UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: v_t ()
Datums: 13/12/2006 16:30

kādu atdzelžotāju lai liek? pareizāk sakot, kuru?

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 15/12/2006 16:03

Atdzelžotājus sevišķi neesmu pētījis. Cena gan šamējiem sevišķi neiepriecina - ap 500 Ls. Dzeramajam ūdenim filtrācija droši vien jāliek atkarībā no ūdens kvalitātes (vēlamas analīzes). Ja ūdens salīdzinoši normāls, var lietot Rx variantu. Ja nu diezgan draņķīgs, nebūtu par sliktu kāds apgrieztās osmozes tipa kombainis. Cena no 200 - 1000 Ls.
Par atdzelžotāju būs jāpainteresējās pie viena paziņas. Šamējam kādus pāris gadus viens verķis mājā darbojās.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 18/12/2006 20:30

=>v_t
Nu tā. Satiku paziņu. Šamējais tieši neatceras, kādas firmas pričendāļus uzlicis. Taču apskaidroja, ka viņam stāv mehāniskais filtrs, pēc tam atdzelžotājs un mīkstinātājs ar sāls bunduli. Lai izvēlētos vajadzīgo verķi, vispirms taisījis ūdens analīzes. Izmaksas pirms dažiem gadiem 1,5 kLs. Ūdens esot garšīgs, draņķus uz santehnikas neatstājot.
Kaut ko var pasmelties šeit [hidrostandarts.lv] vai aizbrauc uz "Madi", šiem tur kaut kas tāds stāv pie ieejas durvīm, labajā pusē.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: v_t ()
Datums: 18/12/2006 21:17

lielais paldies. tā, arī, izdarīšu.
jā, cipars ir iespaidīgs. bet dzeramais ūdens un santehnikas mazgājamie līdzekļi arī maksā naudu.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: JanisJanis ()
Datums: 19/12/2006 05:05

Loti uzmanieties no tirgotajiem! Daudzi nezina atshkiribu starp atdzelzhotajiem un mikstinatajiem. Citi saka ka mikstinatajs i atdzelzho i mikstina i mehaniski attira.

Atdzelzhotaji pamata ir diva veida:
1) Dzelzs "izshezhas" ar gaisa palidziibu, kas tiek puusts ar kompresoru ieksh filtra pildiita ar specilau materialu. >2000 Ls

2) Dzelzs "izsezhas" jo tiek oksideets ar kalija permanganatu jeb tautas vakodaa zilajiem graudiniem. Sheit gan ir noverots liels miinuss balta vela no velas mashinas citreiz iznak ar ziliem plekiiishiem. <1000 Ls

Latvijaa staasts aptuveni sekojosh: jo dzilaak zemee jo vairaak dzelzs.
Pilseetaas atkal jo seklaak zemee jo vairaak organiskaa piesaarnojuma (amonjaks-churas utt).

Savu dzeramo uudeni vedu no spices laukos.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 15/01/2007 17:03

Ataisīju to ZEPTER brīnumu Clean Say Mag vaļā. Tā sakot lai paskatītos, kas lācītim vēderā, un cik tas brūvējums atbilst cenai. Savulaik noskaitīju 60 naudiņas, tagad bleķo kaut kur 120.
Izrādījās, ka šamējo ražo ZOLAN S.A. Cita poļu firma. Zepter tik uzliek savu šilti un cenu. Sastāv brīnums no 2 mikroshēmām - LM324N (oper.pastiprinātājs, cena 0.20 Ls) un TDA2003 (10W audiopastiprinātājs cena 0.35 Ls). Tad vēl ir barošanas trafs ar taisngrieža diodēm (kopā ~1.50 Ls), 5 elektrolītu kondensātori (~1 Ls), 5 parastie kondiņi (~0.25 Ls), 19 rezistori 0.125 un 0.25W ( katrs ne vairāk kā 0.03 Ls), pārītis pieregulējamo mazo potenciometru (maiņrezistoru), viens mazjaudīgais tranzistors B411, 2 "banānu" tipa ligzdas, vienpusēji kodināta plate, tīkla šnurka, trīs gaimas diodes, korpuss ar trim skrūvēm un viss. Līdzi vēl 4 izolēti vadi ar savienojuma galiem un 8 plastmasas saitītes. Protams apraksts un iesaiņojuma kaste.
Spriediet paši par cenas ATBILSTĪBU :D saturam...
Turpinājums sekos, kad dabūšu spektra analizātoru. Pašlaik mājā nav pat kārtīgi funkcionējoša oscilogrāfa :(

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 16/01/2007 16:13

nu par ZEPTER un analogiem brīnumiem nekad neesmu bijis sajūsmā, tas viņu dzeramā ūdens filtrs ar ir neadekvāti dargs un tas viss par smuku iepakojumu :)

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: RR ()
Datums: 17/01/2008 18:21

ar dazhadajiem filtriem (parastajiem, mikstinatajiem, atdzelzhotajiem, osmozes komplektiem utt) ir jabut uzmanigiem. naudu izsviest nav nekada maksla...

sakumaa noteigti ir javeic udens analizes pec galvenajiem parametriem (laboratorijaas zin kadi tie parametri ir, ~18). principa var uzrakstit iesniegumu ari udens piegadatajam un vinjiem taas analizes ir un var dabut par velti (vienigais analizes bus precizakas ja taas taisitas tieshi pie jums maajas (un pirms jusu esoshajiem filtriem, udeni patecinot vismaz kadas 10minutes un janjem ir kadi 5litri).

protams osmoze (peerkat ebejaa, sanaks ~150usd+150usd sutishana. latvijaa jau ari tirgo, bet bus drusku dargaak. zepters u.c. citas izplatitaj firmas ar saviem agentiem par osmozes filtriem pleesh nenormalu naudu. ebjea ari visus filtrus aizvietojamos var pasutit - kas jamaina apmeram katrus 608meneshus + membraana apmeram reizi gadaa) ir viskrutaakaa atiirishana, bet iespejams ar shadu sistemu udens ir pat "paaraak" tiirs cilvekam. pec idejas butu paraleli bezmazvai vitamini jasak dzert (vai kalka tabletes:)

mikstinataju sistemas un atdzelzhotaji (kopaa maajai ap 1000ls apmeram) - viss vienaa, aizmirstat. katra burka dara savu. un tas nav lets prieks.
un veel - ja shos verkjus uzstada neprofesionalji, sistema kalpos mazaak un ari udens nebus pareizais. pat ar mikstinatajiem dalju laizh paraleli iekshaa (speciali nodoozee udens cietiibu)

jebkura gadijuma, ja pasham isti sapratnes nav, jagriezhas pie profinjiem. cilveki kas to dara ikdiena, kas ir izmacijushies un labi zin kas un kaa...

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/10/2009 10:33

Nu jau kārtīgu laika strēķi atpakaļ solījos te kaut ko pamērīt. Nu tā. Zepters laiž ārā zāģi ar mainīgiem lielumiem. Frekvence no 0 līdz 8 kHz, , amplitūda 200 - 500 mV. Bet tur vēl kāds smalkāks zāģis uzmodulēts virsū. Vo, nupat izdevās nomērīt augastās frekvences. Atkal mainīgs zāģis. No 96 MHz līdz pat 1,25 GHz ; ap 40 mV.

Re: Ūdens atkaļķošana
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 22/10/2009 11:07

Varbūt labāk dzert "Latvijas tradicionālo" un tējkannu ikpārmēnes izetiķot, ietaupot uz izdevumiem par elektrību, Zepteriem un Koraļļu kaļķi...

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **    **   ******    ********  
  **  **         **  **   **   **    **   **     ** 
   ****          **  **  **    **         **     ** 
    **           **  *****     **   ****  ********  
    **     **    **  **  **    **    **   **        
    **     **    **  **   **   **    **   **        
    **      ******   **    **   ******    **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727