UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektēšana pēc Sadales tīkla tehniskajiem noteikumiem?
Autors: Artanis ()
Datums: 14/02/2019 15:23

Sveiki!

Vasarnīcai Jelgavā vēlos pieslēgt elektrību - abās pusēs kaimiņi jau pieslēguši, Sadales tīkls šodien atzvanīja atbildēt uz manu pieteikumu, un piedāvā lētāko un vienkāršāko (230Eur) variantu - nomainīt uz zemes robežas esošo kaimiņa sadales kasti pret divvietīgo, un pašam atvilkt tos pāris metrus kabeli līdz mājai.

Lai to izdarītu esot nepieciešams vienkāršotais sadalnes nomaiņas projekts, kurš, kā teica Sadales tīklu dāma, maksājot ap 150-250EUR atkarībā no firmas. Konkrētu firmu protams, ieteikt viņi nedrīkstot, teica lai iegūglējot un būšot vesela čupa to projektētāju. Atradu pārīti, uzzvanīju dažiem, bet nekur pašlaik zem 400EUR nepiedāvāja - kaut kā drusku sālīti liekās par vienkāršu skapja nomaiņu, kur viss jau ir izbūvēts...

Vai kāds var ieteikt kādu projektētāju, kurš varētu par lētāku ciparu projektu uztaisīt?

Re: Projektēšana pēc Sadales tīkla tehniskajiem noteikumiem?
Autors: agrais ()
Datums: 14/02/2019 19:04

Projektam vel ari topografiju var vajadzet...Tas vel kadi 150 eiro.Vismaz man vajadzeja.

Re: Projektēšana pēc Sadales tīkla tehniskajiem noteikumiem?
Autors: Artanis ()
Datums: 15/02/2019 18:23

>>agrais

Šajā gadījumā topogrāfija nav nepieciešama, jo tā ir vienkāršotā sadalnes nomaiņa.

Sazvanīju Sadales tīklus pārjautāt, kādēļ viņu nosauktā cena, cik tai projektēšanai vajadzētu maksāt, ir tik stipri lētāka par to, ko reāli man firmas nosauca, un man atbildēja, ka laikam es neesot specifiski uzsvēris, ka šim projektam nevajadzēs topogrāfiju un saskaņošanu būvvaldē, kas parasti esot tās laikietilpīgākās lietas, par ko tā cena arī sadārdzinoties. Teica, lai aizsūtot visiem uzņēmumiem sagatavoto Tehnisko noteikumu nolikumu, un esot jābūt stipri lētāk. Nu ko - pirmdien mēģināšu nokaulēt.

Re: Projektēšana pēc Sadales tīkla tehniskajiem noteikumiem?
Autors: moldriks ()
Datums: 22/02/2019 21:28

Labs cipars - man patīk, tā tam arī vajadzētu maksāt 400eur. + izbūve arī maksās kaut ko - var gadīties vēl + 400eur. Reizēm Sadales tīkls ieliek par mazu to izbūves ciparu un veicot darbuzņēmēju atlasi parādās patiesā aina. Pēc tam parasti ST mēģina novelt smagumu uz klientu, ja tas pārāk nespirinās. Ir konkrēts piemērs, nupat taisīts, kur ST sarēķinātā summa ap 1000eur - klientam jāmaksā 40% vai puse. Izstrādājot projektu bija nepieciešami risinājumi, ko ST nebija paredzējis un rezultātā lētākais darba cipars bija ap 2000eur un klientam tika prasīts maksāt 2x vairāk kā sākotnēji. Par beigām vēl nezinu.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.