UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Retro vadi un slēdži
Autors: v_t ()
Datums: 02/01/2007 21:38

cik atceros, tad vadu savīšanai izmantoja kurbulīti ar āķī salocītu galu.
piemēra vada garumu, savij un uzsprauž uz izolatoriem. var vīt pa posmiem - no izolatora uz izolatoru.

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: ivo1 ()
Datums: 03/01/2007 00:41

Nezinu kā sauc gaismas veikalu, kas atrodas ALFĀ (gaitenī,kur ir capital.lv vekals). tur redzēju kaut ko līdziģ par cenām nezinu.

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: umka ()
Datums: 03/01/2007 19:06

Kaut kur pie viena no Latvijas elektromateriālu tirgotājiem redzēju katalogu ar retro slēdžiem vadiem un instalācijas materiāliem.

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: ... ()
Datums: 04/02/2007 23:10

Nevelk vairs neviens tādu instalāciju! Tagat taisa butaforiju, bet tie kas nezin, uz to uzķeras! :)
Rīkojas sekojoši: Izolatorus izvirpo no koka, nokrāso un nolako. Izmaksas ~10-20 santīmi gabalā! "Vadus" sapin no veļas auklas. Slēdžus un kontaktus par normmālu cenu ražo mūsu pašu LEXELs. Instalāciju savelk kā parasti- zemapmetuma izpildījumā un pieliek to veļas auklu butaforiju klāt! Tik vien tā gudrība- ciemiņi brīnās, saimnieks priecājas!:D

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 05/02/2007 16:15

žēl, ka tā tas viss notiekās, v.a. vadiem ir arī praktiska nozīme, piem., var 1,5x vairāk slogot un ir brīvi pieejami, ja nepieciešams remonts. Man ir bijuši tādi klienti, kuriem ir prasība vilkt v.a. vadus, ar retro gan neesmu darbojies.

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: ... ()
Datums: 02/03/2007 22:12

A kas tur žēl? Ja uztaisīsi tādu instalāciju no īstiem vadiem, tad turi kut kur pa rokai labu lāpstu. Kapēc? Tapēc, ka kāds ciemiņš nejauši krītot pieķersies tiem taviem vadiem, un izraus viņus no slēdžiem vai kontaktiem. Tā kā strāva plūdīs gan caur fāzi, gan nulli, tad noplūdes atomāts te neglābs. Papurināsies tas ciemiņš un tur pat auksts arī paliks. Ja vien negribēsi sēdēt cietumā par slepkavību aiz neuzmanības un bez iepriekšēja nodoma, nāksies Tev viņu stiept norakt tuvākajā mežā! Te arī tā lapsta noderēs! :D
Ja Tu jautāsi, kādēļ tad kādreiz, kad tas bija vienīgais instalācijas veids nekas tāds nenotika, tad varu atbildēt. Tādēļ, ka tādu instalāciju Tu nevilksi dzīvojamā mājā (kā kādreiz), bet gan kādā viesu mājā, pirtī vai atpūtas kompleksā, kur jautrība parasti sit augstu vilni! :)
Ja jautāsi, kādēļ tad ar parasto virsapmetuma instalāciju nenotiek manis iepriekš aprakstītais, tad arī uz to es Tev varu atbildēt. Tādēļ, ka parasto instalāciju nevelk 2cm attālumā no sienas, un cilvēks krītot pie viņas neķeras kā pie pēdējā salmiņa! :)

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: erny ()
Datums: 02/03/2007 22:25

Alfā paulman spuldžu veikalā (blakus Capital datorsalonam) ir gan retro slēdzi gan izolatori, savukārt lai no vienkārša vada uzpītu "šņori" nepieciešams kabelis un parasta urbjmašīna.
Pārmetam kabeli uz pusēm, iespiežam urbja patronā un savijam dažu desmitu sekunžu laikā.

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 02/03/2007 23:02

laba smieklu deva piektdienai pēc "..." pēdējā rakstiņa :-D.
Nez kāpēc man lauku mājās vēl šodien stāv 30tajos gados vilkais "retro" instals un nevien to nav norāvis, kautgan dzerstiņi ir visādi gājuši cauri, tā kā nevajag te ..

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: Didzisp ()
Datums: 02/03/2007 23:14

Diemžēl, vadus ar urbmašīnu nevar savīt. Sanāk, ka viens gals pīnei ir ciešāk savilkts par otru(izmēģināju). Par to vadu noraušanu ir pilnīgas muļķības. Tik pat labi noskaidrojot attiecības var izlidot cauri riģipša sienai un ar visparastāko kulaka sitienu izsist caurumu āra apmetumam kurš uzklāts uz putoplasta u.t.t. Salauzt var visu. Par to butaforisko elektroinstalāciju neko nēsmu dzirdējis un redzējis. Droši vien pēc retro instalācijas ir pieprasījums, bet tagad atrast elektriķi, kurš var pie sienas taisni piesis vadu, praktiski nav iespējams. Tad nu taisa visādas butaforijas. Es vismaz taisu visu īstu instalāciju.

Re: Retro vadi un slēdži
Autors: ... ()
Datums: 04/03/2007 01:05

Nu bet lido jau arī tām reģipša sienām cauri! Vairāk gan krēsli galdi, nekā cilvēki, vienīgi tur viss ir ātri un ērti labojams. Tāpat vairs to putoplasta apdari neviens negrib, jo kaut vai iemetot ar basketbola bumbu var iesist idobi- liec kādu apmetuma sietu vien gribi! Ko sīkais tādai mājai var ar futbola bumbu nodarīt, bail pat iedomāties! :) Māja ir dzīvošanai nevis tāpēc lai tai apkārt staigātu mīkstās čībās un ar diviem pirkstiem logus/durvis virinātu!

Nu un kādas tad izskatās tās tavas īstās pīnes? Tagat tačuu ar 2 0,75mm dzīslām vairs nepietiek- zemējumi, pārslēdži, grupu slēdži, dubultie slēdži, IF sensori, el. sildītāji u.t.t.. Apskaties cik ir max. pieļaijamā strāva tam tavam kabelim. Tāpēc jau arī velk instalāciju zemapmetumā, cik resnu un ar cik dzīslām vien vaig, bet butaforiju uztaisa smuku ar "2 dzīslām" no veļas auklas. Faktiski lielākās problēma ir tur, ka šo instalāciju parasti vaig uz neapmestām sienām (vecais ķieģeļi, akmens u.c.), kur izvilkto to zemapmetuma instalāciju ir nāves smaka, bat pīt pīnes ar n-tām dzīslām no resniem vadiem ar nevar.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **         **      **  ********  **    ** 
 **    **  **    **   **  **  **  **        ***   ** 
 **        **    **   **  **  **  **        ****  ** 
 **        **    **   **  **  **  ******    ** ** ** 
 **        *********  **  **  **  **        **  **** 
 **    **        **   **  **  **  **        **   *** 
  ******         **    ***  ***   **        **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727