UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Paula ()
Datums: 28/06/2017 18:53

Sveicināti!
Māja veca kā pasaule, kas un cik pareizi izbūvējis kanalizācijas sistēmu, ar nav ne jausmas, bet nu sākušās klapatas.
Par pašu sistēmu - pods ar grīdas izeju atrodas uzreiz uz pilnīgi vertikālas kanalizācijas trubas, kas ieiet mājas pamatos un tad iziet 2m no mājas attālajā kanalizācijas akā (hermētiski noslēgta un savienotu ar otru aku). Šajā vertikālajā trubā pienāk arī virtuves izlietnes truba.
Problēmas bija periodiski - ja gadījās, ka kaut kas kaut vai nedaudz iesprūda pašā podā, momentā visa zeme bija slapja. Noņemot podu konstatējām, ka tas nekādā veidā nav savienots ar grīdā esošo trubu, tikai uzlikts pa virsu tai. Situāciju labojām - nopirkām sifonu, pievienojām podu pie trubas. Vairs nekas nekur nepārplūst, bet nu vairs netek prom - nolaižot ūdeni, pods piepildās pilns ar ūdeni un lēnām tek prom. Ļoti lēnām, neiespējami kaut ko aizskalkot. Tikmēr virtuvē izlietne, kas pievienota tai pašai trubai, burbuļo un izplatās kanalizācijas smaka. Reizēm, kaut ko strauji iegāžot virtuves izlietnē, problēma līdzīgi - tek projām ļoti lēni, savukārt burbuļo tualetes pods.
Ceru, ka situācija apmēram skaidra. Vēl vairāk ceru, ka kāds varēs pateikt, kas īsti notiek un kā šo problēmu atrisināt.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Paula ()
Datums: 28/06/2017 19:02

Aptuvens kanalizācijas sistēmas uzmetums iekš Paint, ja nu kādam pēc apraksta nebija saprotams

[prnt.sc]

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Hmm ()
Datums: 28/06/2017 19:32

Sistēma nevar būt hermētiska, mēģinot ievadīt akā ūdeni un citus labumus, tiek izspiests gaiss, ja nav citas izejas tas mēģina izkļūt pa podu vai izlietni, kā nu kurā reizē vieglāk. Vajag kanalizācijas ventilāciju.
[i.imgur.com]

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: pieredze ()
Datums: 28/06/2017 21:03

Vajag ventilāciju. Uz laiku situācija uzlabosies izpumpējot aku zem kanalizācijas caurules izejas līmeņa. Kā šķidrums būs pāri caurulei tad atkal sāksies.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: pip ()
Datums: 29/06/2017 02:14

Taa Truba kas ietek aka nr1 udeni. Tas ir ietecasanas gals atrodas zem udens. Jaskatas otra aka. Un tad jaskatas kur tas aiztek talak. Ja uz gravi vai kkur citur drenejaas. Tad jatira vai jalabo. Majas tubaslidz akai vis pareizi uztaisits. Parasti ja ir 2akas. Otra ir ar tukshu dibenu. Znachit jauc ara. Un jaskatas kas tur apakasa ira.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: v_t ()
Datums: 29/06/2017 11:30

nav jāmokās ar minējumiem, akas ir pilnas.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Paula ()
Datums: 29/06/2017 11:35

Tur jau tā lieta - akas ir tukšas, pirms nepilniem 2 mēnešiem tika izsūktas pilnīgi sausas un nav vēl piepildījušās. Pirmās akas biezais saturs ir zem ienākošās kanalizācijas trubas līmeņa , par otro aku nezinu, tai grūtāk piekļūt, bet no akas uz grāvi aiziet truba, līdz ar to, arī šī aka nevar būt pilna (aizejošā truba nav aizsērējusi).
Tātad sanāk, ka visa problēma ir ventilācijā?

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Jānis Zomerfelds ()
Datums: 29/06/2017 11:50

Ja akas tukšas un labumi neiet prom, tad ņemās trose un tīrās caurules. Ventilāciju arī vajadzētu ierīkot, pēc tam, kad caurules atbrīvotas.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Dindirin ()
Datums: 29/06/2017 12:07

Latvijas būvnormatīvs LBN 221-15 "Ēku iekšējais ūdensvads un kanalizācija"
249. Iekšējos sadzīves un ražošanas kanalizācijas tīklus, kuri novada notekūdeņus ārējā kanalizācijas tīklā, vēdina caur stāvvadiem, kuru gaisa izplūdes posmi izvietojami šādā augstumā:
249.1. virs lēzena neekspluatējama jumta - 0,3 m;
249.2. virs slīpa jumta - 0,5 m;
249.3. virs ekspluatējama jumta – 3 m;
249.4. virs savācošās vēdināšanas šahtas virsmas - 0,1 m.
250. Kanalizācijas stāvvadu gaisa izplūdes posmus virs jumta izvieto vismaz 4 m (pa horizontāli) attālumā no atveramiem logiem un balkoniem, ja tie atrodas vienā līmenī vai augstākā līmenī attiecībā pret gaisa izplūdes posmu un vismaz 8 m attālumā no pieplūdes vēdināšanas. Vēdināšanas stāvvadu galiem jumtiņi nav nepieciešami.
251. Ir aizliegts savienot kanalizācijas stāvvadu vēdināšanas gaisa izplūdes posmus ar telpu vēdināšanas sistēmām un dūmvadiem.

Re: kanalizācijas sistēmas ķibeles
Autors: Dindirin ()
Datums: 29/06/2017 12:19

274. Kanalizācijas stāvvada vēdināšanas posma diametrs nedrīkst būt mazāks par sanitāri tehniskās ierīces novadcaurules lielāko diametru.
279. Nevēdināmos kanalizācijas stāvvadus drīkst ierīkot, ja ēkā ir vismaz viens vēdināms stāvvads un notekūdeņu caurplūdums attiecīgajos stāvvados nav lielāks par 6.tabulā minētajiem lielumiem. Nevēdināmam kanalizācijas stāvvadam jābeidzas ar noslēgtapu tīrīšanai, kas ierīkota krustgabala vai trejgabala uzmavā virs novada no visaugstāk novietotās sanitāri tehniskās ierīces.
280. Ēkās, kas nav augstākas par pieciem stāviem, nevēdināmā stāvvada galā var ievietot kanalizācijas vakuumvārstu, ja attiecīgajā ēkā ir vismaz viens vēdināms stāvvads. Vakuumvārstam jāatrodas virs visaugstāk novietotās sanitāri tehniskās ierīces malas. Minētajā gadījumā stāvvada caurlaides spēju nosaka pēc 6.tabulas.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******   ********   **    **  ******** 
 **     **  **     **  **     **   **  **   **    ** 
 **     **  **         **     **    ****        **   
 **     **  ********   **     **     **        **    
  **   **   **     **  **     **     **       **     
   ** **    **     **  **     **     **       **     
    ***      *******   ********      **       **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727