UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 9 no 10
Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: glosbergs ()
Datums: 29/03/2019 09:27

meistars, kurš palaida katlu, saka ka esot tos izmainījis, lai mazāk aizaugtu deglis. Un principā degļa tīrīšana tiešām aprobežojas ar vienkāršu pelnu izbēršanu no tā, jo nekāds uzaugums neveidojas un caurumi arī ciet neaug, taču iespējams ka tā rezultātā pieaug noslāpšanas risks. Tāpēc rūpnīcas uzstādījumiem tuvošos pamazām, vērojot kā uzvedās kamīns.

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: jjjanis ()
Datums: 08/05/2019 17:01

Labdien, interesē kā ir ar skanu granulu kamīniem, cik skaļi viņi ir?

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: DZINTARS DAIBE ()
Datums: 02/11/2019 14:53

Granulu kaminu Centrometall lietoju divus gadus.Diezgan skaļš.Apkurina māju 100 kvm platība,ar radiatoriem.Iegādājos SB siltumtehnika.Katla pirmreizēja palaišana,aizņem 20 min.,lai darbotos garantija veic tikai pārstāvis-80euro.Pērkot katlu neviens neinformē par izmaksām.Šo informāciju saņem pie piegādes.Man šķiet nedekvāti,par vienas pogas nospiešanu.Kurinot izmantoju taimera funkciju,pārstāvis šo funkciju uzskata par nevajadzīgu.Taču šādā veidā kurinot patēriņš sanāk apm. 1 tonna sezonā.Kā arī šiem kamīniem paredzēta apkope ik pēc 1300 darba stundām.Kurinot izmantojot taimera funkciju sanāk 1300 stundas divās sezonās.Ja neizmanto šo funkciju katrs pats var izrēķināt .Kā arī šī apkope maksās .... .Meistars neatbrauks ar savu pelnu filtru,pieprasīs no klienta,ja nebūs- teiks ka viņš nevar veikt apkopi,kā arī ar savu svaru apm.120 kg viņš nevar piekļūt kamīnam. Pēc viņa domām kamīns esot jānovieto telpas vidū.Toties samaksu par apkopi 80-120 euro saņemt vēlas.Vēlams divreiz sezonā.

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: gribu zināt.... ()
Datums: 03/05/2020 10:51

Sveiki, varbūt, kāds var padalīties pieredzē.
Granulu kamīnu novietoju virtuvē,jo tur bija iespēja pieslēgties skurstenim.
Bet tagad nu jau gadu palietojot kamīnu sapratu,ka pats kamīns par traku piekurina man virtuvi un tajā ir ļoti karsts, virtuvē ir arī radiators, kuru esmu noregulējis uz ''1'' .
Ņemot vērā virtuves platību aptuveni 14m2, esmu iedomājies variantu ap kamīnu uztaisīt tādu , ka kurtuves telpu, no riģipša karkasa , kura nebūtu īpaši liela, ap 3m2 tīri tā lai tiktu klāt kamīnam , veiktu apkopes, tīrīšanas utt.
Vai kādam ir tāda pieredze, ka granulu kamīns atrodas mazā telpā, vai dēļ tā nevarētu rasties tehniskas problēmas utt? Pats kamīns atdod ap 3kw siltuma . Vēl doma tajā pašā telpā novietot siltā ūdens boileri, kas atrastos virs kamīna, jo vieta teoretiski atļauj .
Šis ir tikai domu lidojums, interesē par un pret.
Paldies

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: Kashmars ()
Datums: 06/08/2020 10:25

Pārlasīju rakstīto, bet neatradu pieredzi šī kamīna veida lietošanā ilgāk par 2 gadiem. Varbūt kāds varētu padalīties pieredzē, kas ar tiem granulu kamīniem notiek piemēram pēc 5 gadiem? Kā sūknis uzvedās, vai nerodas citas problēmas?

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: Matiss ZV14 ()
Datums: 12/12/2020 18:07

Sveiki, nu jau ir otrā sezona kā lietoju CENTROMETAL ZV14 granulu kamīnu.
Dzīvoklis 42 kv.m. Kamīns atrodas virtuvē.
Pārgāju no parastā malkas katla uz šo. Ideāli. Jā katls ir skaļš tikai tad kad darbojas ventilators (kamēr sasniedz darba temperatūru un tad kad atdzesē kamīnu kad beidz kurēties).
Katls ir pieslēgts radiatoriem, un kombinētajam boilerim. Papildus tam visam ieliku bezvadu termostatu lielajā istabā, tajā var saregulēt visu ko vien vēlies. Man ir ieregulēta komforta temp. 23 grādi un nakts temperatura 19 grādi. Tātad katls ieslēdzas kad ir temperatūra nokritusies līdz 22 grādiem uzkurina līdz 23 un izslēdzas. Tas pats arī naktī. Vari uzstādīt ka celies piemēram 06:00 un uz to laiku katls pats jau tev būs sakurinājis 23 grādus. Vari iestatīt ka no 06:00-08:00 ir komforta temperatūra tad no 08-18 nakts temperatūra un uz 18:00 atgriežoties mājās atkal ir sakurināts uz 23 grādiem. šos laikus var mainīt kā vēlies. Tas ir tikai tas ko es izmantoju, vēl ir funkcijas uzstādīt temperatūru atkarībā no āra temperatūras utt.

Lietoju 6mm granulas, jo labākas granulas pirksi, jo mazāk pelnu būs, līdz ar ko mazāk kopšanas.
Par kopšanu:
Nopirku depo pelnu putekļsūcēju un 1x nedēļā pietiek izsūkt un tas arī viss. Vienreiz gadā jāatskrūvē mazliet vairāk un jāiztīra, bet nekāds kosmoss. Ļoti ērti un parocīgi.
Principā viss ko es ikdienā daru ir ieberu vienu bunkuru ar granulām un viss. nekādas regulēšanas, kurināšanas utt.
Pie -4 grādiem āra vidēji vienā dienā aiziet 1ns maiss granulu, bet māja nav siltināta un logi ar nav nekādi jaunie. Uz visu sezonu es teiktu aiziet ap 1200 kg granulu. Tas ko neesmu līdz galam izmēģinājis cik tad dienas katls spēj izvilkt ja piemēram istabā uzlikti 18 grādi un pats esi devies uz laukiem vai komandējumā utt.

Drošība:
Kamīna elektronika tevi brīdinās par visu- temperatūras, spiedieni, aizdegšanās process, ventilators utt. atgādinās tev par to ka jāveic lielā apkope.

Ja kādi jautājumi varu uzfilmēt kamīnu un nosūtīt kadu video kā viss izskatās darbībā.

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: EgilsK ()
Datums: 13/12/2020 12:07

Nav par lielu jauda 45m2? Man 125m2 mājai teica, ka pietiks ar 16kw... Neslēdzas bieži iekšā ārā? Kāds elektrības patēriņš?

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: Martins U ()
Datums: 13/12/2020 15:40

Arī jau otro ziemu ar zv14, 45m2 pagaidu māja ar diezgan švaku siltinājumu. Būtībā visam piekrītu ko Matīs minējis. Ļoti apmierināts ar katla darbību. Uzstādīšana pavisam vienkārša, viss jau iebūvēts. Lielo tīrīšanu tomēr teiktu ka prasītos 2x gadā, bet nu tas varbūt tāpēc ka esmu slinks pelnu tīrītājs, šķiet tīru reizi 1,5 nedēļā apkures sezonā. Vienīgais ko ļoti gribētos, ir granulu tvertni par kādiem 5kg lielāku ietilpību. Savādāk jābūt gandrīz tukšam, lai visu maisu iebērtu.
Man viņš vēsā laikā bieži slēdzas iekšā un ārā, bet tas man netraucē, lai ar patstāvīgu nelielu vēdināšanu nodrošinātu vienmērīgu tempratūru.

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: ... ()
Datums: 17/12/2020 15:11

matiss! Jūs atklāti melojat! Pēc Jūsu rēķiniem maiss dienā un sezonā ap 1200kg granulu ir atklāti meli. vai arī Jūs ar galvu nedraudzējaties!

Re: Granulu kamīns Centropelet
Autors: Matiss ZV14 ()
Datums: 06/01/2021 12:44

Nē es nemeloju, tas ir aptuveni. Es neesmu precīzi rēķinājis maisu maisā cik izkurinu, es vienkārši papildinu bunkuru katru dienu , tā lai tas vienmēr būtu pilns, pretējā gadījumā ja kurini bunkuru līdz pēdējai granulai tad sistēma pati izslēdzas un displejā pārādās kļuda "NO PALLET" (nav granulu). Tad tev jaizslēdz katlu un atkal jaieslēdz. Arī pamācībā minēts, ka nav vēlams bunkuru izkurināt tukšu jo tas var bojāt šneku. Es to papildinu pat ja tajā ir tikai pusīte palikusi.
Ja precīzāk, tad visu granulu maisu neizbērsi vienā bunkurā, tāpēc kaut kada 1/5 no maisa paliek neizlietota, to vienu 1/5 es ieberu nākamajā dienā, kad bunkurā atbrīvojusies vieta.

Kad nopirku katlu uz pirmo kurināšanas sezonu es nopirku tonnu ar granulām, janvāra sākumā domāju ka nepietiks, tāpēc nopirku vēl 500 kg, kad sezona beidzās man palika pāri kaut kadi 20 maisi. Bet es precīzi neskaitīju cik 23 vai 24. Lai negadās situācija ka ziemas vidū jāpērk granulas, jo tad tās ir visdārgākās, tad nu tāpēc rakstīju ka aptuveni 1,2t. Neiesaku pirkt maisu maisā un paļauties uz to ka nu pirmajā sezonā aizgāja tik tad šogad arī aizies tik pat, jo laikapstākļi mainās katru gadu, mājai katram savādāk siltināta/nesiltināta, logi katram savādāki, radiatori katram savādāki, komforta temperatūra katram savādāka. Labāk nopirkt mazliet pa virsu nevis ņemt par 3x lielāku cenu ziemas vidū.

Šis aprēķins ir aptuvens starta punkts ar ko rēķināties.

Runājot par EgilsK () komentāru-
Rekur ir kamīns par kuru runāju CENTROMETAL granulu kamīns ZV14 C sarkans ar centrālapkuri 4,17/12,46 kW
links: [www.sbsiltumtehnika.lv]
Kamīna jauda pēc specifikācijas nav 14 kW, kā mēs pēc nosaukuma varam spriest bet gan 4,17-12,45 kW
Jā kamīna jauda ir par lielu, bet tas bija mazākais tirgū pieejamais kas man normāli derēja virtuvē un ko piedāvāja SBsiltumtehnika. Ar šo kamīnu mierīgi varētu apkurināt lielākas platības. Cilvēks kas uzstādīja katlu man teica, bet precīzi tagad neatceros- labāk konsultēties ar speciālistu, jo esmu tikai lietotājs.

Pašreizējā: 9 no 10


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **        ********  **    **  **     ** 
 ***   **  **           **     **   **    **   **  
 ****  **  **           **     **  **      ** **   
 ** ** **  **           **     *****        ***    
 **  ****  **           **     **  **      ** **   
 **   ***  **           **     **   **    **   **  
 **    **  ********     **     **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727