UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 5
Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Datums: 07/01/2019 16:12

Gadījumiem, ja nojāsies pamata apkures katls, liek elektroapkures katlu, kā rezervi. Malcenieks tik pat labi var nojāties, ka granulnieks.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: Kludzins ()
Datums: 07/01/2019 16:19

Protams.
Malcinieks jau nu gan nav sievai paredzēts. Sākumā teiksi - Sieva var iekurināt, beigās gan sieva gan bērni vedīs malku, skaldīs malku.
Ērtāk tad iemet kā rezervi kamīnu mājā nevis elektrisko. Gan siltums, gan bauda.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: Kasparam ()
Datums: 07/01/2019 16:27

Par malku - jau nto gadu kurinu ar briketēm. Nekas nav jāgatavo ;) Ir malka no pašu īpašuma. Ja tās nebūtu, droši vien neņemtos ar malkas gatavošanu. No otras puses - laba fizkultūra tiem 25%, kad vecis mājā.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: Alg ()
Datums: 07/01/2019 16:32

Liec granulu apkuri.
Ļoti vēlams ņemt kvalitatīvu sistēmu. Tā būs dārgāka, bet tas ir tā vērts.
Jau otro ziemu kurinu ar granulām. Par iepriekšejām 6 ziemām, kad kurinājām ar malku - nav tās labākās atmiņas.
Katlam jābūt ar attālināto vadību, vēlams ar automātisko tīrīšanu un granulu tvertnes tilpums - kādi 300 kg.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: Siltumsūknis ()
Datums: 07/01/2019 16:33

Kāpēc zeme/ūdens SS netiek izskatīts!? Manuprāt, nav nekā ērtāka, it īpaši ņemot vērā ūdens sildīšanu vasarā. Sākotnējais ieguldījums ir lielāks, bet ikmēneša izdevumi reizēm pat mazāki, ja neskaita opciju ar savu mežu un darbu vākt malku. Ja māja ir normāli nosiltināta un ir normāla uzstādīšana, problēmas nav. Daudzi, kas pirmie uzlika, tagad sūdzas, bet realitātē vai nu kontūrs par īsu vai par seklu vai nav pareizi aprēķināta sūkņa jauda, utt., jo sākotnēji nebija zināšanas, bet jebkuru apkuri var sabojāt, ja nepareizi projektē! Jā, tūlīt visi kliegs, ka elektrība pazūd un viss ir slikti, bet tāpēc ir smuks kamīns un krīze tiek pārvērēta bez lielām sāpēm, pat ar romantiku! :) Ja vien nav paštece, neviens apkures veids bez elektrības īsti nestrādās, izņemot kamīnu. Pie tam, atšķirībā no pārējiem apkures veidiem, siltās grīdas betona klucis arī kādu laiku uzturēs temperatūru, kad nav mazsvarīgi! Gāze ar balonu pagalmā beigās nesanāk īpaši lētāk par SS uzstādīšanā, bet lietošanas ērtums un izmaksas ilgtermiņā atšķiras gan... Realitātē, pieņemot, ka māja ir labi siltināta, manuprāt, labākais risinājums ir SS, vēlams ar urbumu, nevis zemes kontūru vai arī, ja ir lielāks dīķis, var likt ūdens kontūru. Krīzei vai nākotnes vēlmei ekonomēt ir vai nu kamīnkrāsns ar centrālapkures funkciju vai universālais katls, kur dedzināt visu kas pa rokai. Jā, nebūs pats lētākais risinājums, bet siltās grīdas "vēlāk" vairs neievilks, bet pie granulām vai malkas sēdēt visu mūžu var apnikt ļoti ātri, ja vien nav maza māja, kur pietiek ar vienu kurināšanu uz diennakti. Īsumā - ja grib autonomu ērtību, SS nav konkurentu, vismaz ne man zināmu. Pie tam, nevajag novērtēt par zemu attālināto vadību, kas ļaus papildus ietaupīt. Ok, gāzei arī ir tāda opcija, bet pie līdzvērtīgām izmaksām neredzu iemeslu ņemt gāzi... Nē, netirgoju SS, bet ilgās pārdomās savām vajadzībām nonācu pie šāda slēdziena!

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Datums: 07/01/2019 17:09

Viss ir ļoti vienkārši - jo lielāka ņemšanās jo mazākas ikmēneša izmaksas un pretēji. Ar komfortablajiem resursiem arī ir bišķi galva jāpalauza, jo nav īsti skaidrs vai tie paliks vienlīdz dārgāki visi reizē vai tomēr būs strukturālās atšķirības.
Lietas kuras redzu, ko cilvēki runā, šķiet, ka gāze varētu kļūt vairāk dārgāka kā elektrība. Ja man būtu jāizvēlas visā šajā kalambūrā tad es laikam skatītos siltumsūkņu virzienā tomēr.
Granulas piemēram arī ļoti elastīgi ar savu cenu seko līdzi gāzei.
Malka ir ļoti atsevišķu cilvēku lieta, reāli tas jau ir izņēmums mūsdienās. Ja ir savi koki, tad šādu apkuri nav iespējams naudas ziņā izkonkurēt. Ja koku nav, tad nekādi lielie plusi malkai nav.
Bet kopumā piekrītu, ka vienu rezerves sistēmu mājā prasītos - kamīna krāsniņa, lai x dienā viss būtu kārtībā.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: Tinis ()
Datums: 07/01/2019 19:37

Pirkta malka tāpat ir lētāka par citiem kurināmajiem. Visos apkures kalkulatoros to redz. Es arī pērku. Bet jā, jākustas vairāk kā gāzes apkures gadījumā, bet man nav nekas pretī pēc sēdēšanas ofisā ienest katru dienu no šķūņa pāris grozus malkas. Mana 82 gadīgā kaimiņiene visu mūžu to dara.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: Janisjanis ()
Datums: 07/01/2019 22:51

Es paņēmu kombinēto-granulas/malka. Ar malku pagaidām neesmu mēğinājis sildīties, bet vismaz mierina fakts, ka ČP situācijās ir alternatīva.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Datums: 08/01/2019 00:15

ČP situācijā tāds katls tev diez ko nepalīdzēs - ja nu vienīgi par ČP neuzskata granulu trūkumu. Visos pārējos gadījumos (elektrība, šķidruma noplūde, sūce katlā) ir amba. ČP palīdz modernā variantā smuka kamīnkrāsns.

Re: Apkure, ko labāk izvēlēties?
Autors: v_t ()
Datums: 08/01/2019 08:56

kopš 2006. gada lietoju ss.
pilsētā tas bija otrais. tas bija zināmā mērā ļoti drosmīgs solis, jo pieredzes nebija praktiski nekādas. joprojām uzskatu, ka tā bija labākā izvēle.
tagad, kad ir iespēja savākt informāciju, dabā pašam pārliecināties par ss darbību, grūti iedomāties kāpēc būtu jāizvēlas cenas ziņā identiski bet mazāk komfortabli risinājumi.

kā jau vairākas reizes te esmu rakstījis, ss pats galvenais ir labs kontūrs. izgājušajā rudenī kaimiņš ielika ss. profesionāļi kontūru ieraka ap 1,3 m. teicu, lai rok dziļāk; neieklausījās.
šobrīd man no zemes, no 2 m dziļuma nāk +5 grādi, kaimiņam 0.
no nepareizas ierīkošanas rodas sliktās atsauksmes par ss.
otra tipiskā kļūda, pareizāk sakot muļķība, ir siltās grīdas kombinēt ar radiatoriem otrajā stāvā.

Pašreizējā: 2 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******    ******     ******   ********  
 **     **  **    **  **    **   **    **  **     ** 
 **     **  **        **         **        **     ** 
 **     **  **        **   ****  **        **     ** 
 **     **  **        **    **   **        **     ** 
 **     **  **    **  **    **   **    **  **     ** 
 ********    ******    ******     ******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727