UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
cirkulaacijas suuknja piesleegshana nestandarta vietaa
Autors: steammer ()
Datums: 08/01/2007 01:42

Labdien.

Mana probleema sekojosha - dziivoju maajas beeninjos (6.staavs), cik noprotu maajaa kaadreiz bija atveertaa tipa apkures sisteema, kuru paartaisija par sleegto un atpakaljgaitas trubas liidz beeninjiem neievilka, liidz ar to divus radiatorus ielika paraleeli turpgaitas trubai. Viens no vinjiem piesleegts ar lielu augstuma starpiibu starp piesleeguma punktiem (~2,5m) uz turpgaitas trubas, taapeec silst labi, bet otrs radiators piesleegts gandriiz vienaa vietaa (attaalums starp piesleegvietaam 0,5m) un silst ljoti nieciigi.

Cik noprotu ir divi risinaajumi - palielinaat attaalumu starp piesleegvietaam, bet to bez maajas apkures atsleegshanas nav reaali izdariit un uz to neviens negribees piekrist (t.i maajas saimnieks), vai arii pie otraa radiatora pielikt cirkulaacijas suukni.

Jautaajumi:
1) vai no shii papildu suuknja buus gaidaams uzlabojums, jo reaali var sanaakt, ka uudens cirkulee tikai pa rinkji caur radiatoru un iisu turpgaitas trubas posmu, bet kaut kaadai uudens samaisiishanas ir jaanotiek.
2) kaa tas iespaidos paareejo maajas apkures sisteemas darbiibu
3) cik ilgs gaidaams cirkulaacijas suuknja muuzhs, jo teoreetiski shis suuknis straadaas ar mazu spiediena starpiibu.

Jau ieprieksh paldies.

Ar cienju,
steammer

Re: cirkulaacijas suuknja piesleegshana nestandarta vietaa
Autors: JanisJanis ()
Datums: 08/01/2007 20:11

Atkal probleema ir siltumlietu "bardakaa". Cilveeks salst un meegina visaadi laapiities.

Prakstiski tiiklos un lielaas sisteemaas taa arii dara liek papildu suknus. Tikai tur tos aprekina peec vajadziibas. Kluudas rada lielas probleemas kopeejajaa hidro sisteemaa!

Radiatoram visi suukni vareetu buut par lielu. Tad jaaliek balasieris klaat.

Rezultaataa buus probleemas. Siltumsisteemu probleemas jaarisina saakot no ceelona. Preteejaa gadiijuma probleemas buus citem. Ja laimeesies Tev ne.

JanisJanis
cm-zone@#$%&filter.lv

Re: cirkulaacijas suuknja piesleegshana nestandarta vietaa
Autors: steammer ()
Datums: 09/01/2007 05:01

Taatad reaali ko juus ieteiktu - maajas saimnieks man labs choms, vinjam liekas probleemas radiit negribas, tajaa pashaa laikaa vinjsh arii negrib jaukties sisteemaa iekshaa taa teikt kameer iet, ir labi. Bet siltumu arii gribas, staav liels 33 seerijas radiators no kura pashlaik jeegas un siltumatdeves nekaadas...

Re: cirkulaacijas suuknja piesleegshana nestandarta vietaa
Autors: Rx ()
Datums: 09/01/2007 05:24

Ja pie vienas caurules stāvvada paralēli pieslēgts radiators, ar attālumu starp pieslēguma vietām 50cm, un pie tam šis ir Jaunā tipa (presētais bleķis) radiators, tad tam ir liela pretestība plūsmai. Starp šīm pieslēguma vietām jābūt mazāka izmēra caurulei, lai radītu pretestību plūsmai un tās (plūsmas) daļa aizietu uz Jūsu radiatoru. Bez šīs caurules visa plūsma ies caur Jūsu radiatoru un to nevarēs regulēt, kā arī plūsmai būs liela pretestība un sūknis nespēs visiem piegādāt siltumu ar mazo plūsmu. Ja šī savienojošā caurule ir bez diametra samazinājuma, tad visa plusma ies (iet) pa taisno, jo kapēc plūst tur kur ir pretestība? Ja jūs liktu "Regulus" radiatoru, tad tam pretestība maza, jo ūdens radiatorā tek pa cauruli, kam apkārt piepresētas alumīnija siltummaiņa plāksnes..nevis tērauda presējums, kur sīkas šķirbiņas laiž ūdeni...

Re: cirkulaacijas suuknja piesleegshana nestandarta vietaa
Autors: veezitis ()
Datums: 09/01/2007 14:30

Ja radiators atrodas virs apkures caurules, tad suukni nevajag, arii piesleeguma caurulu attaalums nav svariigs, taas var buut tuvu viena otrai. Aciimredzot, ka Juusu gadiijumaa ir liela pretestiiba uudens pluusmai. Vieniigais, kas nodroshina cirkulaaciju shaadaa piesleegumaa, ir temperatuuras starpiiba, resp. uudens bliivuma starpiiba. Varbuut ir mazs caurulu diametrs, varbuut uzstaadiits divcaurulju sisteemai paredzeetais termoregulators un atgaitas kraans (tiem ir liela pretestiiba). Tad radiatora augsha ir silta, bet apaksha veesa.

Re: cirkulaacijas suuknja piesleegshana nestandarta vietaa
Autors: steammer ()
Datums: 11/01/2007 23:08

Vaarsti ir lodveida vaarsti, caurules dia 20mm, lielaakas jeega nebija likt, jo posms, kuru nevaru apmainiit (atrodas sienaa) bija tieshi ar shaadu izmeeru. Pakonsulteejoties veel shur tur tomeer esmu noleemis pirkt suukni un sleegt klaat. 50 Ls par suukni vai 50 Ls santehnikjim lai tas (meegjina) paartaisiit staavvadu, kam vinjsh noteikti nepiekritiis saka par to, ka lielaaka jeega un paredzamaaks rezultaats tomeer buus suuknim...



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******     *******   **    **   *******    ******  
 **    **   **     **   **  **   **     **  **    ** 
 **         **           ****           **  **       
 **   ****  ********      **      *******   **       
 **    **   **     **     **            **  **       
 **    **   **     **     **     **     **  **    ** 
  ******     *******      **      *******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727