UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: Jānis1337 ()
Datums: 10/08/2020 20:41

Interesē varianti kā apsildīt ūdens sūkni grodā ar siltinātu vāku(100mm putuplasts).

Aukstajā gada periodā sūknis netiks darbināts - pats sevi nesildīs...

Paranoja, ka var aizsalt!

Būtu ideāli automātisks risinājums, DIY arī labi derētu!

Cieņā

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: Niks (neīstais) ()
Datums: 10/08/2020 21:07

Visdrošākais variants ir iegremdējamais sūknis, jo ziemas vairs nav tādas, ka akā ūdens aizsaltu.

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: Jānis1337 ()
Datums: 10/08/2020 21:52

Piebilde.
Sūknis nav akā, bet gan grodā - kā sūkņa lokācija zem zemes.

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Datums: 10/08/2020 22:26

Nu ja man būtu jātaisa tāds risinājums, tad es piemeklētu kādu no termorelejiem, uzliktu viņam kādus -0,5 iesl. un off pie +0,5 un kā sildelementu izmantotu kvēlspuldzīti, protams noliekot tādā vietā, kur nesadegs putuplasta vāks.

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: Aldiss ()
Datums: 10/08/2020 23:00

Ja jau sūknis aukstajā laikā netiks darbināts, tad vai vienkāršāk nav to uz ziemu noskrūvēt vai vismaz izlaist ūdeni?

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: ETT ()
Datums: 11/08/2020 08:54

Redzēts tāds risinājums ar sūkni grodā, kas tieši blakus akai. Tur tikai bija divi grodi viens uz otra, pa virsu dzelzbetona pārsedze un čuguna vāks zemes līmenī. Nekādas apsildes, siltinājuma, viss siltums no zemes. Sava daļa siltuma droši vien no pašas akas, jo dziļa, kopā 12 grodi. Sūknis ziemas mēnešos darbināts neregulāri, principā, labi, ja kādas 4 dienas mēnesī. Manā redzes laukā šis bija kādus četrus gadus un bez problēmām, ja neskaita bunduļa membrānu, bet tas notika vasarā :) Lokācija, var teikt ziemeļlatvija - Dikļi...

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Datums: 11/08/2020 09:17

EET pēdējos 4 gados tieši tā var arī būt. Man ir identiska situācija ar tiem divām akām viena otrai blakus, bet mana pieredze ir garāka un varu teikt, ka ir bijušas 2 ziemas, kad šāds triks var arī neiziet cauri. Viena bija, kad martā vai februārī bija kailsals un turējās tuvu pie -30 un tā bija kādas 2 nedēļas droši. Otrā reize bija diezgan klasiska ziema kādas tās bija senajos laikos un kaut kad arī februārī bija 3 nedēļas virs mīnus 20 līdz pat 30. Pārejā laikā varu piekrist - zemes siltums savu darbu izdarīs un grodu noturēs. Kad bija tie sali, tad labi varēju redzēt kā tas siltums tur pazuda - atveru grodu un tur ap 40 cm groda malas no augšas apsarmojušas - sūknis jau sala zonā bija un viegls ledus viņa apsaistē. Attiecīgi tas siltums pazūd pa zemes virskārtu. Es pieļauju, ka ja grodu nosiltināt pa perimetru kādus 70 cm, vai arī pa horizontu zemes līmenī, tad arī pie bargāka sala tāds risinājums nodrošinātu plusus.

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: agrais ()
Datums: 11/08/2020 09:53

Izdomā kā un uztaisi suknim apkārt siltinajumu, no putuplasta.Ir tā darīts, salīmē tadu ka kasti un ir ok.protams, tas tāds kolhoza variants, bet strāda. Var nosiltināt to grodu no iekspuses, var apbērt ar zemi, tikai vāku nosiltināt, var vienkarsu vecu fufaiku uzklāt.Bet vislabak ielikt iegremdejamo sūkni un aizmirst par aizsalsanas problēmām...

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Autors: agrais ()
Datums: 11/08/2020 09:54

Vēl var uz Liepaju parcelties, mums te tādu salu nav......

Re: Ar ko apsildīt ūdens sūkni grodā
Datums: 11/08/2020 11:08

Agrais pašu sūkni ielikt kastē neko daudz nedos, jo ir nepieciešams siltuma avots. Ja sūknis regulāri strādā, tad siltumu viņš dabūs pats no savas darbības un ūdens, kas tur cirkulē, bet ja viņš ir izslēgts, ārpus kastītes būs mīnusi, tad mīnusi būs arī iekšā kastītē. Turklāt tas siltums sūkņa izmēra kastītē ir ļoti nosacīts - kādi 3L ar apmēram +5 grādu ūdeni un vēl cik nu pats sūknis griežot saražo - noteiktos apstākļos ar to var būt par maz. Daudz labāk manuprāt ir groda zemes enerģija, jo tur siltuma avots ir daudz reižu lielāks un stabilāks.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.