UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

wifi rozete
Autors: kasparser ()
Datums: 06/12/2021 20:44

Vai kadam ir ideja vai risinajums kur meklet gudras rozetes kas varetu pasas nolasit birzas cenas un ieslegt izslegt pateretajus atkariba no cenas. kaut kur biju lasijis ka tadas ir bet tagad nevaru atrast.

Re: wifi rozete
Autors: agrais ()
Datums: 07/12/2021 07:48

Ko Tu slēgtu pie tas gudrās rozetes?Nekadi nevaru iedomaties ka vinu varetu izmantot. Ledusskapim jabūt ieslegtam visu laiku, saldetavam ari.Pārejas ierices slēdz pats kad velies....Ja nu vienigi ūdens boileris, kam tāds ir.Nu labi, varbut trauku masīnu un velas mašīnu, bet tas diezin vai ir to verts, jo tas tomer rada zinamas neertības...Un tas rozetes tad vairakas vajadzigas, drosi jau ka nemaksa maz...

Re: wifi rozete
Autors: pans ()
Datums: 07/12/2021 09:08

Arī sākumā par to domāju. Savā prātā iedomājos, ka tie varētu būt ūdens vai elektrības akumulatori, kaut kādi ups. Bet noteikti ir jau sfēras kur to vēl var izmantot. Uz ātru roku iesitot internetā neatradu tādu produktu. Ja kāds atrod, varētu padalīties ar saiti, lai var papētīt.

Re: wifi rozete
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/12/2021 09:28

Trauku mašīnām, veļas mašīnām arī veļas žāvētājiem ir funkcija atliktais starts - nav problēma salikt veļu vai traukus mazgāties un iestatīt , lai sāk pulksten trijs vai piecos naktī. No rīta kad celies, viss ir tikko izmazgāts.
Boilerim mierīgi var likt visparastāko taimeri, kas nopērkams MAXIMA par 3,99EUR. Lai ieslēdzas naktī uz uz divām stundām, piesildīs visai dienai. Ir nianses cikos elektrība ir vislētākā, bet ne tik būtiski.

Re: wifi rozete
Autors: Hmm ()
Datums: 07/12/2021 09:55

Atceries brīžus, kad biržā elektrība maksāja 0 centus, varbūt sasildīs :)
Apcerot, kas tās slēdzis darbojas - domāju, ka tāds neeksistē, pārāk šaura specifika.
Pirmkārt, kā te apcerēja, īsti nav pielietojuma, otrkārt, tam ir jābūt ar iespēju pielāgot tieši mūsu tirgum - dabūt no interneta Nord Pool LV datus. Tehniski tas ir paveicams, tomēr šaubos vai kāds to piedāvā pārdošanā.

Re: wifi rozete
Autors: kasparser ()
Datums: 07/12/2021 21:25

pielietojums tads ka elektroauto ladesies, tad kad bus zema cena. tapat butu vel citas lietas ko pieslegt. nav jau neko erti to pasu trauku vai velasmasinu skatities cikos bus zemaa cena un tad programmet. automatika butu labaka laikos kad birzas cenas diennakts laika leka no 20 centiem lidz 1 eur.

Re: wifi rozete
Autors: kasparser ()
Datums: 07/12/2021 21:29

ari gaiss gaiss siltumsukni pietiekas darbinat paris h dienaa. ari labi ja automatika regulee. pielietojums butu.

Re: wifi rozete
Autors: Hmm ()
Datums: 07/12/2021 22:47

Ir vakars, augsta cena, "gudrā rozete" ir atslēgusi strāvas padevi trauku/veļas mašīnu, tu to piekrauj, aizver ciet un tālāk? Skatīsies aplikācijā, kad būs lētā cena, piemēram - divos naktī, celsies, rozete būs ieslēgusies un varēsi iestatīt vajadzīgo programmu? :)))) Pamēģini to izdarīt piekraušas laikā un ieslēgt ar atlikto startu un, jā parasti lētākā cena ir naktīs, bez meklēšanas un domāšanas.
Vai otrs variants, sakrauj veļu/trauķeni, ieslēdz, pēc brīža, klikt, gudrā rozete saka dārga cena, beidzam uz stundām nezinām. Ceri, ka mašīnas turpinās ciklu?
Apkures sistēmai ar tupu slēdzi uz cenu?! Ir jauks 2021 gada rudens, uzliec siltumsūknim atslēgt elektrību virs 0.15, septembris, oktobris, novembris, viss smuki. Izdomā aizšaut atvaļinājumā no pelēkās Latvijas. Atnāk novembra pēdējā nedēļa un decembris. Cena kāpj virs 0.15. pieturās gan dienu gan nakti tāpat kā laukā pieturās vismaz -15... Vienkārši atslēdzot elektrības padevi apkures iekārtām var iebraukt pamatīgās auzās.

Ja automātika ir pašas ierīces līmenī, tas ir cits stāsts un tas var strādāt.

Vispār interesanti, kamēr cena bija zema, visi birženieki lepni sita pie krūts, o es ietaupu ļoti daudz. Tagad pāris dienas cena nav draudzīga un ir gatavi meklēt nezkādas brīnumzāles :)

Re: wifi rozete
Autors: Aldiss ()
Datums: 07/12/2021 22:51

kasparser rakstīja:
-------------------------------------------------------
> ari gaiss gaiss siltumsukni pietiekas darbinat
> paris h dienaa. ari labi ja automatika regulee.
> pielietojums butu.

Ar gaiss Gaiss siltumsūkni nav viss tik vienkārši, tur ir lielāks fen-šui jāievēro.
Naktī, kad parasti ir zemāks tarifs, ir zemāka āra temperatūra, tie pieci seši grādi, vai pavasarī vairāk dod atšķirību SS COPā 1-2, piem. dienā nevajag atkausēšana, bet naktī jā atkausē un tml. Piem. pie +5 COP būs 4,6, bet pie - 2 tikai 3,2 un tml.0

Re: wifi rozete
Autors: SerViss ()
Datums: 07/12/2021 23:35

Autors: kasparser ()
Datums: 06/12/2021 20:44

Vai kadam ir ideja vai risinajums kur meklet gudras rozetes kas varetu pasas nolasit birzas cenas un ieslegt izslegt pateretajus atkariba no cenas. kaut kur biju lasijis ka tadas ir bet tagad nevaru atrast.........


Diezin vai atsevišķai rozetei kāds lipinās klāt tādas smadzenes. Rozetei pietiek ar attālinātu ON- OFF funkciju. Drīzāk jau jāmeklē kāda gatava aplikācija, lietotne interneta dzīlēs. Vai arī jāiegādājas gudrās mājas vadības centrs ar atvērtu pieejas kodu papildus programmēšanai un tad jau programmētājs ieliks jebkuras izvirtības par pasūtītāja naudu :)

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.