UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Malkas apkures katls mājā
Autors: Juris F ()
Datums: 12/03/2007 21:10

Man ir neliela māja, un speciālu telpu apkures katlam nevar iedalīt. Līdz ar to tas jāliek kaut kur faktiksi dzīvojamā telpā. Nu varētu jau to nedaudz norebežot ar kaut kādām sienām un durvīm, lai nekrīt acīs. Uztaisīt tai telpai ventilāciju, lai kaut kādus sodrejus vai dūmus (piemetot malku) varētu nosūkt, un tie neizplatītos pa visu telpu, utml. Bet vai tā vispār var? It kā jau malkas krāsnis ir istabā.
It kā jau varētu arī gāzi, bet tas būs dārgāk, un gāzes katlus pēc būvnormatīva nemaz dzīvojamās telpās nedrīkst likt. Lai gan ir taču redzēts, ka daudziem kaut kāds katls stāv virtuvē ...

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: nespecs ()
Datums: 12/03/2007 23:10

uztaisi piebūvi (ar ventilāciju) pie tās mājas (ķipa renovācijas/rekonstrukcijas kārtā, ķiopa vējtveri u.tml) un kurini kaut vai ar 95E un/vai ar DD

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: osys ()
Datums: 13/03/2007 07:39

Ja ir normala apkure nemaz jau tik briesmigi tev tos dumus un smaku nesitis, protams ar noteikumu, ja bus normals atbilstosh dumvads atbilstosham katla jaudai.

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: v_t ()
Datums: 13/03/2007 16:52

paņem siltumsūkni un noliec virtuvē blakus ledusskapim.

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: Juris F ()
Datums: 13/03/2007 20:00

Man ir tikai 660kv/m gabals, siltumsūkņa komunikācijām būs ar nagiem, bet tur jau vēl šķūnītis virsū, pagrabs, augļukoki utml. Spices dzīt būs parāk dārgi.
Ar piebūvi aŗi pāsvaki, jo tie 660kv/m ir daļa no kopīpašuma, kam apbūves blīvums ir 10%. Tā ka neko piebūvēt ar vairs nevar.
Teorētiksi jau vajadzētu celt jaunu māju, bet tas nedaudz pa sālītu sanāk. Vai nu arī jāņem kredīts, ko maksās vēl bērni, vai nu arī ar tādu ikmēneša maksājumu, ka nekam citam neatliks. Nunegribās tādas mocības.
Siltumsūknis neder vēl vien iemesla pēc, māja vēl nav nosiltināta, bet centralapkuri gribētos ātrāk. Un izmaksas ta vēl trkākas kā gāzei. Pie tam tā efektivitāte nemaz tik laba nav. Siltumsūknis der kā viens no apkures veidiem, jo pie -20 ārā jau prasīsies pēc papildus apkures, tas siltuma sūknis to nevilks. Ari pie tiem pašiem -10C arī jau tā ar nagiem ir ar to siltumsūkni. Tad vajag baigo kolektoru.

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: nespecs ()
Datums: 13/03/2007 22:38

izmet ārā gāzes plīti un viņas vietā ieliec kaukādu lietuviešu bleķa c/a katlu (virtuves plīti ar sildvirsmu) un būs labi. kaukādus 80 kv/m apsidīsi ka nemetas.

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: Rx ()
Datums: 13/03/2007 23:21

Jāsaka ka arī man vecajā lauku mājā bija parastā katlu vārāmā krāsns, ar čuguna rinķiem. Tās vietā uzmontēju 15kW Grobinas centrālapkures krāsni ar rūpnīcā apliktu siltuma izolātoru, pie sienas samontēju sūkņus, blakus 750 l akumulators- sākumā likās ka tā savādi iskatīsies, bet tagad pieradu- ir kur veļu, apavus un t.t. piekarināt lai žūst...kā nekā lauki. Mājā silti un labi. Tādu siltuma vienmērīgumu istabās salīdzinot ar malkas krāsnīm, nebiju sajutis. 3-4 stundas sakurinu un miers.
Akumulatoram gan vajag apkārt labu siltuma izolātoru, lai virtuve par siltu nesanāk. Tā kā pieliku kombinēto siltuma akumulatoru, tad siltā ūdens vajadzībām to ņemu no šī akumulatora, bet tālāk piesildu ar elektrisko: tā ietaupās elektrība...

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: Juris F ()
Datums: 13/03/2007 23:33

Par tiem akumulatoriem biju dzirdējis, tas tā kā boileris laikam sanāk?
Tam jau ar baigo telpu vajag, it seviški, ja 750l. Virs tās krāns jau ar diez vai var uzlikt, jo kopā tā būs baigā masa, un tur jau nes kāds pamats jābūvē. Bet nu kaut ko kaut cik nelielu varētu aŗi uzlikt tā akumulatora vietā.
Likt plīti, kas nodrošina arī centrālapkuri nedomāju, jo gāzes plīts tomēr ērtāk. Arī to plīti ne visu laiku vajag.
Cik esmu sapratis, tad tām centrālapkures krāsnīm ir sava veida automātika, kas pēc temperatūras regulē gaisa pieplūdi, līdz ar to arī to cik ātri tā krāsns izkurās. Arī lietderības koeficients tiem katliem ir lielāks.
Vēl es satraucos par cikulāciju, kā ir ar to pie malkas apkures. Ja man tas katls beidz kurties, un ūdens vairs nesilts, tad man to cirkulāciju vairs nevajag, līdz ar to tur aŗi prasās kāda automātika, kas pie noteiktas katla (nevis siltuma nesēja, varētu jau no tā regulēt, bet tur var arī misēkļi sanākt, ja nu vienīgi tas sūknis pie paša katla) temperatūras atslēdzas.
Tad vēl par to pašu drošību. Tā nav gāze, kas pie elektrības atslēgšanās aŗi atslēdzas, bet iekurta malka jau turpinās kurties. Labi, nostrādās kaut kādi tur vārsti, bet kursies tāpat tālāk un var izdegt kaut kas.

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: Rx ()
Datums: 14/03/2007 00:05

Plīts tā nav. Plīts tur bija. tās vietā nu ir centrālapkures krāsns. Akunulators ir Boileris 78cm diametrā 1.8m augstumā. Sūkņu jauda kopā ir 100W. Avārijas situācijas nav iespējamas ja pareizi uzbūvē. Automātika arī ir- seko iztabas temperatūrai ar 0.5 grādu kļudu. Sūnis lādēšanas ķēdē atslēdzās kad krāsns izkurējusies. Uz radiatoriem man pietiek ar 32W. Ja uzliek UPS ar auto akumulatoru- 15 stundas vajadzētu silto ūdeni dzīt...

Re: Malkas apkures katls mājā
Autors: ekoliesma ()
Datums: 27/03/2007 22:02

vari ielikt granulu kamīnu/katlu, nav lēts bet tavai situācijai ļoti piemēots! vari apskatīties
www.ekoliesma.lv

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  ********   **     **   *******  
 **     **   **   **   **     **  **     **  **     ** 
 **     **    ** **    **     **  **     **  **        
 **     **     ***     **     **  **     **  ********  
 **     **    ** **    **     **  **     **  **     ** 
 **     **   **   **   **     **  **     **  **     ** 
 ********   **     **  ********    *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727