jo viņi zin, ka lielākajai daļai pircēju fizikas likumi ir pilnīgi sveši. Protams, gatavu konstruktoru saliks katrs duraks, bet uzmūrēt taisnu skursteni ir māksla. Kārtigs, no ķieģeļiem mūrēts skurstenis, ir mūžīga vērtība un vecā mājā sagrūst pats pēdejais. Vislabāk mūrēt skursteni ar divām cukām- vienu priekš dūmiem, otru ventilācijai.

Re: dūmvads
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 25/04/2007 15:47

Vilkmes mata tiesa varētu būt tik, cik pie vienāda šķērsgriezuma laukuma perimetrs apaļam vai kvadrātam mazāks kā ķieģeļizmēra taisnstūrim (14 x 27 cm). Bet varbūt nelielai pirtskrāsniņai, īpaši nepārtrauktās darbības, kur akmeņus karsē caur metāla sienu, pietiek ar 14 x 14 cm cuku?

Re: dūmvads
Autors: a ()
Datums: 26/04/2007 06:28

Vilkme ne tuvu nebūs vienāda - moduļskursteņiem ar šamota keramisko trubu iekšējā virsma ir gluda - mūrētam gan ne, līdz ar to mūrētam skurstenim pretestība ir krietni lielāka, līdz ar to švakāka vilkme. Un vispār - kāpēc jālieto kaut kas novecojis - sen jau zināms, ka ķieģeļu skurstenis ir pagātne. Agrāk jau arī ar koka riteņiem brauca, un teica, ka gumijas piepumpējamie tik tāds modes kliedziens vien ir. Ne jau viss jaunais ir slikts un viss vecais labs. Viss attīstās, pat tādas primitīvas lietas kā skursteņi. Tas jāpieņem un par to jāpriecājas.

Re: dūmvads
Autors: Didzisp ()
Datums: 26/04/2007 07:13

Tīri teorētiski apaļš skurstenis, pie viena šķērsgriezuma, var būt ar nedaudz mazāku pretestību dūmgāzēm, bet praksē tam nev būtiskas nozīmes.Jauno skursteņu gludajai virsmai nav nozīmes, jo jebkurš skurstenis piekvēpst un uz tā sieniņām nosēžas sodrēji. Pilnīgi jaunam moduļu skurstenim vilkme varbūt būs arī nedaudz labāka, bet pēc kurināšanas un pirmās tīrīšanas lielas starpības nebūs.
Ja runā par veco un jauno, tad tik pat labi var teikt, ka ne viss vecais ir slikts un viss jaunais labs. Riģipša-plēves mājas kautkā neviens augstu nevērtē, bet par guļbūves pirtiņu gan sliktu nevar teikt.

Re: dūmvads
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 26/04/2007 19:53

Piekrītu Didzim par sieniņu gluduma nenozīmīgumu. Gaiss pie pašas sienas stāv uz vietas. Ne tikai kuģu dibeni apaug ar aļģēm - pat lidmašīnu propelleri, kas vairākkārt pārsniedz laminārus ātrumus, mēdz noputēt, putekļos ar pirkstu var uzrakstīt un pēc lidojuma vēl izlasīt.

Re: dūmvads
Autors: a ()
Datums: 27/04/2007 00:52

Arī guļbūves nav bez saviem trūkumiem. Un riģipša-plēves mājām nav ne vainas - tas, ka pie mums vārds ventilācija ir kā lamuvārds vēl neko nenozīmē. Ziemeļvalstīs, piemēram, māju nemaz nevar nodot un saskaņot projektu, ja tajā nav paredzēta mehāniskā ventilācija - ar reālu pieplūdi un nosūci. Mums liek kaltus žogus par tūkstošiem un sarkankoka grāidas, bet pašu svarīgāko - gaisu, ko mājās elpojam mēs aizmirstam. Gan jau nonāksim tur pat kur viņi - ne jau aiz gara laika šie to ir izgudrojuši.

Re: dūmvads
Autors: Didzisp ()
Datums: 27/04/2007 07:04

Pie mums jau demokrātija. Ja patīk dzīvot neelpojošā plēves mājā labāk par guļbūvi, tād tā ir brīva izvēle. Par ventilāciju gan ir taisnība. Tikai es nesaprotu, nafig vajag piespiedu ventilāciju. Uztaisiet normālu skursteni ar vairākām ventilācijas cukām un nenoblīvējiet pilnīgā bezjēgā logus, tā, ka nekāds gaiss netiek cauru un visa ventilācija. To siltuma un naudas ekonomiju, ko iegūst uz pilnīgi noblīvētiem logiem apēd piespiedu ventilācija un visādu bezjedzīgu rekuperātoru vai kā viņus tur sauc montāža. Ja runa iet par pirts skursteni, tad pirtij ventilācija ir ļoti svarīga un, es jau teicu, ka pirts skurstenim jābūt ar ventilācijas cuku.

Re: dūmvads
Autors: a ()
Datums: 27/04/2007 15:34

Paskaidro, lūdzu - kā tu jaunceļamai mājai uztaisīsi neblīvus logus - kur tādus var nopirkt??? :)
Ar to ventilācijas kanālu skurstenī nav līdzēts pilnīgi nekas, pat tādā guļbūvē vajag piespiedu ventilāciju - īstenībā vēl jo vairāk, lai koks nepelē un nemetas sēnes, jo mājas iekšienē mitrums ir vienkārši kolosāls, ja viņu apdzīvo. Parasti jau istabas atrodas pa perifēriju un dabīgā ventilācija ar skursteni, kurš parasti ir mājas vidū nedod neko.
Un ventilācija jau nenozīmē, ka jāpūš miljons kubi stundā - vienkārši lai visu laiku būtu lēna bet konstanta gaisa apmaiņa. Saku no pieredzes (dzīvojot ārzemēs), sajūta mājā, kurā ir normāla ventilācija ir kolosāla - mēnesi vari neatvērt logu - istabās vienmēr ir svaigs un labs gaiss, pat no rīta pieceļoties (pat ja vakarā ēsta zirņu zupa .))

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  **     **  ********  ********  
 **     **  **   **    **   **      **     **     ** 
 **     **  **  **      ** **       **     **     ** 
 **     **  *****        ***        **     **     ** 
  **   **   **  **      ** **       **     **     ** 
   ** **    **   **    **   **      **     **     ** 
    ***     **    **  **     **     **     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727