UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pulsators
Autors: Zigurdsbl ()
Datums: 10/02/2007 16:11

Nekā izgrūst 10-12t. par zemes siltumsūkni, un pēc tam vēl krietnā salā piekurināt ar elektrību, tad labāk uzstādīt 4-5t. vērtu, jaunu ,modernu,ekonomisku gāzes- kondensācijas apkuri? Kurināt būs 4,5 reizes lētāk, ka ar elektrību. Dabojas gan ar dabas gāzi, gan sašķidrināto. [www.vis-s.lv] Sheit varat par to palasiit netaa, gan latviešu, gan krievu valodaa. Katla lietderības koeficients: 98+11%. Šobrīd ekonomiskuma ziņā tai nav analoga. Turklāt- nekādu izmaksu izbūvējot skursteni! Tā vietā ir 40mm PVC caurule. Es savai maajai tādu jau pasūtīju!

Re: Pulsators
Autors: rs ()
Datums: 12/02/2007 03:14

Nu, nu-reklāma liekas tāda bišķi pārspīlēta. Kondensācijas katlus ar tādu lietderības koeficientu piedāvā visi sevi cienoši ražotāji. Par skursteni-lasot, ka nekādu izmaksu, ceru, ka jūs piešķirsiet bezmaksas PVC cauruli(dūmgāzēm paredzētu, kuru akceptēs vietējais pažarnieks), kā arī bez maksas uzstādīsiet. Palasīju reklamētajā mājas lapā-liekas, ka šiem pašiem nav īsti skaidrs, ko viņi tur piedāvā. Liekas-kaut kas burtiski pārtulkots no itāļiem,viena no rozīnītēm ir minētā dabasgāze G31 :)))

Re: Pulsators
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/02/2007 04:27

Laikam ir izgudrots perpetuum mobile, vismaz lietderības koef. par to liecina lol

Re: Pulsators
Autors: vgy7 ()
Datums: 12/02/2007 04:34

Pulsators ne ar ko neatšķiras no visiem pārējiem kondensācijas katliem, ja nu ar savu mistisko pulsēšanu par ko tuvāku info iegūt nav iespējams.
Klientu gan vairāk intresētu serviss, nevis medaina reklāma: kas nodrošinās servisu, pēc cik dienām ieradīsies amatnieks, ja katls apstāsies un cik nedēļas pie -25 būs jāgaida izrakstītā rezerves daļa no Itālijas.
Ka tik Pulsatoru nenākas jau otrajā ziemā pie lieliem mīnusiem nomainīt pret visiem šeit zināmu katlu, kuram ir serviss, jo Pulsatora pārdevēji katlu būs pārdevuši, bet pēc pirmās apkures sezonas apkopi nebūs kas veic?

vgy7

Re: Pulsators
Autors: VIS ()
Datums: 12/02/2007 06:50

God. kungs! Par pulsācijas sadegšanas principu vairāk var uzzināt lejuplādējot video: [www.vis-s.lv] (239MB ). Gan šobrīd tikai angļu valodā (mājas lapas rm fails franču valodā, laikam, īsti saprotams nebija ;)
St. citu: pulsācijas sadegšanas princips tika izpētīts jau Vērmahtā, kad veidoja reaktīvo ladiņu V-1. Paldies Dievam - viņu pētījumu rezultāts tagad kalpos cilvēka labā...

Re: Pulsators
Autors: vgy7 ()
Datums: 12/02/2007 14:30

Skaidrs ka Pulsatoru jaunos ipashniekus gaida Vērmahta liktens, jo par servisa iespeejaam kluseejam kaa Zoja Kosmodemjanska.

vgy7

Re: Pulsators
Autors: VIS ()
Datums: 12/02/2007 16:17

vgy7 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Skaidrs ka Pulsatoru jaunos ipashniekus gaida
> Vērmahta liktens, jo par servisa iespeejaam
> kluseejam kaa Zoja Kosmodemjanska.
>
> vgy7

Cienījamais vgy7 sajuta konkurenci, tāpēc tik ļoti uztraucas :) ... tas joks. Nopietni: 1.k - ja Jums ir interese par šo iekārtu, tad jūs rūpīgi izlasījāt tehnisko aprakstu un sapratāt, ka citiem gāzes apkures katliem, viena no galvenajām apkopes problēmām ir kurtuves tīrīšana. Šeit tādas problēmas vispār nav.
2.k - kvēlsveces vai termodevēja nomaiņai nepieciešamas 20min. Rezerves daļas ir noliktavā.
3.k - citējot rs: katrs sevi cienījošs ražotājs parūpēsies arī par garantiju un servisu. Eiropā šie katli sevi jau pierādījuši. Jebkurš jauninājums prasa laiku, lai sevi pierādītu. Piem., pirmais Junkers "Turbīna" Latvijā tika uzstādīts Ādažos 1994. gadā un darbojas vēl šobrīd, kautgan Eiropas līmenim atbilstoša apkalpošana ir nostabilizējusies tikai pavisam nesen.

Mēs nelolojam milzīgas cerības, ka visi tagad bļaudami skries un gāzīs mūs gar zemi ar vēlmi iegādāties šos katlus.
Galu galā, šeit kā jebkur, ir izvēles iespēja ;)

Aicinām speciālistus uz sadarbību!



Re: Pulsators
Autors: vgy7 ()
Datums: 12/02/2007 17:35

vgy7 sen vairs nebaidās konkurences, jo uz pirmajiem Junkersiem skatījās tajos pašos Ādažos un šobrīd pie katliem, kuriem Latvijā nav nopietni strādājošas pārstāvniecības, pienāk tikai lai apmierinātu savu zinātnisko intresi.
Gada laikā Latvijā tiek uzstādīti ap 300 kondensācijas katlu no kuriem 80% ir Viessmann un Junkers, pa 5% tiek Radiant, Protherm un Baxi, bet pārējais tiek tiem, kas cenšas iegūt savu nišu.
Der tikai atcerēties ka Latvijā uz gāzes katliem tiek padota gāze ja tie ir sertificēti ES, uzstādīti atbilstoši rūpnīcas izgatavotājas tehniskajām prasībām un tas viss NAV PRETRUNĀ AR VIETĒJO LIKUMDOŠANU un gāzes piegādes uzņēmuma normām.
Lai ar kā izgatavotājs censtos iestāstīt ka katlam nav vajadzīgs skurstens, neviens gāzes aparāts ar jaudu virs 10kw Latvijā bez skursteņslauķa akta netiek uzstādīts.
Pie mums diemžēl galavārdu saka Latvijas Gāzes pieņēmējs un bez viņa akta gāze uz katlu nenonāks.
Lai veicas!

vgy7

Re: Pulsators
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 12/02/2007 17:44

citāts no vis-s.lv - "iekārta dabas gāzi patērē par 28-35% mazāk, kā jebkura parasta augstas ražības apkures iekārta". Izklausās pēc parasta veļaspulvera reklāmas, lūdzu definīciju, kas tad ir šī "parasta apkures iekārta", lai es varētu salīdzināt.

Vispār jau nav tur nekas tajā katlā, "īpašs" siltummainis un siltummainis atgāzēm. Lūdzu paskaidrojiet kā jums sanāk tas 109% lietderības koef. uz PCI?

Izskatās, ka tas katls ir tik dārgs, jo līdz nāk vēl telefona operatore, vismaz tā tas stāv rakstīts - "Vēlamā komforta režīma iestādīšana pa telefonu" un bildē meitene ar klausuli pie auss :), es gan īsti nesaprotu ko jūs tur esat domājuši iestādīt caur telefonu, bet nu lai jau Jūsu latv. val. zināšanas paliek pie jūsu latv. val. skol.

Re: Pulsators
Autors: Zigurdsbl ()
Datums: 12/02/2007 17:56

vgy7 Wrote:
-------------------------------------------------------

> Pie mums diemžēl galavārdu saka Latvijas Gāzes
> pieņēmējs un bez viņa akta gāze uz katlu
> nenonāks.

... tā kā ar pirkstu acī! :D





Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********    *******   **         **        
 **     **  **     **  **     **  **    **   **    **  
 **     **  **     **  **     **  **    **   **    **  
 **     **  ********    ********  **    **   **    **  
 **     **  **                **  *********  ********* 
 **     **  **         **     **        **         **  
 ********   **          *******         **         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727