UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: ArmandsS ()
Datums: 04/04/2021 22:32

Laba diena

Ir izveidojusies situācija, ka caur īpašumu, kuru nesen nopirku ir ievilkts TET vājstrāvu kabelis pāri manam īpašumam slīpi. Nevis pa sarkanajām līnijām.
Kur vajag griezties, lai tiktu vaļā no šī kabeļa, jo iepriekšējais īpašnieks arī nav devis atļauju tādai kabeļa ierakšanai.

Paldies

Re: Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: volodja ()
Datums: 05/04/2021 01:46

Jāsazinās ar pašu kabeļa īpašnieku - TET.
Ja tiešām nav neviens piekritis tā ierīkošanai, tad mēneša laikā viņiem būtu jādemontē.

Re: Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: jtdesign ()
Datums: 05/04/2021 11:04

Kaut ko nesaki līdz galam. Kā zini, ka TET? Ar nezināmiem kabeļiem u.c. komunikācijām īpašumā var rīkoties vienkārši - pārcērt un atkarībā no komunikācijas svarīguma, īpašnieks drīzumā pats ierodas. Vismaz pilsētā strādā lieliski, jo te parasts gadījums, ka labprātīgi neviens neatsaucas.

Re: Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: Aldiss ()
Datums: 05/04/2021 13:19

jtdesign rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kaut ko nesaki līdz galam. Kā zini, ka TET? Ar
> nezināmiem kabeļiem u.c. komunikācijām īpašumā var
> rīkoties vienkārši - pārcērt un atkarībā no
> komunikācijas svarīguma, īpašnieks drīzumā pats
> ierodas. Vismaz pilsētā strādā lieliski, jo te
> parasts gadījums, ka labprātīgi neviens
> neatsaucas.


Pārcirtīsi un tad izrādīsies, ka kabelis tur atrodas legāli jau kopš 1987.gada un dokumenti ir kārtībā. Turklāt ja jau tik labi zini, ka tas tur ir, tad gan jau ir iezīmēts arī topogrāfijās un ir uzlikts apgrūtinājums aizsargāt sakaru komunikācijas. No laba prāta neviens pa diognāli nerok, iespējams iepriekš tur bijusi gaisvadu līnija, kas pārlikta uz kabeli ievērojot esošo trasi.

Tet parasti nav pacentušies nodibināt servitūtu un, ja tā, tad ārpus sarkanajām līnijām iestājas nekatrais stāvoklis- tu nedrīksti kabeli bojāt (svešs īpašums, aizsargjosla tik un tā spēkā), bet, ja tas ir sabojājies, tad tev ir visas tiesības neielaist kabeļa remontētājus savā teritorijā.

Re: Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: jtdesign ()
Datums: 05/04/2021 14:23

Laukos parasti visi visu zin, kaut vāverīšu purvciemi, protams, ir izņēmums. Es te vairāk par pilsētu - uz fasādes zirneklis, ne vienā pieejamā dokumentā nav dokumentēts, apzvanītie kantori labprātīgi neatzīstas. Šņik un skat, jau pēc pusstundas kāds ir klāt (brīžam pirms tam zvanītais, brīžam pilnīgi nezināms). Neliels risks gan ir, jo var gadīties kādi slepenie vadi (vēl no KGB laikiem), kas joprojām tiek izmantoti. Tāpēc šo metodi parasti izmanto tikai galīgi bezcerīgos gadījumos neraugoties uz tās gandrīz 100% iedarbīgumu (atlikušajos % ir tiešām vadi no nekurienes uz nekurieni). Praksē bija gadījums, ka tikai pēc paziņojuma potenciālajam (deduktīvi izspriestajam) īpašniekam par gatavību vadu novākt, tas negribīgi atzinās, ka tas vads baro kaut kādu ūbersvarīga servera dzesētāju un bez tā serverim bus kirdik.

Re: Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: ArmandsS ()
Datums: 05/04/2021 17:15

Lieta tāda, ka tas kabelis ir iezīmēts ārpus sarkanajām līnijām, tagad bija atbraucis inspektors un ar sarkanu krāsu iezīmējis kabeļa atrašanās vietu.Tikai man nevienā papīrā nav norādīts tāds kabelis. TET inspektors teica, ka kabelis ir no krievu laikiem, tātad nekādu saskaņošanu nav vajadzējis.

Patreiz visur ir izbūvēta vājstrāvas līnija pa sarkanajām līnijām (jo īpašums atrodas pie ielas), tas kabelis arī ir pievilkts kaimiņu mājai, kur to var ierīkot no sarkanajām līnijām ievilktām inženierkomunikācijām.

Vairāk interesē padoms, kur var griezties, lai to pieslēgumu kaimiņam uztaisa civilizēti un normāli, nebojājot mana īpašuma apbūves iespējas.

Re: Vājstrāvas kabelis īpasumā
Autors: deformācijas šuve ()
Datums: 06/04/2021 13:00

" Vairāk interesē padoms, kur var griezties, lai to pieslēgumu kaimiņam uztaisa civilizēti un normāli, nebojājot mana īpašuma apbūves iespējas."

Agrāk varēja griezties kompartijā, tagad kapiālisms.

Varianti:
1) krist uz nerviem visām ietādēm un uzņēmumiem, prasīt "man pienākās" līdz ZG parādās oficiāls servitūts un sarkanās līnijas īpašuma vidū, īpašuma vērtība krītās, būvēties vēl grūtāk;
2) pieprasīt no tet tehn. not. kā pārvietot kabeli, projekts un realizācija no paša kabatas - 3-10tk, es teiktu;
3) samaksāt kaimiņam 500 eur, lai atsakās no pakaplojuma, noskaidrot, vai tad tet kabelis būs aktuāls, ja ne, tad uztaisam topogrāfiju un mērnieks smuki ieraksta ka "kabelis netiek apkalpots", tātad to var saplēst.

Rēķinam kas izdevīgāk. Zemes īpašums ir tāda ilūzija apdzīvotās vietās, realitātē tā ir komunalka, kur jārēķinas ar citiem. Gribi būt pats zemes saimnieks pa visiem 100%, pēc zemi burkānu laukā tālu laukos.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.