UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: kādu katlu likt???
Autors: JanisJanis ()
Datums: 08/09/2006 17:57

Labakais izskaidrojums ir marketnings. Es pardodu automatiku un tur aprekins ir vienkars iekartu isledz ta tere elektribu izsledz netere. Iesledz uz 1/2 jaudu tere 2x mazak. Lidzigi ar apkuri telpas!

Re: kādu katlu likt???
Autors: Rx ()
Datums: 08/09/2006 18:26

Domas par lietderības koeficientu krāsnīm un c. sildītājiem: Ja pieņemsim, krāsns skursteņa cauruli izveidosim no siltuma vadoša materiāla un izvilksim pa māju tik garu ka viss siltums tiks atdots gaisam (mājai) un izvadot dūmgāzes, to temperatūra būs vienāda ar istabas, tad būs 100% lietderība attiecīgai krāsnij. Bet ja mēs vēl pūtīsim krāsnī skābekli, kas veicinās degšanu līdz pilnībai, tad lietderības koeficients būs vēl lielāks...Lielāks par 100%. Tas tātad ir nosacīti. Par elektrību runājot: Elektrība- tas ir strāva un spriegums, var radīt sekojošu enerģiju: siltumu, elektromagnētisku lauku (tai skaitā , gaismu, redzamo-neredzamo). Tad no tā kā šīs enerģijas sadalās un kas mūs interesē būs atkarīgs lietderības koeficients. Un tas nekad nebūs 100%.Pats galvenais ir pēc iespējas vairāk radīt siltumu no vielas (elektrības) daudzuma un to visu lietderīgi izmantot. Ja papildus izmantojot fizikas likumus varam saņemt enerģiju no zemes dzīlēm,āra gaisa, tad vēl jo labāk.Bet svaru kausos būs: ērtības, izmaksas,komforts.

Re: kādu katlu likt???
Autors: to Rx ()
Datums: 08/09/2006 22:18

1) Vai tad Tu gribi teikt ka praksē ir iespējama 100% kurināmā sadedzināšana.

2) Vai tu apgalvo ka pievadot degšanas procesā papildus sķābekli degšana uzlabojas tā ka kurināmajā mainās siltumietilpība?

3) Kas no iepriekšminētajiem procesiem notiek kondensācijas katlā ar marketinga %?

Re: kādu katlu likt???
Autors: Rx ()
Datums: 08/09/2006 23:39

Jā, jo degšana ir reakcija ar skābekli. Ja to dod tīru tad sadegšana ir pilnīga- tas ir viss kas var savienoties ar skābekli savienosies. Padodot skābekli atdotais siltums pieaugs, jo pilnīgāka reakcija notiks. siltumietilpība ir materiāla īpašība bet cik pilnīgi mēs to izmantojam? Varam izkūpināt dūmos 1 kg bet to siltuma daudzumu ko varētu iegūt neiegūsim. (Tāpēc ari bīstamos atkritumus dedzina speciālās krāsnīs lai sadegšana būtu pilnīga nevis izietu izgarojumu veidā dūmos. Ja massa ir enerģija tad iegūstot maksimālo siltumu, minimāla massa paliek...tātad sadeg labi.

Re: kādu katlu likt???
Autors: rs ()
Datums: 09/09/2006 04:00

neesmu fizikas doktors, bet gan praktiķis.Cik man zināms tie 110% veidojas šādi-senos laikos, kad cienījamais profesors N izgudroja liet.koeficienta formulu, siltuma daudzumu, ko satur dūmgāzēs esošais ūdens, uzskatīja par neglābjami zudušu un vispār neņēma vērā aprēķinos. Pašlaik kondensācijas katls šo enerģiju arī iegūst....Nekāda mārketinga-tikai tiek iegūts apm. 15-20 l ūdens diennaktī...Jautājums-kāda enerģija(cik gāzes) vajadzīgs, lai to spaini ūdens atkal pārvērstu tvaikā???-apt. tik jūs arī ekonomējat...

Re: kādu katlu likt???
Autors: Hmm ()
Datums: 09/09/2006 20:46

Jaa ekonomejat bet ne 30%! Un silto gridu + kondensacijas katla bums ir balstits uz nepatiesu info. Prasiju kondensacijas katlu piedavajumus radiatoru sistamam neviens nepiedavaja likt lielus radiatorus.

Re: kādu katlu likt???
Autors: Definicija ()
Datums: 10/09/2006 19:48

Atradu vienu lietderibas koeficienta definiciju:

Like the simplified input/output method, the simplified heat losses method ignores heat credits to the system other than the heating value of the fuel, and should be used only where the other credits are negligible.

The definition then becomes:

Efficiency, %, = 100 - {heat losses x 100}/heat in fuel


or Efficiency, %, = 100 - {enthalpy in losses x 100}/Enthalpy in fuel



Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **     **  **    **  **        
 **     **  **     **   **   **   ***   **  **    **  
 **     **  **     **    ** **    ****  **  **    **  
 ********   *********     ***     ** ** **  **    **  
 **         **     **    ** **    **  ****  ********* 
 **         **     **   **   **   **   ***        **  
 **         **     **  **     **  **    **        **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727