UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kanalizācijas pretvārsts
Autors: arre ()
Datums: 10/11/2020 09:59

Esmu ticis pie jauna dzīvokļa Staļina laika mājas pirmajā stāvā. Viena no zināmajām problēmām pirmajam stāvam ir tā, ka pa kanalizācijas pievadiem nāk augšā sūdi, gadījumā, ja pagrabā aizdambējas stāvvads. Bijušais īpašnieks zvērēja, ka iepriekšējo 10 gadu laikā tāda gadījuma nav bijis (jau pēc īpašuma pārdošanas). Problēma tāda, ka, lai es to pretvārstu uzliktu man jāizlauž grīda un jāpārplāno esošās kanalizācijas caurules, ko baigi negribās. Turklāt pēc manas izdomātās vannas istabas shēmas, baigi grūti uztaisīt to pretvārstu vietā, kur es varētu ierīkot revīzijas lūku pretvārsta apkopei. Kādas domas par šo tēmu, varbūt riskēt un nelikt vai tomēr iespringt? Vai var likt bez revīzijas lūkas?

Re: Kanalizācijas pretvārsts
Autors: Jampadracis (neīstais) ()
Datums: 10/11/2020 11:35

Tāda sū** būšana... labi pazīstamas šīs vecās vecās problēmas ar smakām.... manā skatījumā ir tikai 3 pieņemami varianti:
- pārdod to dzīvokli, lai nākamais saimnieks ar to cīnās.
- nomainīt visas mājas kanalizācijas stāvvadu ar izvadu līdz kontrolakai uz ielas.
- lauz to grīdu augšā un saliec pretvārstu tā, lai ērti var tikt klāt.

Tici man, to smaku tu negribēsi jaunā skaistā vannas istabā ;)

Re: Kanalizācijas pretvārsts
Autors: ETT ()
Datums: 10/11/2020 12:01

Nu redz - pretvārstu neuzliki , bet AnyDo sūds jau klāt...

Re: Kanalizācijas pretvārsts
Autors: pans ()
Datums: 10/11/2020 18:42

Tā ir teorētiska vai praktiska problēma? Man zināmiem cilvēkiem Staļina laika mājā nekad nekas tāds nav bijis.
Varbūt pieskatīt, lai regulāri notiek kaut kāda apkope?

Re: Kanalizācijas pretvārsts
Autors: agrais ()
Datums: 10/11/2020 20:59

pretvārsts jau problemu neatrisinas, problemu atrisinas dzīvokļa nopirksana piektaja stava....Ja jau nak kanalizacija uz augsu, tatad pagraba, vai kur talak ir problema.Ko tad dos tas pretvārsts ja kanalizacija būs pilna.Tad pildīsies stavads uz augsu, uz otro stavu un sudi saks lit no griestiem.Un pats vienalga kanalizaciju lietot nevarēsi.Manuprat vienigais risinajums, bez dzīvokļa mainas, ir sakartot kanalizacijas sistemu pagraba.Ja tur vel vecas cugunenes...nu tad varu izteikt līdzjutību...Ja jau bijusi renovacija un trubas nomainītas uz jaunam...nu tad jameklē iemesls kamdel dambejas ciet.Un vispar to jau vajadzeja skatities kad pirki to dzīvokli, jo tā ir ļooti daudzu pirma stava dzīvokļu problema.Sevisķi ja vēl vecas, aizaugusās čuguna trubas.

Re: Kanalizācijas pretvārsts
Autors: spaiks ()
Datums: 07/04/2021 16:03

Ir tāda 1. stāva lieta. Arī, kur 10 gadus "nekas nav bijis", kāds idiots pēķšņi iestūķē kaut ko lielu kanalizāciajs caurulē, kas pagrabā iestrēgst, un viss notiek. Un tad iedomājies, ka neesi kādu nedēļu mājās, un kaimiņi turpina sparīgi lietot podus :D Tas nav pēc nostāstiem ...
Pretvārsts obligāti, un apkopes lūka arī.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.