UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: SerViss ()
Datums: 08/11/2019 11:20

Ja neuzticamies loga virināšanai, tad jārāpjas ar svecīti skursteņa galā un pie VANNASISTABAS ventilācijas izejas jāpārliecinās, kas notiek. Vai ieslēgšanas brīdī gaiss sāk nākt ārā stiprāk (tipa - šķirbas skurstenī starp cukām) vai tiek sūkts iekšā (lai nopūstu sērkociņu vannasistabā un piegādātu gaisu virtuves nosūcējam).

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 08/11/2019 15:53

Tātad atkārtoju vēlreiz, pirmais ko izdarīju bija atvērt visas durvis, arī ārdurvis un pārbuidīt vai nav atpakaļvilkmes. Ja viss vaļā, tad nosūcējs nav gaisa badā, bet vannasistabas ventilācija vienalga pūš pretī. Nu nav tā problēma dotajā situācijā. Pa manam gaiss tiek cauri vai nu caur pašiem blokiem, vai pa kādu spraugu fūgā. Papētiju mūrnieka darbu, itkā nav kur piesieties, viss pa smuko. Vismaz skursteņa augšgalā, kurš nav apmests. Man kautkā liekas, ka gaisu izspiež cauri pašiem keramzīta blokiem. Sen tak zināms, ka keramzīta neapmesta mūra mājā ziemā vējš svilpo. Es protams nezinu, kā ar tiem skursteņa blokiem, tapēc jautāju. Nav man tādas pieredzes. Otra lieta, man liekas, ka ir pilnīgs stulbums skursteņa galā likt plakanu jumtiņu virsū un cerēt, ka tur neveidosies pretestība gaisam.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Ambrosio ()
Datums: 08/11/2019 17:42

Minivat rakstīja:
-------------------------------------------------------
> skursteņa augšgalā, kurš nav apmests. Man kautkā
> liekas, ka gaisu izspiež cauri pašiem keramzīta
> blokiem. Sen tak zināms, ka keramzīta neapmesta
> mūra mājā ziemā vējš svilpo. Es protams nezinu, kā
> ar tiem skursteņa blokiem, tapēc jautāju.

Keremzīta bloki ir dažādi, attiecīgi arī caurpūšamība ir dažāda. Man māja ir no 3MPa Fibo keramzītblokiem, kas taisīti no diezgan liela keramzīta. Caurpūšamība uz urā - nosmakt iemūrētam kermazītbetona pagrabā nedraud. Paskatījos Shiedel Rondo skursteni, kas arī skaitās keramzītbetons, bet no caurpūst (ar muti) ir jāpiepūlas (maza frakcija un/vai virsmas apstrādee), tātad caurpūšamība ir būtiski mazāka. Esmu redzējis keramzītbetona skursteņu blokus, kuri pēc skata līdzīgi 3MPa Fibo - oderētam skurstenim nekas, bet, ja tādā ir ventilācijas kanāls, tad tas būs ļoti nehermētisks.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Katls ()
Datums: 08/11/2019 19:27

Liec čaulu atsūcējam! Tev nevajag virtuves šmuci keramzīta ventkanālos, ne taukus, ne gāzes sadegšanas produktus! Nekad neiztīrīsi!

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 09/11/2019 10:16

Par čaulu es kāreiz prasīju skursteņa licējam. Atšuva mani, ka es neko no modernajām tehnoloģijām nesaprotot. Nu ko, pabrīnijos, es tiešam nesaprotu, kā tik porainu materiālu var atstāt ventilācijas cukai. Nu jā, tā cuka blakus dūmvadam ir ovāla. Fig tur ko iebāzīsi. Tad vēl papbrīnijos, kapēc ventilācijas cukam apakšā nav tīrāmās lūciņas. Tagad ventilācija neesot jātīra. Skurstenim vāks virsū un siets izplūdes caurumiem priekšā. Es gan pajautāju, vai par to zirnekļi zin. Vismaz, kad tīru savu ķieģeļu skursteni, tad no ventilācijas cukas apakšā izvelku diezgan daudz zurnekļu tīklu palieku un citu mēslu, kas tur ieķērušues. Labi, esmu vecs un tiešām neko vairs nesaprotu.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Katls ()
Datums: 09/11/2019 10:37

Ja tā būtu dabīgā ventilācija vai gaisa pieplūde/ izplūde vannasistabai, tad nekāda vaina, bet virtuves sūcējs caur sevi laiž visu drazu, kas virtuvē iet gaisā. Beigās tev būs smirdīgs un lipīgs ventkanāls un visa māja! Zirnēkļi un putekļi ir mazākais - tos viegli iztīrīt!

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 11/11/2019 09:37

Nu be es jau par to pašu. Manuprāt plikas keramzīta sienas ventilācijas cukai ir pilnīgi garām. Materiāls ir porains un aiz tā viegli aizķeras gan putekļi, gan tauki. Labi, tādi skursteņi tagad modē un ko es saprotu. Lai kā arī būtu, mans jautājums tomē paliek aktuāls. Vai tiešām var būt tā, ka caur keramzīta starpsieniņu gaiss var tikr no vienas cukas uz otru?

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Aldiss ()
Datums: 11/11/2019 10:23

>>>Vai tiešām var būt tā, ka caur keramzīta starpsieniņu gaiss var tikt no vienas cukas uz otru?


Kamēr skurstenis jauns, tikmēr gaiss no vienas cukas iet uz otru. keramzīts ir ļoti caurumains materiāls,
Kar aizķeps ar taukiem un netīrumiem, (gadā desmitajā) tad gaiss vairs nestaigās. Ir OK, ja blakus ir vairākas ventilācijas lūkas, piemēram virtuve un vannas istaba, tualete - atpakaļ istabā jau nepūš vai ja 2x gadā strauji atverot durvis iepūš, nekas slikts nenotiek. Bet, ja ventilācijā nonāk dūmi no blakus esošās apkures cukas, tad tas gaīgi nav labi.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: vent ()
Datums: 11/11/2019 11:31

Par jauniem keramzīta blokiem cilvēkiem taisnība, sākumā mēdz laist garām, bet, manuprāt, problēma ir jārisina no cita gala. Kādēļ gaiss nāk vannas istabā atpakaļ? Pat, ja savstarpēji mainās ar saturu caur keramzīta bloku sieniņām, gaisam tāpat jāiet prom augšā, kaut kas liek gaisa plūsmai vannas istabas cukā kustēties pretēji un kamēr šo apstākli nenoskaidrosi, tikmēr problēmu neatrisināsi. Nav abas salaistas vienā cukā? tad cukas diametrs pie vainas, nepietiekams un tikai pretvārsts vannas istabā palīdzēs.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 12/11/2019 06:40

Pēc manas saprašanas problēma ir skursteņa jumtiņā. Tur gan viss ir orģināls, kā skursteņa tažotājs paredzējis. Gaiss atsitās pret jumtiņu, sānu lūciņa ir pārāk maza, gaisam nau kur likties un tas spiežas cauri keramzītam uz blakus cuku. Ja visi elementi nebūtu orģināli, tad saprotams, bet ražotājs tieši tā paredzējis. Bez jumtiņa lietus mērcēs keramzīta blokus un sasalstot būs problēmas. To tapēc nevar pacelt uz distanceriem no blokoem.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **      **  **    **  ********  
 **     **  **     **  **  **  **  ***   **  **     ** 
 **     **  **     **  **  **  **  ****  **  **     ** 
 ********   **     **  **  **  **  ** ** **  ********  
 **     **  **     **  **  **  **  **  ****  **        
 **     **  **     **  **  **  **  **   ***  **        
 ********   ********    ***  ***   **    **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727