UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: dūmvads
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/04/2007 15:35

Dūmvadu mūrēšanai grāmatās ir ieteikta vienkāršā metode. Tiek izgatavota koka ~100..140cm caurule, var no saplākšņa , OSB vai dēļiem, kanāla formā. Māla ķieģeļiem tie būti 14*14; 14*27; 27*27cm dūmvadā. Tad kastes apakšpusē izurbj caurumus pretējās pusēs un ievieto naglas. Nagla atbalstās pret mūri šuvē. Ap kasti tiek apmūrēti ķieģeļi un šāds risinājums ļauj iegūt kā līdzenu tā taisnu dūmvada iekšpusi. Pret ārpuses nelīdzenumiem, jums taču iebildumu nebūs.
Izmūrējot 7..9 kārtas, caurule tiek pacelta līdzi, parliekot naglas augstāk.
Vēl, kas. Šobrīd ķieģeļu kvalitatīvai apstrādei var nopirkt šķīvja formas slīpdisku ar cietcausējuma zobiem. Un ja vajadzība tad ar tiem māla ķieģeļus var noslīpēt gludus.

Re: dūmvads
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 27/04/2007 18:23

Naglas ievieto no iekšpuses? Tad jau tās nedrīkst būt dziļāk no augšas kā var iebāzt roku.
Es mūrēju tā:
Cauri skursteņa vidum man iet keramikas caurule (četrkantainā Plewa), bet pirmajā stāvā to apmūrēju ar ķieģeļiem (precīzāk klinkera bruģakmeni 10x20x6cm). Vispirms pēc līmeņrāža liku-līmēju cauruli. Kad savienojumi sacietēja, ap to liku ~2mm bieza linoleja gabalu, lai java neaiziet līdz caurulei (tai jāļauj termiski plesties un cilāties attiecībā pret skursteņa apvalku). Uztaisīju divus rāmīšus ar skursteņa apkārtmēru. Vienu rāmīti maucu uz apakšējās ķieģeļu kārtas, liku javu + nākamos ķieģeļus apskautus ar otru rāmīti, bums bums - kārta vietā un rāmīšus var vilkt par kārtu uz augšu, bet ik pēc trim kārtām - linoleju, līdzīgi, kā Ivara aprakstīto koka cauruli. Atliktu nodrošināt pēdējās kustību tikai līmeniski vertikāli un tehnoloģija piemērota arī bezserdes skurstenim. Jautājums paliek - kā realizēt iekššuvju nolīdzināšanu?

Re: dūmvads
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/04/2007 20:27

Tas..Vienstāvs (IP Logged)Datums: 27/04/2007 11:23...Naglas ievieto no iekšpuses? Tad jau tās nedrīkst būt dziļāk no augšas kā var iebāzt roku. ...
Dūmeņa apakšā vai pēdā obligāti vajadzīga pelnu birde. Un no koka caurules cauruma naglu var izvilkt ar dēlīti, es te domāju, ka 10cm gara nagla veidņa iekšpusē ir 3..4cm attstāta redzama. Tātad nagla var iekrist dūmenī un to tu caur pelnu birdi izvilksi ārā. Pati koka caurule, tev mūrējot būs ieķīlējusies, tā uz leju neslīd.
Ja tev iekšējais mūris cieši pieguļ caurulei, tad arī javas šuve tev ir līdzena.

Re: dūmvads
Autors: celju_maju ()
Datums: 16/05/2007 18:04

plewas skursteņiem iekšējās čaulas izlīdzināšana notiek mūrēšanas laikā ar sūkli tās šuves no iekšpuses nomazgājot gludas. Pēc tam tā pelēkā līme sascietē i sjo.
p.s. kā tu nodrošinājies pret to, ka tā iekšējā čaula nesitīsies pret ārējo?

Re: dūmvads
Autors: colštoks ()
Datums: 26/05/2007 03:39

Nekādā gadījumā nevajag likt blakus ventilācijas kanālu dūmu kanālam.Rauj iekšā dūmus- totālu tvanu. Kur Tu vairs rausi tos šķirbainos logus.Kad ārā -30 grādi, ventilācijai šķirbas izrādās tāpat pietiekamas.Rudenī biju spiests aizmūrēt vienu šādu blakus ventilācijas kanālu, un izurbt otrā telpā vienkārši uz bēniņiem ar 2m kanalizācijas cauruli uz augšu.Darbojās un ir droši.

Re: dūmvads
Autors: Skurstenis ()
Datums: 28/05/2007 18:18

Man kādu laiku bija pirtiņā no dzelzs mucas piebērtas ar akmeņiem taisīta krāsniņa. Dūmvads - metāla caurule, ielikta daudz lielāka diametra kaut kāda betonveidīga materiāla caurulē. Viss strādāja daudzus gadus. Pirtiņu ne jau katru dienu kurina.
Nez, ko par to saka ugunsdrošības un būvniecības speciālisti :-)

Re: dūmvads
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 28/05/2007 21:00

to celju_maju:
Caurule iekš apvalka nekūļājas tāpēc, ka šur tur jau aiz linoleja tā java droši vien daļēji aizpildīja šķirbu, bet neieķīlēs (ceru) tāpēc, ka mālu-cementa java nesacietē kā betons un ir daudz irdenāka kā 2cm biezās caurules materiāls.
Caurules iekššuves līdzināju ar slapju pirkstu un domāju, ka ir OK.
Jautājums bija par Ivara vairāk kā metru garo cauruli, caur ko vairs nevar izbāzt roku, bet varbūt tiešām, kā viņš rakstīja, gluds paliek automātiski pēc caurules izvilkšanas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******    ******   **     **  **     **   *******  
 **    **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **        **     **  **     **  **     ** 
 **        **        *********  *********   ******** 
 **        **        **     **  **     **         ** 
 **    **  **    **  **     **  **     **  **     ** 
  ******    ******   **     **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727