UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Balonu gāzes apkure
Autors: Shrimp ()
Datums: 08/08/2017 15:47

Labdien,

Atvainojos par dubultu ierakstu, bet iepriekšējo trāpiju nepiemērotā tēmā.

Vai tie kuriem ir, varētu padalīties ar izmaksām, balonu maiņu biežumu, ērtumu, kā uzvedas sistēma pie lielākiem mīnusiem.

Interesē, jo tiek meklēta papildus apkure malkas katlam, kas pa darba dienām mājai neļautu sasalt.

Granulu katlam fiziski nav vieta, kaimiņa kurinātāja opcija nav, siltumsūknis neuzrunā, saprotu, ka šis veids ir dārgāks, esmu zināmu summu gatavs maksāt, bet visam savas robežas.

Paldies jau iepriekš.

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: ibm ()
Datums: 22/08/2017 15:50

Gan jau, ka speci atbildēs uz jautājumu pēc būtības, bet mani savulaik no šāda veida atrunāja. Iemesls - esot visdārgākais un neizdevīgākais (bet tas bija 2006.gadā!), jo apkures katlu tik un tā vajadzēs gāzes (tas maksā!) plus nomocīsies balonus mainīt, plus tie arī kaut kur ir jāuzglabā.

Rezultātā savam elementārajam malkas katlam tieši tādam variantam, kā tu raksti (d/dienās, ļoti aukstās ziemas naktīs u.c. backup variantiem) paralēli uzliku elektrisko (Kospel) katlu. Nu jā, vajadzīga atbilstoša pieslēguma jauda, tas gan. Bet katls ir plāna kastīte, uzstādāms salīdzinoši elementāri un var eleganti noautomatizēt, uzliekot programmējamu telpas termostatu. Tāpat arī tam nevajag speciāli sagatavotu šķidrumu (kā jonu katlam). Man māja 140m2, Kospel katls 12kW (3x4), 3 fāžu (vienkāršākais variants, bez impulsu vadības). Viss strādā eleganti, bet, protams, elektrība arī maksā. Tā kā tas ir tikai kā palīgvariants, tad laikā, kad neesam mājās un to atstājam darboties, tad temperatūru liekam minimālu un nav ne vainas.
Sorry, iespējams, šī infa tev galīgi nenoder, bet nu tā ir mana pieredze un risinājums.

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: Shrimp ()
Datums: 23/08/2017 09:55

Paldies, noderīga informācija, arī izskatīju, bet ātrumā izlasīju, ka vajag to speciālo šķidrumu un tāpēc atmetu, bet apskatīšu šo variantu. Uz alternatīvo apkuri stāves pusi nedēļas arī uz minimālo temperatūru, šeit varbūt elektrība zaudēs? Vai ir kādi aptuveni aprēķini cik aiziet elektrība, kad neesat mājās, lai varētu ko parēķināt (jā zinu, dāžādas, mājas siltinājumu utt., bet tomēr :))?
Paldies.

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: ibm ()
Datums: 23/08/2017 14:56

Jā, "parastajam" el katlam nevajag neko speciālu. Man gan ir slēgtā sistēma ar tosola šķīdumu, tas tīri tā, pretkorozijas aizsardzībai. Proporcijas - pilnīgi uz dullo, iezilgans, mazliet viskozs ir un smaržo, tas arī viss :) Saucas - labāk par tīru ūdeni ir.

Patēriņa datus tā īsti nepateikšu. Redzi, mums tīri uz elektrību bija atstāts septembra beigās-oktobra sākumā, kad paši uz 2 ned aizbraucām un radi palika tur dzīvot pa to laiku. Bet tas ir vēl agrs rudens, kad ir silti. Savukārt backup režīmā baigi "random", plus pēdējo gadu ziemas arī ir nekādas...

Šoziem skatos ir tā. Ja , piemēram, "parastās" dienās mums ir 8-10kWh, tad ar elektrisko backupu ir bijis 25-35kWh diennaktī, atkarībā no laika apstākļiem. Bet šie dati ir režīmā, kad katls atbalsta tikai pa nakti līdz rītam, kādiem 8:00. Tāpēc, ja atstāsi uz visu dienu, skaidrs, ka būs vairāk.

Mums ir 2005.g. celta gāzbetona (baltkrievu bloku) divstāvu māja ar putuplasta siltinājumu. Otrā stāva pārsegumam dubults siltinājums (vate un puķiks). Bet tas arī nav viennozīmīgs rādītājs, ir jau visādas "elpojošās" šķirbas, logi, kas gadu gaitā arī nolietojas (blīvējumi) utt. Un māja mums klajumā, ar visiem vējiem no visām pusēm. Tāpēc palielas apkures baterijas, sistēmā, neskaitot malkas katlu, apmēram 50-60 litru šķidruma (to tad arī silda elektriskais), pašā katlā apmēram 80 litru. Bet, darbinot elektrisko katlu, caur malkas katla kontūru cirkulācijas nav (pretvārsti).

Mēs elektrisko uzlikām tieši dēļ vienkāršās uzstādīšanas, kompaktuma un automatizācijas.

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: E ()
Datums: 23/08/2017 15:32

Starp citu, ja kādam interesē, tad es varu pārdot savu Kospel 12KW katlu (droši vien identisks kā IBM minēja). Tas man arī bija kā backups malkas apkurei gadījumos, ja uz ilgāku laiku braucu projām. Tagad esmu uzlicis siltumsūkni un tas palicis lieks. Pat vēl neesmu no sienas noskrūvējis. Viss strādājošs, tikai putekļus jānoslauka un pārdošu 1/2 no jauna cenas par 250 EUR

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: ibm ()
Datums: 25/08/2017 16:11

Jā, par siltumsūkni es arī te sāku pamazām sapņot. E, tu vari padalīties ar aptuvenajām izmaksām un risinājumu? Tajā skaitā, vai kontūrs vertikāls vai horizontāls, nu, jebkāda pieredze.

Kospelis, šķiet, varētu būt tāds pats. Toreiz pirku tajā pašā Akveduktā par ~350Ls un tas bija modelis, kam nav impulsu vadības, viņš vnk slēgalē sildelementus iekšā/ārā, vienu, divus, vai visus trīs atkarībā no nepieciešamā siltuma režīma. Bet ir OK. Gudrāki, bet līdz ar to arī dārgāki modeļi vēl arī nodrošina jaudas vadību ieslēgtiem sildelementiem, bet nu tā jau ir lirika, sorry aizrāvos :D

Nereklamēju, bet nu varu teikt, ka, šķiet, nu jau 5 sezonas Kospelis iet bez vainas.

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: Faradejs ()
Datums: 25/08/2017 19:48

varat mēģināt paspēlēties ar vienu no izplatītāju 'kalkulatoruime' - cik daudz vajag elektrības vai šķidrās gāzes, lai saražotu vienādu siltuma daudzumu.

[www.omulis.lv]

Re: Balonu gāzes apkure
Autors: Shrimp ()
Datums: 25/08/2017 22:33

Laikam saliekot visas ierīkošanas un parējo būšu aizsvēries uz gaiss-ūdens siltumsūkņa pusi. Ierīkošana par kādu tūkstoti dargāk, kurināmais škiet lētāk un nav jamaina baloni. Varbūt avantūra, bet ir jāizvēlas, granulas,LPG vai sūknis, tad teoretiski sūknis ir tas, par kuru pēc tam var nedomāt.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **   ******   **     **  **     ** 
    **      **  **   **    **  **     **  **     ** 
    **       ****    **        **     **  **     ** 
    **        **     **        **     **  **     ** 
    **        **     **         **   **   **     ** 
    **        **     **    **    ** **    **     ** 
    **        **      ******      ***      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727