UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: AmatnieksG ()
Datums: 15/01/2007 20:40

Ja tagad es taisu remontu un esmu pats dzīvoklī savilcis visus vadus jaunus, tad kur man jāgriežās un cik tas varētu izmaksāt, lai ievilktu jaunu pievadu līdz priekšnamam (tur paredzēts drošinātāju skapis). Un tas var būt jebkurš elektriķis, vai tam ubligāti jābūt Latvenergo. Frēzēt neko sienās nevajag, jo ir vainu reģipša siena, vai arī ir jau safrēzēts. Starpcitu, cik resnu vadu vajadzētu 2istabu dzīvoklim ar veļasmašīnu un elektrisko cepeškrāsni (tās arī jaudīgākās iekārtas ir)

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: KOHINURS ()
Datums: 15/01/2007 21:24

Bet ko par to saka ēkas apsaimniekotājs? Viņiem jau arī var būt savas prasības pieslēgumam ēkas kopējiem tīkliem. Un kur atrodas patēriņa uzskaite?

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: erny ()
Datums: 15/01/2007 22:38

Visu kas ir pēc skaitītāja un korķiem vari mainit kaut vai pats. Ievelc jaunu kabeli un pieslēdz jaunos kabeļus uz vecajiem korķiem. Ja ļoti nepieciešams vari pat korķus uz automātiem nomainīt, pie tam ja dzīvoklī uz ievada esi uzlicis automātu tad kāpņutelpā esošos drošinātājus starp skaititāju un dzīvokli vari likvidēt.

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 16/01/2007 16:09

Ja gribi nomainīt vadus no skaitītāja līdz dzīvoklim, tad šodien viss notiek vienkārši. Pazvani Latvenergo 7728777(man liekas ka šis numurs derēja) un piesaki plombes noraušanu skaitītāja un ievadautomātam(ja nepieciešams), Tev būs jāsniedz šāds info - Klienta līguma Nr., šā brīža skaitītāja rādījums, klienta uzvārds un iemeslas kāpēc gribi raut plombi, nu tad pasaka, ka dzīvoklī notiek remonts un nepieciešams nomainīt jaunus vadus līdz skaitītājam. Vēl tikai vajadzētu pārliecināties kāda Tev ir atļautā slodze, vai vispār vari tādu jaudu kā cepeni un veļeni reizē slēgt, ja nē, tad ir jādodās te [www.latvenergo.lv] .
Ja cepene ir 3,5 kW, tad resnāku vadu par 3x2,5 mm2 nebūtu nozīmes.

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: EjTakTu ()
Datums: 16/01/2007 16:16

Tikai atcerieties, ka ievada drošinātāju vai puautomātu amperāžu bez Latvenergo ziņas mainīt nedrīkst. Tā kā paredzēts palielināt jaudu, var nākties prasīt to Latvenergo, protams par samaksu. Esošās amperāžas drošinātāji tādu brūķi neturēs. Var neizturēt arī esošais skaitītājs un kūstošie drošinātāji stāvvadam, kuri atrodās mājas kopējā kastē.

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 16/01/2007 21:12

Par jaudas palielināšanu. AmantnieksG, Tevis nosauktajām iekārtām pietiek ar pieslēgumu uz 25 A, pilnai laimei 32 A, tad varēsi vēl papildus nosauktajām vārīt elektriskajā tējkannā ūdeni un gludināt drēbes :).

Ja esošie stāvvadi nav jāmaina, tad šāda jaudas palielināšana izmaksā līdz 10 Ls(neatceros precīzu Latvenergo taksu). Kā jau te tika minēts, tad šāda jaudas palielināšana ir jāsaskaņo ar mājas īpašnieku/iem, uz Latvenergo iesnieguma ir tāds lauciņš, parasti pietiek, ja parakstās mājas apsaimniekotājs.

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: AmatnieksG ()
Datums: 17/01/2007 20:51

Nu tā cepeškrāsns un veļene vienlaicīgi jau reti kad varētu tikt izmantotas kopā. Taču automātus tagad arī esmu nopircis un vadus savilcis tā, lai katrai istabai ir pa divi (gaisma, spēks atsevišķi, vienīgi koridoram gaisma un spēks ir kopā (1,5 šķērsgriezums tam kordoram), jo tur tā rozete tiek izmantota ļoti reti ar švakām ierīcēm. Un vēl veļenei atsveišķi vads un automāts. Veļenei un pečkai ir B16 - kopā, pārējiem (gaisma, spēks) ir B10. Tā cepene jau tāda mazjaudīga diezgan, kā arī īpaši daudz jau vecās jaudas netiks pārsniegtas varbūt, taču nezinu kā tas skaitās, jo ja man katrai istabai ir 10A automāts (+ vēl gaismai atsevišķi), tad tagad kaut vai tīri teorētiski es varu pieslēgt vairāk, jo vecā sistēma ir 2x16A korķi uz visu dzīvokli. Tad man vajadzēs to jaudas palielināšanu vai nē, jo kopējā amperāža (tikai automātiem) jau diezgan būtiski palielinās? vēl ir kāda 40% iespējamība, ka radenieks sarunās vienu sev pazīstamu elektriķi no Latvenergo, kurš pats blombē un visu dara, tad jau varētu sakarīgi sarunāt.

P.S. Elektriķi Māri, tas 25 A, pilnai laimei 32 A ir vads, kādu jāliek, vai kas?

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 19/01/2007 22:08

tie 25 A un 32 A ir kopā atļautā slodze A-apmpēri!
Ja domā likt 2 gab. 16 A automātus paralēli, tad kopā sanāk 32 A max slodze.
Nu nez, man jau liekas, ka veļeni un pečku sēdināt uz vienu automātu nebija tas labākais risinājums, bet nu kā ir tā ir, jo visdrīzāk neko vairs nevar padarīt.
Tad jau pats manīsi, ja to automātu sitīs ārā, tad var skatīties un likt ko resnāku.
NEzinu tavu situāciju, bet normāli pirms skaitītāja ir jāstāv aizsardzībai pret īso, tas var būt kūstošais drošinātājs vai automāts, blokmājās bieži ir sastopami arī paketslēdži, kas nenodrošina nekādu aizsardzību, pārslodzes gadījumos mēdz nodegt un tad ir pa tumsu jāmeklē telefons un jāzvana elektriķim.

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: Uldis9 ()
Datums: 14/09/2016 14:40

Sveiki.
Ir tāda lieta, daudzdzīvokļu mājas dzīvoklī (risinās remonts-baltā apdare) ir savilkta jauna elektro instalācija ar ienakošo kabeli 3x2,5 mm2, bet sākot skaitīt patērētājus kas būs ( kondiška, elektriskā virsma, cepeškrāsns, trauku mašīna u.c. , sapratu, ka esmu kļūdijies ar ienakošā kabeļa izvēli, tātad jautājums, par cik zemējumu dzīvoklī man neredzēt kā savas ausis un zemējuma vada slēgšanu kopā ar nulli es negribu redzēt- tā vietā izmantošu noplūdniekus, līdz ar to man kāpņu telpas sadalē ir lieka zemējuma dzīsla, kā jūs domājat, ja es viņu salodēt kopā ar tā paša vada fāzes dzīslu un pievienot strāvas vadam kapņu telpā, respektīvi iegūstot divus ienākošos vadus dzīvokļa sadalē, kur vienu izmantotu plītīm un otrs būtu atlikušajam dzīvoklim.
Jā protams varētu ievilkt 3x4mm2 vadu un miers, bet tam būs baigā laušana, viss jau sašpaktelēts un gaida slīpēšanu un krāsošanu.

Re: Elektrības pievads dzīvoklim
Autors: VK ()
Datums: 14/09/2016 19:35

Labāk liec paralēli nullei, jo fāzē un nullē plūst vienāda strāva, bet vairāk par 20A labāk cauri nelaid.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********    *******   ********   **      ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **  **  ** 
 ********   ********    ********  **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **         **  **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **  **  ** 
 ********   ********    *******   ********    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727