UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ūdens atkaļķošana
Autors: Garais ()
Datums: 08/12/2006 05:08

Vai kādam ir pieredze ar AQUACLEAN elektronisko ūdens atkaļķošanas iekārtu ??

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: v_t ()
Datums: 08/12/2006 17:05

īstenībā ļoti aktuāla tēma. ar interesi uzklausītu kādas filtru sistēmas tauta lieto, un ko varētu ieteikt, lai ūdensvada ūdeni atbrīvotu no dzelzs, kaļķa un citām drazām. interesē tādas sistēmas, kas nodrošina visu saimniecībai nepieciešamo ūdens daudzumu.
esmu pētījis tīklā pieejamo piedāvājumu, bet gribas dzirdēt lietotāju atsauksmes.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: JanisJanis ()
Datums: 08/12/2006 22:18

Ja tie elektroniskie brinumi buutu efektiivi neviena pashvaldiiba un reuupniica nepirktu tradicionalos jonu mainas filtrus, bet uztitu 100 m kabela un alles. Rigas TEC uztiitu 0,5 km! :))))

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: Rx ()
Datums: 09/12/2006 03:02

Elektroniskajās sistēmās kaļķis pārvēršas citādā molekulārā veidā bet nekur nepazūd. Tikai termo iespaidā no šīm, jaunradītajām molekulām neveidojās kaļķakmens un tā cietie nosēdumi- neaizaug un neapaug sildelementi. Tā par to saka šīs lietas izgudrotāji. Dzeramo ūdeni ar to , liekas, neapstrādā, jo kaļķis paliek kaļķis.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 11/12/2006 19:43

Taisnība Rx, ka šamējais neatkaļķo, bet skaitās, ka mīkstina ūdeni. Taču nav taisnība attiecībā uz dzeramo ūdeni. Piejami visādi verķi. Gan ar patstāvīgiem magnētiem, gan elektromagnētisko lauku. Analogi AQUACLEAN vēl ir vācu VULCAN, Zepter ražotais CLEAN SAY MAG, tad vēl krievu un ukraiņu ražojumi.
Salīdzinot aprakstus, nekādas būtiskas atšķirības darbības principā un iegūtajā rezultātā starp patstāvīgiem magnētiem un elektromagnētiem nevar atrast. Protams elektronikas ražotāji katrs bļauj, ka viņu pielietotās frekvences ir vislabākās.
Vēl parādījies viens brīnums - it kā zviedru NILEMARK. Šamējais vispār skaitās ūdens procesors :D kurš darbojoties uz "frekvences tehnoloģijas bāzes" bez el.barošanas. Kāds darbības princips, vispār nevar saprast. Laikam akustisks :D
Varu padalīties arī praktiskā pieredzē ar Zepter CLEAN SAY MAG. Gadu palietoju, tagad veicot remontus gadu atkal noliku malā. Būtiskas atšķirības nav. Kā kaļķa nosēdumi kopā ar dzelzi veidojās, tā arī veidojās. Vai šamējie mazliet mīkstāki, vai cietāki - kāda tur šķirba. Tik un tā jātīra ar mazāk vai vairāk agresīvu tīrīšanas līdzekli. El. jauda tam verķim, ja pareizi atceros, apm.45 -60W. Tātad 1.4 kW pa diennakti. Cenas ar tagad uzskrūvētas, es vēl dabūju salīdzinoši pa lēto. Neadekvāti augstas cenas produktiem, kuru izmaksas ir niecīgas un kuru efektivitāte ir apšaubāma.
Par caurulēm. Kas to (apauguma neveidošanos vai samazināšanos) pārbauda pie darbojošām sistēmām? Ražotāji var spraust batonus uz nebēdu. Boilerim arī pētījumus neesmu veicis.
Elektriskajā tējkannā katlakmens bija gaišāks periodos, kad tikko nomainīts mehāniskais filtrs :) Man tāda aizdoma, ka ar pašiedvesmu es kaļķi tomēr varu dabūt irdenāku, bez jebkādiem magnētiem :D
Sliktās ziņas i-netā [twt.mpei.ac.ru]

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: Rx ()
Datums: 12/12/2006 05:01

Neuzstāju par taisnību bet par lietošanas jēgu. Kāpēc tas būtu jālieto, ja jēgas no tā nav dzeramajam ūdenim? (Vai tā jau visādi apstrādāts ūdens un ķīmija mums pa visiem galiem tiek piedāvāts). Uzlieciet dzeramajam ūdenim komplekso filtru un "avota" ūdens būs glāzē. Ja runa par magnētiem, tad tos sāka lietot tad, kad "gudras" galvas itkā atklāja magnētiskajam ūdenim sevišķas dziednieciskās īpašības un augšanas stimulācijas pazīmes. Interesanti būtu papētīt kā "elektroniski atkaļķotais " ūdens neuzaudzēs tenu sildītājam kaļķa kārtiņu un anods paliks vesels- nekorodēs!? Tad divos gados ietaupīsim 5 Latus un darbu!?? Pētot šos jautājumus pats uzliku atsevišķu ogles-sudraba...filtru un 8m3 ūdens dzeršanai (ja var ticēt filtra aprakstam) būs pietiekami daudz. Uzliku atsevišķu krānu. Katrā gadījumā tējas nosēdumi pie sieniņām nelīp, tā ir dzidra, smakas nav, garša teicama.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 12/12/2006 16:06

=>Rx
Man liekas, ka jēgas nav to lietot ne tikai dzeramajam ūdenim, bet arī citur. skat [twt.mpei.ac.ru] un [twt.mpei.ac.ru] Tā vietā, lai caurules neaizaugtu, tanīs vietās, kur novietotas spoles, var notikt tieši pretējais process. Un, ja tā vieta nav pieejama, lai posmu iztīrītu, ar laiku varam dabūt problēmas.
Tā kā man tas aparāts ir, nāksies vien intereses pēc paeksperimentēt. Savulaik iegādājos boileri bez anoda. Šamējais jāiztīra, jāpieliek verķis un pēc gada jāapskatās. Vēl to verķi jāpapēta, jāpieliek pie spektra analizātora un oscilogrāfa, lai pārliecinātos, kādus impulsus kādā frekvencē šis laiž uz tām spolēm.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: v_t ()
Datums: 12/12/2006 16:44

man šķiet, ka tīrīšanai nekādas problēmas nebūtu jāsagādā. jāatslēdz špannungs elektromagnētam un uzreiz aiz magnēta jābūt krānam pa kuru izlaist dzelzi. reizi mēnesī vai nedēļā kaut ko tādu izdarīt nav grūti. svarīgi, lai tas darbotos. īstenībā, tikt vaļā no dzelzs būtu vissvarīgāk. kaļķis paliks tējkannas dibenā un kauliem, jau, nedaudz kaļķa par skādi nenāk, un ss boileri, arī, tas nevar sačakarēt, jo pie 55*c tas vēl neizgulsnējas.


Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 12/12/2006 17:45

Tad jau labāk mājas ievadā tomēr atdzelžutāju likt. Tas vairāk dzelzi savāks. Kā saka, pārbaudītas vērtības ir pārbaudītas vērtības. Ar nepārbaudītām eksperimentējam :D

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 13/12/2006 15:48

Atvainojos par neprecīzo informāciju. Apskatījos - verķa jauda rakstās P<7,5VA.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.