UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 07/11/2019 20:36

Tātad, ir vasarā no jauna mūrēts keranzīta bloku skurstenis ar vienu dūmvadu un trim ventilācijas cukām. Vienā cukā ievadīts virtuves Elektrolux monstrozs nosūcējs. Blakus cukā ievadīta ventilācija no vannasistabas. Kad ieslēdz nosūcēju, vannasistabā no ventilācijas pūš tā, ka špicku dzēš nost. Skursteņa augšā viss pa moderno, uzlikta ņeržas plāksne un gaisa izvadi uz sāniem. Domāju, ka augšā, zem plāksnes gais no vienas cukas uz otru tiek un noblīvēju starpu. Tas pilnīgi neko nedeva. Rodas iespaids, ka gaiss tiek caur keramzītu no vienas cukas uz otru. Skaidrs, ka nosūcējs rada spiedienu savā cukā, bet vai tiešām gaiss var tikt caur blokiem? Skursteņa mūrētājs apgalvoja, ka java esos visās šuvēs smuki salikta.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: pip ()
Datums: 08/11/2019 01:21

Ļoti vnk pārbaudīt var. Ventilacijas cukai uzliec divmetrigu trubu virsu noizole. Otrs variants. Vannas istabas cuku augshpuse noglushī. Ja nak smaka, tatad laiž caur blokiem. Ja ir gana liels diametrs vai laukums. Un vannasistabas durvis valja. Cuka strada otradi, velk ieksa. Jasamazina vilkme

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: SerViss ()
Datums: 08/11/2019 04:47

Monstrozam nosūcējam nepieciešama adekvāta gaisa pieplūde. Problēma drīzāk varētu būt nevis spiediens virtuves cukā, bet gan retinājums vannasistabas cukā. Ja no citām telpām gaisa pieplūde nav pietiekoši organizēta, tad šobrīd, iespējams, visvieglākais ceļš ir iesūkt no vannasistabas.
Pie ieslēgta nosūcēja plaši atver virtuves logu gaisa pieplūdei un tad pārbaudi vai vannasistabas ventilācija joprojām pūš nost sērkociņu.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: SerViss ()
Datums: 08/11/2019 06:06

PS Vēlams pārbaudīt bezvēja laikā. Citādi var gadīties, ka atvērtais logs aizvēja pusē arī pats sūks gaisu no telpām un, attiecīgi, arī no vannasistabas ventilācijas.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 08/11/2019 07:58

Jā, aizmirsu pateikt, ka veicu eksperimentus gan pie aizvērtām durvīm, gan pie visām atvērtām. Rezultāts viens, pūš atpakaļ gaisu vannasistabā. Tā kā nekāds ''vakums'' tur neveidojas un logi arī ir parasti koka, gaiss netrūkst. Kad noņem jumtiņu no skursteņa gala, tad atpakaļplūsma beidzas. Es pirmo reizi saskāros ar ''moderno'' konstrukciju, kad skursteņa galu aiztaisa un gaisa izvadi ir uz sāniem. Manuprāt, pie piespiedu ventilācijas tas ir garām. Nu jā, ko tad es saprotu, ar savu ķieģeļu skursteņu domāšanu, no ''modernajām tehnoloģijām''. Kad to skursteni cēla, tad jau man radās jautājumi, bet meistars pateica, ka tā tagad taisot un vispār es esot vecmodīgs. Vecmodīgs, ne vecmodīgs, bet tagad saimniece izmisumā un man ar savu ''vecmodīgo'' domāšanu jaŗisina problēma. kas gan no modernā jāatdzīst, skursteņa dūmvada cuka ar keramisko čaulu darbojas nevainojami.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: SerViss ()
Datums: 08/11/2019 09:20

DDDD :) Varbūt tajā reizē, kad noņēmi jumtiņu arī virtuves logs bija atvērts? DDD
Faktiski visticamāk risināma ir nevis skursteņa problēma, bet standarta klasiska gaisa nosūcēja problēma ar nepietiekamu pieplūdi no ĀRA (nevis pa šķirbiņām vai durvīm no iekštelpām, un tajā skaitā no vannasistabas). Bet ja nu ir 100% pārliecība, ka pa visām citām šķirbām (neskaitot vannasistabas ventilāciju) ienāk vairāk gaisa no lauka nekā nosūcējs ar spēku izpūš, tad virtuves logu nav vērts virināt un jābrūk virsū skurstenim.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Minivat ()
Datums: 08/11/2019 09:53

Es vēlreiz atkārtoju, visas durvis atvēru un āra gais brīvi tika virtuvē. Tas bija pirmais ar ko sāku. Par atpakaļvilkmi ļoti labi zinu, bet tas aktuāli riģipša plēves būdās, bet ne vecā koka mājā. 100% problēma nav gaisa pieplūdē, ja atvērtas ārdurvis uz virtuvi un pie aizvērtām durvīm uz vannasistabu gaisa plūsma vienalga pretēja.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: Harijs13 ()
Datums: 08/11/2019 10:14

Tie skursteņu jumtiņi, gaisa plūsmas koriģētāji bieži rada skādi. Vilkmes samazinājums, atkarība no vēja virziena, kondensāta rašanās un jumta bojāšana u.t.t. Gaisa plūsma vienmēr izvēlēsies vieglāko un tradicionālo ceļu. Ja cukā ir virsspiediens, tad gan jau ir kādas spraugas, kur gaisam sprukt, arī atpakaļ dzīvoklī.

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: vent ()
Datums: 08/11/2019 10:32

Bija man līdzīgi. Es arī lieku uz to pašu, ko saka SerViss. No izlasītā sanāk, smuka shēma, ka nosūcējam nav ko pūst laukā, viņš velk gaisu pa visām spraugām no mājas, rezultātā vieglākais gaisa ceļš palicis no vannas istabas caur ventilāciju atpakaļgaitā, kur viņš skursteņa galā pagrābj nosūcēja izpūsto gaisu. Atslēgas vārds ir nevis durvis, bet tieši logs virtuvē jāatver.
Pats uzrakstīji, ka nosūcējs ir "monstrozs". no pieredzes varu teikt, ka pat mazajiem, un minimāli jaudīgiem nosūcējiem ir diezgan liela gaisa plūsma. Ja nemaldos mazākajiem ir ap 100 m3/h, kas pēc būtības ir puse mājas gaisa kubatūras, bet vietā viņam tikpat kautkur jāievelk atpakaļ mājā (nevis tikai virtuvē). es savam tālāk pa 2.iedaļu no 4 neesmu ticis un vienmēr, kad darbinu atveru virtuves logu uz vēdināšanu (atgāžu). Un nosūcēja caurule iziet caur sienu horizontāli. 70% gadījumos pietiek, ka vienkārši virs plīts vaļēja cuka un tad to izvilkšanu nodrošina ar loga virināšanu, kā jau tas līdz nosūcējiem notika, vienīgi jiftīgai cepšanai izmantoju nosūcēju. Ja neve logu un iedarbina nosūcēju uz 4. tad problēma tieši šāda pati, tikai vannas istabā caur ventilāciju velk iekšā malkas apkures dūmus no blakus cukas skursteņa galā.
Vispareizāk būtu ierīkot virtuvē gaisa pieplūdes vārstu, bet tad tev siltumu neturēs. ko tad tu tur gatavo, ka tev vajag monstrozu nosūcēju? vai šmakovku dzen?

Re: Keramzīta bloku skurstenī virtuves smaka nāk vannasistabā
Autors: dipo ()
Datums: 08/11/2019 10:34

Mūrētājs šuves starp blokiem varbūt arī smuki aizvēra, bet tie bloki tomēr laiž cauri gaisu pa visu plakni, nav hermētiski tie bloki .. tieši tāpēc atteicos no šāda materiāla ventilācijas izbūvei, varbūt skursteņa ventilācijas šahtās vēl var ielaist plastmasas cauruli ar atbilstošu izmēru, čakars bet izdarāms.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **        **    **  ********   **     ** 
  **  **   **        **   **   **     **  **     ** 
   ****    **        **  **    **     **  **     ** 
    **     **        *****     ********   ********* 
    **     **        **  **    **         **     ** 
    **     **        **   **   **         **     ** 
    **     ********  **    **  **         **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727