UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Siltumsūknis pie dīķa
Datums: 11/11/2016 10:03

viens rakstīja, ka šim ss no dīķa, bet tur apsilda kkādu vēsturisku būvi, izmaksas tur gan bija kosmiskas, ka tikai negāja runa par paris 10k Ls...

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: Edd ()
Datums: 11/11/2016 10:21

Izklausās tik labi, ka būs jāgaida jaunumi un papildinformācija! :)
Labi argumenti, paldies... Bet teorētiski:
Par firmām un garantijām - ja reiz tāda iespēja ir un bija pat raksts, ka kaut kur jūrā ielikts par ielikts pilsētas mēroga, tad nu vismaz kādām pamatzināšanām vajadzētu būt...
Par garantijām - pēc būtības nevar garantēt temperatūru, bet nu iekārtu darbību un pārējo jau tai garantijai būtu jāsedz!?
Saprotams, ka metru dziļš dīķis tāpat neko nedotu, bet vai 2,5/3m aizsaltu visā dziļumā...!? Tad jau arī zeme būtu pilnīgi ledū dziļāk, nekā vairums kontūru ierakti.
Par stiprināšanu - gribētos domāt, ka "noenkurot" cauruli ar jebkādu svaru nebūtu sarežģītāk kā ierakt...!? Absolūti primitīvi runājot - akmens pie trubas un gatavs! :D nejau tas būs risinājums, bet princips noteikti nav daudz sarežģītāks, tikai "advancētāks"...!?
Savukārt par savienojumiem un kustību - ja pareizi saprotu, tad kontūram savienojumi nav pārāk vēlami, līdz ar to savienojumu vietas jau būtu ārpus ūdens un, pa ceļam no mājas lietošanai ūdenim to cauruli pēc idejas var nostiprināt tāpat kā standarta variantā.
Nē mirkli necenšos būt gudrāks, tik cenšos nonākt pie racionālākā risinājuma. Jo tā siltumsūkņa padarīšana nav tas lētākais prieks un gribētos, tā teikt, izdarīt vienreiz un ar lielāko atdevi...
Bet, jau minētie argumenti noteikti jau ir apdomas vērti. Ka tik ar šādiem iemesliem kāds kantoris neuzliek lielāku ciparu, jo skaitās "ekskluzīvi"! Pēc Latvijas prakses - nekas ka ātrāk un vienkāršāk, bet ja pēc tam lētāk, tad prasām vairāk! :D Un tad jāsāk rēķināt, kad atmaksājas...

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: v_t ()
Datums: 11/11/2016 11:26

dīķa dziļums ir svarīgs arguments, bet es nekad savā mūžā neesmu redzējis ledu biezāku par kādiem 30-40 cm.
kā viens no riskiem ūdens kontūriem bija minēts tas, ka caurule var apaugt ar ledu, un tad tas ledus var uzcelt cauruli augšā. bet tas arī enkurošanas jautājums. pat ja caurule vienā no galiem uzrautu ledu, kam man ne visai gribas ticēt. pāris metru dziļumā ziemā ūdens temperatūra tāpat grozīsies ap 3-4 grādiem. un ss nekad nestrādā visu laiku bez pārtraukuma.

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: Edd ()
Datums: 11/11/2016 11:52

Liekas, ka neviens neko īpaši sliktu neredz un ieguvumi acīmredzami. Žēl, ka nav nevienam reāla pieredze ar uzstādīšanu, izmaksām un "sadzīvošanu"...
Jā, es arī par to apledojumu iedomājos, bet ja truba laba, vai tiešām apledos?
Ņemot vērā neskaitāmos komentārus, ka daudzi liek faktiski gruntsūdenī, tad teorētiski tur ūdens blīvums mazāks, tātad sasalt teorētiski vajadzētu būt pat vieglāk un temperatūra pēc idejas vienmēr nedaudz zemāka, nekā normāla dziļuma dīķī... Tad kādēļ lai tas ledus tur rastos? Pie tam, iepriekš bija versija, ka liela vai maza, bet zināma ūdens kustība notiek visu laiku, līdz ar to, gribētos domāt, ka reāli rādīt temperatūru mīnusos visapkārt tai trubai tik ilgi, lai sāktos apledojums, varētu būt tomēr grūti...!?

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: E ()
Datums: 11/11/2016 12:37

2-3 metri dziļumā, tas jau ir nopietns "dīķis". Es parasti esmu pie mājām redzējis 1-1.5 metru dziļas "peļķes", ko sauc par dīķi un attiecīgi par to iespējamo aizsalšanu minēju.

Es saprotu, ka noslīcināts betona klucis izklausās pēc laba un lēta enkura, bet es neesmu pārliecināts, ka viss ir tik vienkārši. Tur vajag izdomāt kā tās trubas ies pa gultni, ar ko viņas būs piesietas pie smaguma, cik vietās tas jādra. Noslīcināt veselu rulli (neattītu) protams būtu vieglāk :)

Par savienojumiem es biju domājis nevis speciālu muftu (jo tādas var nebūt, ja kontūrs ir īss), bet gan to vietu, kur caurule no ūdens pāries zemē. Šajā vietā būs konstanta kustība, kas ar laiku var to trubu sabeigt.

Man ieteikums būtu aizbraukt pie lielākajiem siltumsūkņu licēju kantoriem un klātienē parunāt par šo jautājumu ar viņu speciālistiem. Ideāli, ja pēc tam te forumā ierakstītu rezultātu, lai nākamajiem cilvēkiem, kas interesētos rastos kāds priekšstats.

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Datums: 11/11/2016 12:44

bmwpowerlv vari atrast lietotāju mizx viņam ir tāds SS, vari arī tur palasīt ko viņš par to visu saka.

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: Edd ()
Datums: 11/11/2016 13:04

Nu, dīķis ir plānots vismaz uz 2500, ideāli līdz pat 5000 m2 (ir kur to izrakto likt), tā kā tur ar dziļumu nevajadzētu būt problēmām... Kā arī - riebjas to peļķu kopšana. Tomēr, jo lielāks un dziļāks, jo "pašpietiekamāks".
Par fiksāciju - pieļauju, ka atkarībā no pieejamā laika patēriņa, varētu atrast risinājumus, kas nebūtu pārlieku dārgi. Grunts nesasalst, kaut ko iedzīt un ar kaut kādu poli-kautko atsiet varētu nebūt neiespējami.
Par ieeju zemē - nu, ja piemēram, kaut kādu gofru ierok un zemes/udens "savienojuma" vietā bik izdomā "amortizāciju" apkārt, un uzreiz turpat ar kādu atsaiti gruntī, negribētos ticēt, ka būtu īpaši lielas kustības. Vismaz ne tādas, kas spētu tiešām to trubu tik ļoti sabojāt...?
Noteikti, ka agrāk vai vēlāk būs jau arī firmas vizīte. Un noteikti informēšu, kad būs jaunumi... Te tik daudz info atrasts un apgūts, būs jau jāatlīdzina arī no savas puses! :)

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: mur mur ()
Datums: 11/11/2016 14:53

man vēl neko nezinot par dīķiem un to kopšanas (ne)nepieciešamību, radās šāds potenciālais sarežģījums:
ja dīķis pēc gadiem sāk aizaugt un vajag to patīrīt ar tehniku, tad dīķa dibenā esoša SS truba varētu būt zināms apgrūtinājums šim procesam. Esmu vien tīrījis ar dakšām piemājas grāvi, kas labi aizaug, nu, ja tur dibenā būtu siltumsūkņa truba, iespējams viņai būtu "krindec" :)

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: Edd ()
Datums: 11/11/2016 15:01

Nu, pirmkārt, cik es sapratu nav jau jāliek pa visu grunti.... Ja uz zemes man vajadzētu ap 500m, tad dīķī itkā mazāk un, ja tas izmērs sanāk plānotais, tad tikai daļa no visa dīķa un droši vien centrā, kur tik traki nav ar to veģetāciju... Kā arī - itkā ir amūri un līdzīgi risinājumi zaļās masas samazināšanai...!?

Re: Siltumsūknis pie dīķa
Autors: soseds2 ()
Datums: 20/11/2016 13:56

Edd man patīk Jūsu optimisms, un nostāja! Veiksmi tālākajos darbos!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********    ******     *******    *******  
 **    **   **     **  **    **   **     **  **     ** 
 **    **   **     **  **                **         ** 
 **    **   **     **  **   ****   *******    *******  
 *********  **     **  **    **          **         ** 
       **   **     **  **    **   **     **  **     ** 
       **   ********    ******     *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727