UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 6
Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: Aldiss ()
Datums: 31/07/2020 19:40

Tev gadījumā caurplūdnieks nesilda ūdeni arī tad, kad krāns ciet? T.i, silda caurulē esošo ūdeni.
Ja maģistrālei ieejā ir pretvārsts, tad pēc krāna aizgriešanas kāpjot ūdens temperatūrai, ūdens izplešas un strauji aug spiediens.

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: agrais ()
Datums: 31/07/2020 22:48

Caurplūdnieks jauns, AEG, strādā precīzi, tikai uz krana atvēršanu-aizvēršanu reaģē.Nekadas siltā ūdens atplūdes nenovēroju. Viss tas jau izpetīts. Es vairak sliecos uz to ka filtra elements vainīgs, bai pareizak sakot-līkās rokas.Pēc pirmās sasprāgšanas nopirku jaunu filtru,nomainīju tikai apaksu, elementu atstaju to pasu, bija jau tik nepilnu nedeļu nostrādajis. Bet kad saspraga otreiz, tad nomainīju uz lielo.Pēc tam kaut ka netisām sāku petīt veco filtra elementu, izskatijās ka pirmo reizi bija neprecizi ielikts, bija tā kā uz vienas malas atdūries. Daudz jau ne, kādi 2-3mm varēja būt.Pielauju ka tāda sakarā radās kaut kāds spiediens uz filtra apakšu.Nu tas gan tāds tikai mans pienemus, cita iemesla nekadi nevareju atrast vai iedomāties.Bet pirmo reizi ne tikai iespraga, bet pat gabals bija izlūzis,otro reizi gan tikai plaisas diezgan krietnas...

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: binary ()
Datums: 05/08/2020 11:23

Drīzumā vajadzētu mazliet "pārkārtot" ūdens apgādi mājās.

Šobrīd ir spice, ir pusotru metru dziļa bedre, kurā šobrīd ir ~20L hidrofors, sūknis un mehāniskais spiediena relejs (faktiski komplekts no Depo). Tai bedrē gribu atstāt tikai sūkni, pārējo pārceļot uz saimniecības telpu.

1) Mehānisko spiediena releju gribu nomainīt uz digitālo. Cik ātrumā sagooglēju, Latvijā visur piedāvā Taivānas EVAK DPC-10 ( [www.akvedukts.lv] ). Kāds viņš ir? Ir uzticams? Vai jārēķinās, ka būs jāmaina ik pēc 2 gadiem? Ir kaut kādi jēdzīgāki varianti? Cik speceni paskatījos, šim it kā ir vēl kaut kādas "drošības fīčas" (piemēram, sūkņa izslēgšana, ja tas strādā pārāk ilgi).

2) Tādā "iekārtā" iebūvētais relejs ir uzticams? Jebšu labāk sūkni barot caur kaut kādu ārējo releju, kuru slēgātu šitais spiediena relejs?

3) Gribu lielāku hidroforu, lai sūknim būtu retāk jāslēgājas, lai spiediena svārstības būtu retākas un lai elektrības pārrāvuma gadījumā hidroforā būtu pieejams mazliet vairāk ūdens.
Visi tie hidrofori ir vienādi? Jebšu ir labāki, ir sliktāki?
Paskatījos, kas citasantehnika.lv pieejams:
* 100L, 160 EUR - [citasantehnika.lv]
* 150L, 175 EUR - [citasantehnika.lv]
* 200L, 265 EUR - [citasantehnika.lv]
No šiem droši vien ņemtu 150L. Gribētos lielāku, bet tur jau cena krietni pieaug. Vai ir kāds labāks variants?



Labots 3 reizes. Pēdējo reizi labots 05/08/2020 11:25, labojis binary.

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: ints45 ()
Datums: 05/08/2020 12:06

Arī domāju kā uzlabot akā stāvošā ūdens automāta ar hidroforu darbību. Nepatīk spiediena šūpošanās. Izskatīju variantu ar strāvas modulatoru, ja pareizi to nosaucu. Mājā ir modulators un neliels hidrofors. No modulatora iet piecdzīslu kabelis uz sūkni akā un sūknis griežās ar ātrumu kāds nepieciešams pie konkrētā ūdens patēriņa. Beigās izvēlējos Grudfoss sūkni SBA3 kurā tas viss iebūvēts korpusā. Neesmu vēl uzstādījis. Mazs hidrofors gan ir vēlams arī šajā gadījumā.

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: binary ()
Datums: 05/08/2020 17:19

ints45, savulaik papētīju kaut kādu Grundfoss "gudro sūkni", kurš sūknē atkarībā no patēriņa, viņam tur nekādu ārējo hidroforu nevajadzēja. Tam konkrētajam sūknim bija iebūvēts hidrofors (varētu būt kaut kādi 0.9 litri) un plūsmas mērītājs - līdz ko mērītājs pamana kaut kādu plūsmu, tā sūknis sāk sūknēt. Viena no tā sīkā hidrofora nozīmēm, šķiet, bija novērst/samazināt sūkņa raustīšanu nelielas ūdens noplūdes gadījumā (piemēram, pilošs krāns vai piloša dārza šļūtene).

Ja atmiņa neviļ, tādam sūknim ārējais hidrofors varētu būt nevis vēlams, bet traucējošs.

Pats šādu sūkni īsti nevēlos - tomēr padārgs prieks, turklāt ja kaut kas salūzt, tad ej nu saproti, cik nu remonts izmaksās. Kaut kādā ārzemju forumā arī lasīju kaut kādu pieredzes stāstu, ka pie viņiem tur ved veselas kravas ar tiem sūkņiem, bet nevis strādājošiem, bet defektīviem :D Tad nu nolēmu sev to pasākumu taisīt pēc iespējas vienkāršāku (t.i., no vairākām vienkāršām komponentēm, nevis no vienas "viss vienā").

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: kkk ()
Datums: 06/08/2020 15:11

binary, man laukos ir tāds spiediena relejs. Pirms 2 gadiem mehānisko nomainīju uz šo, sajutos kā 21gs cilvēks. Pie mana dramatiski dzelžainā ūdens (nogulsnes) 2 gadus iet un problēmu pagaidām nav bijis. Sūkni darbinu pa tiešo, drošības fīčas darbībā nav nācies novērot.

Cik es esmu čakarējies ar hidroforiem, mūžīgi problēmas ir bijušas ar membrānu (nu to gumijas maisu) un arī visticamāk tāpēc, ka īpaši nevaktēju spiedienu - varbūt reizi gadā paskatos. BET! man sūknis + hidrofors stāv sausā telpā. Var būt, ka akā arī pats hidrofors var rūsēt. Pēdējo reizi mainīju uz Aquapress maisu (šķiet, itāļu), uz tausti krietni biezāks nekā oriģinālais, bet to hidroforu nopirku saimniecības veikalā kā pilnīgu noname.

Savukārt mājā man ir Grundfos dziļurbuma sūknis ar to "gudro" vadību. Rukā jau 3.5 gadus. Komplektā bija maziņš hidroforiņš. Uz aci bundulis kāds 1-2l. Ja vietas dafiga, var protams likt lielu hidroforu.

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: binary ()
Datums: 07/08/2020 09:52

Man tās drošības fīčas būtu noderējušas, kad pirms kādiem 3 gadiem sūknis sabojājās. Izdila ass gultņu vietās, rezultātā sūknis nevarēja uzpumpēt nepieciešamo spiedienu, neslēdzās ārā un nenormāli karsa.

Izrūsējis tur viss ir tik traki, ka bail pat skrūves aiztikt. Bet nu hidrofors it kā strādā normāli, pēdējo 6 gadu laikā neesmu tur neko "remontējis" (nezinu, kas ar to hidroforu ir darīts pirms tam). Pumpēju 1x-2x gadā (pēč noskaņojuma), bet iespējams, ka lielāko daļu laika viņā spiediens tāpat ir par mazu - nezinu, cik ātri pēc pumpēšanas tas nokrīt.

Nu vēl pāris reizes to hidroforu un pusi sūkņa kāds kurmis ir pamanījies aprakt :D Bet nu neko, sūknim tas it kā neikaitēja.

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: agrais ()
Datums: 08/08/2020 08:24

Varu padalities pieredzē, varbūt kādam noder.Uztaisiju dzilurbumu, ūdens stipri rusains un siltais udens nejauki smirdeja.Skaidrs ka kaut kas jadara. Liepaja neko daudz veikalu kas darbojas ar so lietu nav. Labaka cena bija Aveduktam.Viņiem arī ūdeni analīzem nodevu, maksa 25 eiro.Ūdens cietība izradījās 5,8mg-ekv, dzelzs 2,07.Pēc viņu apreķiniem pietiek ar mikstinātāju, konkreti Watex cms 10.Maksa 651 eiro+ maiss sāls iesakumam.Trubām izvadus jau biju uztaisījis pats, kanalizacijas izvadu arī. Pieslēgšana prasīja apmēram 20 minūtes....Pats palaidu to padarīsanu.Izskaloju boileri un salaidu jauno ūdeni, ar bažām gaidīju kas būs, jo to silta ūdens smirdešanu bieži vien nevarot noņemt, tad anods jaņemot arā....Bet man paveicās, ūdens nesmird vairs. Ari rūsa un dzelžaina garša pazuda.Tas prieks kopā izmaksaja ap 700 iekārta+ 160 infiltrācijas tunelis.Nu darbu neskaitu, raku un savienoju pats, ta jau vel drosi kadu simtiņu var pieskaitīt...Kaut kā tā..

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: binary ()
Datums: 08/08/2020 09:44

Kaut kādu attīrīšanas iekārtu man arī būs jāliek. Dzelzs pēc 7 gadus senām analīzēm ir stipri maz (<0.02), bet nu poda bačoks aizsērē, pats pods un vanna dzeltē. August.lv pārstāvis, kas atbrauca apkopt iekārtu, izteicās, ka dzelžains ūdens - par to liecinot zaļš apaugums uz iekārtas sienām. Vai nu analīzes melo (veiktas hidrostandarts.lv), vai arī tas viss no kaut kādām citām vielām.

Infiltrācijas tuneļa vietā domāju ierakt grodus, sabērt oļus. Varēs vajadzības gadījumā pacelt vāku, ielīst, sakopt. Jāizdomā tikai, kādu tilpumu taisīt. Tajos grodos varētu laist arī lietus ūdeņus no jumta.

Re: Ūdens mājai un dārzam no spices
Autors: Katls ()
Datums: 08/08/2020 23:28

Dzelzs rada nevis zaļu apaugumu, bet sarkanbrūnu! Zaļais ir drisk cits. Neotganika, ko saēd aļģes. Zaļais ir aļģe. Aizdoma, ka ēd kaļķi. Nav dzirdēts, ka dzelzi estu aļģe.

Pašreizējā: 5 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  ********   ********   ******   
 **   **      **     **     **  **        **    **  
 **  **       **     **     **  **        **        
 *****        **     **     **  ******    **   **** 
 **  **       **     **     **  **        **    **  
 **   **      **     **     **  **        **    **  
 **    **     **     ********   **         ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727