UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: v_t ()
Datums: 27/04/2007 23:24

esmu lasījis, ka pavasaros un rudeņos daugavas kaskāde nodrošina līdz 70% patēriņa. pārējais iet uz gāzi un citiem dedzināmajiem. vasarā un ziemā mazāk.

man ir patiess prieks, ka beidzot esat viens otru atraduši, un varat kopā priecāties, bet salīdzināt gāzes apkures piekritējus ar ņūtonu un citiem sākumā neatzītiem māksleniekiem neceļas roka. un par trakiem ne tik. jo esat ļoti, ļoti normāli cilvēki ar pavisam normālu domāšanu.

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: lynx ()
Datums: 27/04/2007 23:25

Propāna Gāze taču šķidro gāzi piegādā- nevar viņi dabas gāzes vadus būvēt. Cik zinu- nekad to arī nav darījuši. Varbūt kāds Latvijas Gāzes iecirknis vai tamlīdzīgi.

Var mēģināt:(nav zināmi esošo piedāvājumu autori):
Lanteks ; Sigats
Intra J., Intra
Rumba.
Katlinieks.

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: Yankka ()
Datums: 30/04/2007 04:39

Iespeejams, ka tie patiesiibaa bija LG montieri, kas LPG uzdevumaa uzstaadiija propaana sisteemu.

Rumbaa man izstraadaaja gaazes projektu, un piesoliija, ka peec tam arii ievilks gaazi, tachu, kad projekt bija gatavs, un nauda samaksaata, tad peekshnji izraadiijaas, ka vinji darbojas tikai ar juridiskaam personaam, jo privaatpersonas vinjiem neesot izdeviigas. Taa ka panjeemu savu projektinju un sanjeemis "good luck" veeleejumus no Rumbas projekteetaajiem, devos prom...

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: IXS ()
Datums: 01/05/2007 06:05

Nu tā otrā summa - 4 kls liekas baigi reālā, par tiem metriem. Man pašam arī no sākuma viena firma (kas taisīja projektus) satāmēja 7000 kls, tad otra par 4200. Pa ielu bija apt 90 m un līdz mājai 15 m. Izvēlējos lētāko...

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: iXS ()
Datums: 01/05/2007 06:12

P.S. L/g atmaksā ielas vada izbūvi, gan pēc savas tāmes, kas parasti ir mazāka nekā firmas, daļēji ieskaitot tajā pieslēguma maksu. Tā gada beigās, kad ir patērēts pirmais kubs. Man vēl 800 Ls L/g karājas, ko šie sola pārskaitīt šī gada beigās. Tā kā no tiem 4200 varu mīnusot pieslēguna maksas ieskaitu 800 lvl un 800 lvl, kas karājas.

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: vgy7 ()
Datums: 02/05/2007 07:14

Yankka raksta: [Iespeejams, ka tie patiesiibaa bija LG montieri, kas LPG uzdevumaa uzstaadiija propaana sisteemu.]

AS Latvijas Gāze ar gāzesvadu montāžu nenodarbojas, bet tirgo dabasgāzi un apkalpo sev piederošos gāzesvadus. Jaunus gāzesvadus LG savām vajadzībām pasūta tām pašām montāžas firmām (Intra, Rumba, Katlinieks, AKC, MRK....), kā jebkurš induvidālais pasūtītājs.

lynx rakstīja: [Propāna Gāze taču šķidro gāzi piegādā- nevar viņi dabas gāzes vadus būvēt. Cik zinu- nekad to arī nav darījuši]

Sliktas zināšanas lynx, viņi ne tikai var, bet arī to ir darījuši, tas ka pēc kārtējās īpašnieku maiņas par prioritāti tiek nostādīta tirzniecība un savi montāžas iecirkņi tiek likvidēti, jau ir viņu iekšējais jautājums.
SIA LPG (Latvijas Propāna Gāze) ir viens no daudzajiem sašķidrinātās gāzes tirgotājiem un nodarbojas ar gāzesvadu un iekārtu montāžu. Gāzesvadi (neatkarīgi no transportējamā gāzes veida) tiek projektēti un būvēti pēc Valsts Standarta prasībām, atbilstoši paredzētajam darba spiedienam.


vgy7

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: lynx ()
Datums: 03/05/2007 20:38

vgy7,

Par vēsturi piekrītu, varbūt pirms 2000.g. , kad nebija atsevišķa LG meitasuzņēmuma, bet filiāle "Sašķidrinātā Gāze"- viss iespējams. Bet pēc 2000.g.-tiešām ļoti šaubos, varbūt "nelegāli" utt.,vien zinu, ka viņi paši nodarbināja apakšuzņēmējus.
Neesmu nozares speciālists, bet domāju, ka svarīgākais jau ir nevis atbilstība valsts standartam /LBN, bet lai uzņēmumam būtu sertificēti speciālisti un attiecīgi visi pārējie nepieciešamie dokumenti (licences utt.), kas dod tiesības veikt attiecīgos darbus. Šeit būtisks jautājums vai LPG ir . Un , protams, ja arī ir- vai ir darbaspēks, kāda ir uzņēmuma politika utt.

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: vgy7 ()
Datums: 04/05/2007 04:14

Šobrīd Latvijā būvniecības fīrma bez sertificētiem speciālistiem nemaz nevar dabūt licensi gāzesvadu būvei. Ar gāzesvadu būvi nodarbojas tuvu pie 100 firmām un izvēle ir ļoti plaša.
Diemžēl atbilstība valsts standartam /LBN ir ļoti no svara, jo neatbilstošu gāzesvadu neviens nepieņems un gāzi tajā neielaidīs.
SIA LPG ko visi zin kā "Sašķidrinātā Gāze" montē savas cisternas un gāzesvadus, ko pieņem Valsts Darba Inspekcija, tas nozīmē ka licenses un sertifikāti viņiem ir.
Šobrīd visi lielākie projekti būvniecībā rīko konkursus, kuros mazajiem būvniekiem nav cerības iespraukties un rezultātā visus lielajam būvētājam neizdevīgos darbus tas atmet apakšuzņēmējam.

vgy7

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: vgy7 ()
Datums: 05/05/2007 14:16

Pakkatījos sarakstos: uz 2006 gadu license darbam ar gāzi bija izsniegta 217 firmām, no kurām Rīgā 111.

vgy7

Re: Gāzes vada izbūve līdz mājai
Autors: yankka ()
Datums: 09/05/2007 05:48

IXS, vai vari man, luudzu, atsuutiit uz mailu janis@#$%&ventus.lv taas firmas nosaukumu, kas Tev izbuuveeja gaazes vadu (par tiem LVL 4200)? Un par to kompensaaciju no LG par ielas vadu - pie kaa LG tu griezies, lai sho jautaajumu risinaatu? Varbuut atceries konkreetu cilveeku?

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********  **         **     **  **    ** 
 **     **  **        **    **    **   **   ***   ** 
 **     **  **        **    **     ** **    ****  ** 
  ********  ******    **    **      ***     ** ** ** 
        **  **        *********    ** **    **  **** 
 **     **  **              **    **   **   **   *** 
  *******   ********        **   **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727