UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Hidrofora spiediens
Autors: ETT ()
Datums: 12/11/2018 11:18

Rx
Tev no autora puses viss likās ļoti saprotami uzrakstīts? Labi, varam izķidāt, pierakstot autora tekstam savus komentus, kaut gan tam vairs nav nozīmes. Bet tomēr tik daudz jautājuma zīmes esi salicis :)
-----------------------------------------------------------
Labdien!
Ir ūdensapgādes sūknis ar 80l hidroforu (https://www.akvedukts.lv/lv/e-noliktava/?item=110648), bet sūknis jau pēc 20l nolaišanas ieslēdzas. Ieslēgšanās spiediens ir uzregulēgts 1,8, bet izslēgšanās 3,2.
(Tiktāl viss saprotams) Hidroforā vajadzētu būt 1,5-1,6. (Vai tas ir domāts iespējamais gaisa priekšspiediens vai ūdens spiediens? Vai iepriekš un kādi mērīts? Pie kāda sūkņa uzpildes stāvokļa?) Atslēdzot sūkni no elektrības un atverot krānu, ūdens iztek (cik litri?), spiediens ir šie 1,5 (ūdens spiediens, gaisa priekšspiediens? Kur mērījums nolasīts, vai arī tā ir domāta iepriekš aprakstītā iespējamība?) Bet nolaižot 20l, sūknis atkal ieslēdzas ( Kā var nolaist vēl papildus 20 litrus pie tikko izlaista ūdens, un kā sūknis var ieslēgties pie atslēgtas elektrības? :) ). Sakiet ko daru nepareizi? Varbūt vienkārši atverot krānu viss ūdens neiztek? (Te nav ko komentēt, jo vienkārši uzdots nepareizs jautājums)

Ingus_321
Piedod par Tava teksta ķidāšanu, bet Rx nesaprata manējo tekstu tāpat, kā es Tavējo :) Neredzu Tavas sistēmas darbībā nekādas novirzes, velti satraucies. Nemeklē blusas, lai viss darbojas kā ir, tikai katru gadu vismaz vienreiz pie atslēgtas elektrības izlaid ūdeni un pārbaudi gaisa priekšspiedienu hidroforā, jo tas tomēr mēdz kristies. Pie pazemināta gaisa priekšspiediena sūknis biežāk slēgsies iekšā un vienā ciklā dos krietni mazāk ūdens. Bet pie situācijas, kad priekšspiediena nav vai hidrofora pūslis vispār caurs sūknis slēgsies iekšā un ārā nepārtraukti, tiklīdz atvērsi krānu, jo ūdens pats saspiežas slikti. Bet to jau Rx te aprakstījis...

Re: Hidrofora spiediens
Autors: Rx ()
Datums: 12/11/2018 12:11

Diemžēl Jūs, ETT pats tomēr nesapratāt galveno jautājuma vadmotīvu : Viss tajā pateikts. Īsumā: 80 litri hidroforam- tā rūpnīcas definētais tilpums ūdenim. Doti rādījumi spiedieniem. Bet jautājuma autoram uzkrātais-izmantojamais ūdens tilpums sūkņa "gaidīšanas režīmā" ir "20 litri". TIKAI 20 LITRI! " Kāpēc tāds daudzums, jeb, kāpēc tik maz tiek uzkrāts? Jautājums izriet jau tālāk: citāts " Sakiet ko daru nepareizi?"

Re: Hidrofora spiediens
Autors: Tinis ()
Datums: 12/11/2018 12:29

Nedz topika autora tekstā, nedz te [www.akvedukts.lv]
neredzu, ka runa ir par 80 l ūdens. Tīri normāli, ka no 80 l hidrofora nāk ārā 20 l ūdens. Vispār skaitās, ka no 100 l hidrofora jānāk 30 l ūdens.

Re: Hidrofora spiediens
Autors: ETT ()
Datums: 12/11/2018 14:40

Rx
Nejauc lūdzu apraksta vadmotīvu ar pašu jautājumu. Aprakstot sūkņa darbību, jautājumiem vajadzētu būt sekojošiem - "Kāpēc tikai 20 litri?", un "Vai tas ir normāli?!" Jautājums "Ko es daru nepareizi?" paģēr, ka apriori pieņemts - sūknis nedarbojas normāli, un tiek meklēts risinājums šīs "nenormālības" novēršanai. Respektīvi, jautājums ir nepareizs tāpēc, ka sūknis darbojas normāli, un nav iespējams novērst to, kas nav.
Var jau protams no teksta, sakarā ar pieredzi, papildus uzburt paša fantāzijas ainiņas, tā teikt, lasīt starp rindām, bet tas diemžēl reizēm noved pie pavisam nepareizām atbildēm. Tāpēc parasti cenšos turēties pie teksta faktoloģijas, izklāstīto faktu secības, un vēstījuma atbilstības starp tā atsevišķām daļām. Tāpēc arī konkrētajā gadījumā teksts par putru. Bet katrs jau pieradis savādāk.
Un atkal palags ārpus tēmas. Cerams, ka topika autoram tas kaut kā palīdzēs :)

Re: Hidrofora spiediens
Autors: Rx ()
Datums: 12/11/2018 14:58

Jābeidz laikam. Tikai kāpēc tāds pārsteigums, jautājums, kas nedod miera jautājuma uzdevējam: ...bet sūknis jau pēc 20l nolaišanas ieslēdzas..". JAU, tātad pārsteigums, ātrāk, kāpēc tik ātri, kāpēc ne vairāk varu iztecināt, kamēr sūknis neieslēdzas?. Tālāk autors stāsta, ko rāda, darīja, lai nebūtu šis "JAU pēc 20 litriem neslēgtos". Vai viņam kāda kļūda pārbaudot sistēmu. Viņa prāt visu dara pareizi, bet...tikai 20 litri. Vārda JAU skaidrojums latviešu valodai, kā viens no tiem: "Norāda, ka darbība ir sākusies, ir notikusi vai sāksies, notiks laikus, pat agrāk, nekā paredzēts." Izceļu: " agrāk nekā paredzēts"! Piedodiet, nebija mērķis iziet no topika, bet tas parāda, ka katra jautājuma uzdevējam ir jābūt lakoniskam, bet tai pat laikā jāsniedz pietiekami daudz informācijas, lai nebūtu tāda taustīšanās, pie nesavtīgas vēlmes palīdzēt situācijā. Palīdzēt, reizē arī izskaidrojot, saprašanai.

Re: Hidrofora spiediens
Autors: Ingus_321 ()
Datums: 12/11/2018 19:40

Paldies visiem par atbildēm - piedodiet par neprofesionāli uzdotu jautājumu...Bet galveno sapratu, un sapratu arī kļūdu jautājuma uzdošanā. Topiku varam slēgt!

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  ********    *******   **     ** 
 **        **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **        **     **  **     **  **         **     ** 
 ******    **     **  ********   ********   ********* 
 **         **   **   **         **     **  **     ** 
 **          ** **    **         **     **  **     ** 
 ********     ***     **          *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727