UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Siltā grīda no centrālapkures
Autors: Briedis87 ()
Datums: 14/03/2019 00:15

Vai ir iespējams izveidot silto grīdu sistēmu ar centrālapkures pieslēgumu? Attiecīgi, vai ir kādi "maisītāji/termostati/velns-zin-kas", kur ienākošā sistēmas temperatūra, kas ir paredzēta vecas mājas čuguna radiatoriem, tiek pielāgota pēc vajadzības uz zemāku temperatūru, kas ir piemērota siltajām grīdām un ir regulējama?
Mērķis ir izbūvēt bēniņu stāvu ēkā, kurai ir "Rīgas siltums" visos dzīvokļos. Negribas krāmēt radiatorus, savukārt, likt atsevišķu katlu šķiet dārgs pasākums, ņemot vērā, ka pastāv opcija uzlikt radiatorus, kas praktiski nemaksā neko... Kādi varētu būt iespējamie risinājumi saprātīgu izmaksu robežās!?

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: audi-xtr ()
Datums: 14/03/2019 08:31

Sveiks, protams ka ir, un ļoti vienkārši, pastāsti, kas tev ir, izskatās ka dzīvoklī vai kā? Jūrmalā dzīvokļos neļauj taisīt silto grīdu, nezinu kā jums tur Rīgā ir? Pastāsti sīkāk par savu mājokli?

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: audi-xtr ()
Datums: 14/03/2019 08:41

Ja tev Rīgas siltums ļaus, tad vienkārši uztaisi atzaru, būtība tāda pati kā priekš radiatora, tikai jātaisa ar galvu, lai viss karstais ūdens normāli cirkulē, lai nav tā, ka citi sāk salt? Tātad pareizi peremičku uztaisīt! Tālāk ja gribi normāli uztaisīt, tad liekas kolektors kopā ar sūkni un termostatu. Ja tu gribi bez tā visa pa taisno tikai ar termostatu. Tev to oficiāli neviens neļaus.

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: bern ()
Datums: 14/03/2019 11:41

Siltā grīda bēniņstāvā tādā izpratnē, ka vismaz 7 cm betona uz esošajiem pārsegumiem, kas šādai slodzei nav paredzēti? Ko par šādu plānu saka būvvalde, pārējie dzīvokļu īpašnieki?

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: Briedis87 ()
Datums: 14/03/2019 13:56

Esmu īpašnieks, līdz ar to pārējie dzīvokļi nav "kritiska problēma". Ideja būtu veidot reģipša grīdu, nevis 7cm betona, kas nudien nav paredzēts un, pat, ja kāds atļautu, visdrīzāk neriskētu. Pārbūve domāta "a-ļa franču jumts", mansards, saucam kā gribam, bet pamatā pēc konsultācijas ar inženieri visam būtu jābūt ok...
Šobrīd tur ir nekas! Sijas un izdedži un gadiem sakrājušies hlami. Pirmā doma būtu likt jaunas sijas pa virsu, kas "saslēdzas" ar jauno jumta konstrukciju, starp tām siltinājums (arī skaņas izolācijai), un virsū reģipša siltās grīdas...
Kolektors ok, cirkulācija ok, bet, kas tieši būs tā ierīce, kas man 60 vai vienalga cik grādus, kas cirkulē sistēmā, visu laiku samaisīs uz zemākām temperatūrām?

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: audi-xtr ()
Datums: 14/03/2019 16:26

Ja pats īpašnieks, tad tev viss ok! Labi ka apzinies ka vajag kolektoru! Būtība ir tāda, ka tev vajag atzaru, un tad jau veidojas jau sava apsildāmās grīdas sistēma, kura sākas pie termostata- tātad ja centrālajā apkurē ir ūdens 90grādi, tad termostats regulē (līdz 50grādiem) cik grādi jau ieplūst tavā apsildāmās grīdas sistēmā! Ja labi visu uztaisīsi, tad ar 24grādiem ūdeni, telpā gaisa temperatūra būs 20grādi.

Ja gribi lai efektīvi viss strādā, jāliek betona grīda! Tavā gadījumā estriku! Aizmirsti par visādiem grīdas reģipšiem!

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: aigarello ()
Datums: 14/03/2019 17:31

lk 110 smartcomfort un trīsceļu krāns.

Re: Siltā grīda no centrālapkures
Autors: Briedis87 ()
Datums: 16/03/2019 12:50

Paldies par padomiem!
Itkā gan baidos no betona tur augšā, kas sanāk jau 4. stāvs, bet pieņemot, ka ieliek jaunas vai papildus sijas, varbūt nemaz nav tik liela atšķirība, kā reģipsis... Vienīgi kā labāk veidot pamatni? Baigi negribas tos izdedžus vākt ārā, kas tur tagad ir starp sijām. Ko klāt pirms betona? Putjiks, šķiet, pamatīgi augstumu, kas nav īpaši vēlams...!?



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  **    **  ********  
 **     **   **  **   **   **   ***   **  **     ** 
 **     **    ****    **  **    ****  **  **     ** 
  ********     **     *****     ** ** **  ********  
        **     **     **  **    **  ****  **     ** 
 **     **     **     **   **   **   ***  **     ** 
  *******      **     **    **  **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727