UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Akumulācijas tvertnes izvēle
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 12/05/2022 20:57

Katla uzvārīšanās jau ir slikta pašam katlam un stress saimniekam.
Protams, ka akumulācijas tvertne ir jāliek. Var likt 2t, vienkārši ilgāk būs jākurina taču, ja apnīk vai nav laika vairs kurināt, tad neviens jau nav teicis, ka vienmēr akumulācijas tvertne ir jāuzsilda līdz galam - cik ir tik ir.
Bez siltināšanas arī šajā gadījumā neiztikt.

Re: Akumulācijas tvertnes izvēle
Autors: bern ()
Datums: 17/05/2022 22:39

Šeit brīžiem jēgpilni ieteikumi mijas ar īstām pērlēm!
Tas ko es starp ieteikumiem neredzēju -vairāk ir jākoncentrējas uz saviem individuālajiem apstākļiem. Jānoliek sevi pašu vienādojuma centrā. Elementāri, cik vietas ir katla telpā, kāda rocība, cik laika ikdienā ir kurināt? Tad arī atbilstoši izvēlas iekārtas, paturot prātā proporcijas starp katla jaudu, akumulatora izmēru un mājas siltuma patēriņu.
Jo šeit izlasītā doma, ka ar 25 kW katls ir vienlīdz labs gan radiatoru sildīšanai pa taisno, gan 1 tonnas akumulatora pievienošanai, gan 2 tonnu akumulatora pievienošanai, vienkārši iespārda.

Re: Akumulācijas tvertnes izvēle
Autors: ArnisLav ()
Datums: 27/05/2022 21:53

Vai kāds no savas vai tml pieredzes un zināšanām var ieteikt, cik jaudīgu vajadzētu malkas katlu un cik t akumulatorus, lai piesildītu ~100m2 pusotrstāvīgu skaidbetona (35cm) māju? Trešdaļa no platības apkurinātos ar siltajām grīdām, pārējais radiatori. Nepieciešams arī sagatavot karsto ūdeni. Lai ziemā pie kādiem -10 Būtu jākurina ne vairāk kā vienu reizi. +/- varbūt varat radīt ideju par virzienu. Uz sajūtām un citu šeit izteikto pieredzi, man šķiet, ka vajadzētu kaut kur 35-40kW, bet cik t akumulatoru utt?
Paldies

Re: Akumulācijas tvertnes izvēle
Autors: agrais ()
Datums: 28/05/2022 08:49

Man draugam loti lidziga situacija, viņam 32kw Grobiņas katls, 1t akumulators, vairak nebija vietas. Pec vienas ziemas saprot ka labak butu bijis 1,5t. bet nu vienalga jakurina ik pec dienas. Vinam gan radiatori. Vispar varu ieteikt Grobinas katlus...Pasam ir, vel daudziem zinu. Cenas labas, jaudu izvele ari.Tiesa, tagad drosi vien cenas uzkapusas, bet tas jau visiem. Es ari no sakuma petiju kaut kadus krutos katlus, tad viens yutubes krievs ar saviem aprekiniem nosedinaja mani uz zemes.Krutos, dargos katlos ir verts iespringt ja nav akumulatora. Bet tā...Katls uzsilt,atveras lielais loks, uzsilt maja un talak parejais siltums aiziet uz akumulatoru. Un jo atrak tas notiek, jo labāk .Nevajag tur nekadas kvelosanas, baigas regulesanas utt.Nu tada ir mana pārliecība....Kaiminam ir Atmoss katls, kaut kadu laiku jau kalpo...Neko labaku tur neredzu, man Grobiņnieks ertaks.Un viņs ventilatoru mainija.Varu ieteikt uz triscela varsta liekamu ESBE elektronisko regulatoru, laba lieta...Tas gan uz radiatoriem, siltam gridam cita opera...Vēl varu ieteikt zem katla uzbetonet paaugstinajumu.Es pat 50 cm uztaisiju. Tad labi pelnu kaste apaksa iet, nav jaliecas tur cetrapus lai iztiritu, kurinat arī ertak. Vel vari skatities uz pagalu garumu...Ja pats sagatavo malku, tad ertak garakas pagales, mazak jazaģē, Man 55kw Grobiņnieks, tadu speciali pagalu del ņemu, iet 65cm ieksa....

Re: Akumulācijas tvertnes izvēle
Autors: agrais ()
Datums: 28/05/2022 08:59

Par udens sagatavosanu vel piebildisu... Man ir kombinetais boieris.Tas ir erts tad, ja vasara kurinat negribi... Es iekurinu arī vasara, jo man tad dvieļu žavetaji silst. Tad nu gan ertak butu Boileris ieks akumulatora, otreiz liktu tadu... Bet nu tur atkal nianses dazādas.

Re: Akumulācijas tvertnes izvēle
Autors: pans ()
Datums: 29/05/2022 08:41

Cik cilvēki tik viedokļu. Ļoti tuvu nosauktajiem parametriem 16kw (18?) katls bez akumulatora. 1.st siltā grīda - betona klucis. Max 1 dienā kurinu. Pie mazā mīnusa 2x 3 dienās. Māja normāli siltināta, bet nu jau vairs ne pēc mūsdienu normām. Kāpēc cilvēkiem tik lielas atšķirības - vieni staigā šortos mājās, citi silto vesti uzvelk. Vieniem pa logu visu dienu dienvidu saule spīd, citiem saule nekad neiespīd. Vieni visu dienu pa mājām, attālināts darbs, pilns ar cilvēkiem, citiem 1-2 cilvēki atbrauc mājās pārgulēt - māja tukša... Tās ir fenomenālas atšķirības. Bet noteikti ieteiktu sākt ar pašvērtējumu par ēkas siltināšanu. Tas ļoti atmaksājas...

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   ********  ********   **     ** 
 **        **    **     **     **     **  **     ** 
 **        **           **     **     **  **     ** 
 ******    **           **     ********   ********* 
 **        **           **     **         **     ** 
 **        **    **     **     **         **     ** 
 **         ******      **     **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727