UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: Rx ()
Datums: 30/01/2007 01:58

Arī izlasīju šo rakstu. Principā skaidrība kļuva lielāka. Bet kā piemēru lieku priekšā sekojošo gadījumu: Jāņu ugunskurs kurās. Ir auksts. Viss siltums ar silto gaisu aizskrien debesīs. Pieejam klāt tuvāk un seja- drēbes deg- stipri uzsilst (no siltuma starojuma!). Bet pakaļa (sorry) auksta. Pēc kāda laika tā arī jāpagriež. Tā tas būs arī ar siltuma starojuma radiatoriem, kamēr arī gaiss nebūs uzsilis!! Jeb mums visu laiku jāgrozās, ja siltuma radiatori nav no visām pusēm. Lai tas nebūtu jādara- jāgrozās, gaisam no apkārtējo mantu uzsildītām virsmām jāsasilst. Ja tā arī tas būs, tad siltuma vinnesta nebūs, jo gaisa uzsidīšanai tiks patērēta enerģija, un vēl vairāk: telpas sienas, grīda, mantas kas atrodās siltuma starotāja zonā tiks uzsildītas vairāk kā nepieciešamā gaisa temperatūra, līdz ar to siltuma zudumi caur sienām, griestiem, būs lielāki!!! jo lielāka temperatūra tiek uzturēta uz to virsmām.Ja kāds ko saprata no teiktā, tad kas te nepareizi spriests? Secinājums: šie siltuma starotāji labi kur ir atklāta vide un gaisa temperatūra nav jāuzsilda, bet kā saulītē varam siltumu saņemt tieši uz ķermeni, tā apspīdēto virsmu un vēl labāk, Dancojot...

Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: JanisK ()
Datums: 04/02/2007 23:24

heh...fiziķi:) es te gribu iekomentēt par tiem sūkņiem....un par enerģijas nezudamības likumu. protams 1kw arī afrikā 1 kw. bet redziet, nevar salīdzināt elektriskos sildītājus un siltuma pārvades iekārtas. pēc Jūsu loģikas sanāk tā...pieņemsim, ka sadedzinot klēpi malkas iegūst X enerģijas mērvienības, tad jūs apgalvojat ka lai malku aizstieptu no šķūņā lidz plītija arī japatērē X enerģijas mērvienības ( ja sūknis ar jaudu piem. 6 Kw dzenā ūdeni..tad māja tiks sildīta ar 6 kw...??!! :) )
elektriskajā plītīs elektroeneŗgīja pa tiešo tiek izmantota siltuma ražošanai...bet sūkņos lai parvietotu enerģijas nesēju ( silto udeni )...ši enerģija netiek tērēta ūdens sildīšnais..bet tikai parvietošani. ceru, ka sapratāt domas būtību. ūdeni silida zemes radītias siltums...par to mēs nemaksājam:)
kas attiecas uz IS...tā tak lieka enerģijas dzenāšana sūrp turp...lampa silda priekšmetu, kas pēcāk šo enerģiju izkliedē telpā..ta jau laibāk parastus elektriskos radiatoru uzlikt. dedzinās elektrību un pa teisno sildīs telpu.

Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: Rx ()
Datums: 05/02/2007 01:17

Neko nesapratu no domas būtības!!! Jāsaka tikai ko varu oponēt: Sūknis, kas dzenā silto ūdeni, kā tas minēts iepriekš, veic darbu. Tas ir: tiešām dzen ūdeni pa cauruli un pats arī sasilst, jo nav ideāls dzinējs. Ja tas pats sasilst, tad arī ūdens silst, jo konstruktīvi no spoles siltums caur korpusu silda ūdeni...Siltuma sūkņa gadījumā izmanto šķidruma un gāzes termodinamikas likumsakarības. Patērētā jauda tiek izmantota gāzes saspiešanai un protams arī elektromagnētiskajā starojumā , berzes pārvarēšanai, siltumā, kur silst pats dzinējs...Jo lielāka jauda dzinējam jo lielāku gāzes daudzumu dzinējs var saspiest līdz noteiktam lielumam, tas ir, jaudu izmantot gāzes saspiešanai, kā rezultātā tā uzkarst. līdz ar to šī enerģija var tikt izmantota kā siltums. Samazinot spiedienu, temperatūra strauji samazinās un gāze paliek ļoti auksta. Ja tā ir aukstāka kā zemes dzīļu siltums, apkārtējā vide gaisa sūkņu gadījumā, tad tā saņem siltumu, izplešās (pieaug spiediens) un rezultātā dzinējam nav jāveic tik liels darbs lai atkal to saspiestu līdz vajadzīgam lielumam, tas ir, mēs sistēmai pievadām enerģiju kas palielina sistēmas lietderības koeficientu rēķinātu pēc patērētās elektroenerģijas.Un šī, itkā liekā dzenāšana šurputurpu kā saka JanisK, dod iespēju zemes siltumam nonākt mūsu mājās, palīdz sildīt mūs.

Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: Janisk ()
Datums: 05/02/2007 03:12

nesaprati laikam tomēr:) es tik gribēju atspēkot to autoru argumentus, kas izteicās, ka siltumsūķņa sistēmās ienestais siltums (nevis elektromotor)..tb tas kādēl tā sistēma tike uztādīta, var būt lelāks nekā kompresora patērētais enerģijas daudzums...te enerģijas nezūdamības likums nevar tikt piemērots pa tiešo..jo ir vēl viens enerģijas avots - zemes dzīles. pareizāk sakot tās siltums.
līdzīgi ka ir ar kondicionieriem, kas darbojas pēc līdzīgas sistēms...kur tādi parametri kā patērētā elektroenerģija ne vienmēr ir vienāda ar parnestās enerģijas daudzumu (saldēšans jauda piemēram). sistēma patērē piem. 5 kw, bet no ivenas vietas uz otru pārvieto 10 kw ekvivalentu enerģijas daudzumu.

Rx, ja Jūs uzkatat, ka siltumsūkņa darbības principa pamatā ir ar motora darbības rezultātā radušos siltumu apsīldīt telpas, tad Jums vēl daudz kas jauns par šo tehnoloģiju ir atklājams ;) kāds elektromagnētiskais starojums :) šī enerģijas daļa elektromotoru darbības rezultā ir tik niecīga, ka to neņem vērā.

Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: Rx ()
Datums: 05/02/2007 05:20

Izskatās ka nav jēgas te ko teikt. Par lietderības koeficientu: Tiešām fuko strāvas silda tēraudu un motoros tiek veiktas dažādas viltības lai to samazinātu. Un tiešām siltumsūkņa darbības rezultātā tiek apsildītas telpas!!! Tikai izmantojot gāzu izplešanās un saraušanās likumsakarības, temperatūras kas to pavada, iespējams šai enerģijai klat pielikt enerģiju no apkārtējās vides. Ja ārpusē nenotiks enerģijas apmaiņa, tad vienalga sildīsimies, tikai ar zemu lietderības koeficientu (tāpēc tad lieto TENus, jo tad tie ir efektīgāki- tiem lielāks lietderības koeficients. Janisk: Ja vēlaties ko tiešām pateikt tad vismaz korektā veidā, lietojot saprotamu sistēmas pieeju. Nevienam Jūsu pantiņi, diletantismi nav vajadzīgi.

Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: Armands Aizgravis ()
Datums: 23/12/2019 20:56

KUR VAR IEGADATIES UFO SILDITAJUS

Re: „UFO” infrasarkanie elektriskie sildītāji
Autors: Rx ()
Datums: 24/12/2019 16:15

Ieliek meklētājā " UFO 2300 Kvarca infrasarkanais sildītājs " un piemeklē sev atbilstošāko variantu.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  **     **   *******    *******  
    **           **   **   **   **     **  **     ** 
    **           **    ** **           **  **        
    **           **     ***      *******   ********  
    **     **    **    ** **           **  **     ** 
    **     **    **   **   **   **     **  **     ** 
    **      ******   **     **   *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727