UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Divi boileri pārī
Autors: arre ()
Datums: 16/09/2020 10:02

Šobrīd savā brīvdienu mājā izmantoju ar malku kurināmu "Ariston" 80l boileri - aļa Titāns ar siltinājumu, ar kuru principā esmu apmierināts. Tā kā kurtuve ir taisna un prasta, tas man ļauj lēta siltā ūdens sagatavošanai sadedzināt visu saimniecībā esošo drazu, tai skaitā vecas mēbeles un skaideni. Bet ir viena šaize - covīds, sakarā ar ko uzturos brīvdienu mājā ļoti bieži, līdz ar ko tas samovārs jākurina katru dienu, neskatoties uz ūdens patēriņu (jo metāla skurstenis darbojas kā aukstuma tilts brīžos, kad boileri nekurina un ūdens atdziest diennakts laikā). Man saimniecībā mētājas bez pielietojuma 80 l elektriskais boileris, kurš pēc novērojumiem, ūdeni siltu saglabā gandrīz veselu nedēļu. Tad nu es iedomājos, ka varbūt ir iespējams kaut kādā veidā šos boilerus saslēgt kopā, lai siltais ūdens starp tiem izlīdzinās un elektriskajā termosā saglabājas ilgāk. Piemēram, novietot elektrisko boileri augstāk pie griestiem virs malkas boilera un malkas boilera izejošo vadu pieslēgt elektriskā boilera ienākošajam vadam. Vai tad starp tiem notiks siltā ūdens apmaiņa? Ir kādas pārdomas?

Re: Divi boileri pārī
Datums: 16/09/2020 10:14

Vari izmēģināt, lai gan 1/2 collas saurule ir tāda pašvaka paštecei. Bet Titāna izeja tev jāslēdz klāt boilera karstajam izvadam, lai notiktu akumulēšanās.

Re: Divi boileri pārī
Autors: Katls ()
Datums: 16/09/2020 18:08

Es mēģinātu iemontēt termostata vārstu, kas atverās, kad titāns uzsilst.

Re: Divi boileri pārī
Autors: Aldiss ()
Datums: 16/09/2020 20:46

Mans piedāvājums ir vienkārši abus boilerus saslēgt virknē, elektriskajam ieslēgšanās temperatūru ieliekot visai zemu, piem 45 vai 50 grādus. Tecinot ūdeni, uzsildītais ūdens no malkas boilera nonāks elektriskajā. Ja tas būs sakurināts un karsts, elektriskais boileris neieslēgsies. Ja malkas boilers būs remdens, piem. otrajā dienā, pieslēgsies elektriskais un uzsildīs starpību. No 30 grādiem piesildīt līdz 40 grādiem vajag 3x mazāk elektroenerģijas kā sildot no pavisam aukstā ūdens, turklāt ietecinot prieksildītu remdenu ūdeni, netiek pārlieku atdzesēts elektriskais boileris un visiem pietiek siltais.

Vismaz 1x nedēļā vajadzētu uzsildīt līdz 70 grādiem, lai nesavairotos kaitīgās legionellas.

Ja mājai/vasarnīcai ir saulaina dienvidu siena, var vasarā ārpusē novietot melnu plastmasas prieksildīšanas mucu un ūdeni uz boileri laist caur to. Rēkins siltajos mēnešos būs uz pusi mazāks.



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **    **  **     **  **    ** 
 **     **  **     **  **   **   **     **  **   **  
 **     **  **     **  **  **    **     **  **  **   
 ********   ********   *****     **     **  *****    
 **         **     **  **  **     **   **   **  **   
 **         **     **  **   **     ** **    **   **  
 **         ********   **    **     ***     **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727