UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Granulu katla izvietojums ēkā
Autors: khe ()
Datums: 26/02/2016 20:41

Granulnieku ražo Kostrzewa. Pievienojos Zigmāram, gan iebilstot arī par stiliņu...

Re: Granulu katla izvietojums ēkā
Autors: Klauns ()
Datums: 27/12/2018 14:02

Labdien! Kads santehniķis / apkures sistēmu specs piecos vārdos nevar apskaidrot, kas ir nepieciešams apkurei / siltā ūdens lietošanai mājās granulu katla un silto grīdu gadījumā? Nevajag par caurulēm un stiprinājumiem stāstīt - mani interesē primitīva secība (var arī ne secībā) tipa katls, izplešanās trauks, viens sūknis, otrs sūknis, silto grīdu kolektors, recirkulācijas apsaiste (tur jau laikam arī ir sūknis), kombinētais boileris...

Būtu labi, ja tā atsevišķi nosauktu tās lielākās un naudietilpīgākās lietas. Man arī nav īsti skaidrs, ja tas ir mūsdienīgs Sokol apkures katls, tur jau iekšā nav sūknis un kaut kāds boileris (vismaz ir rakstīts, ka ir ūdens ietilpība kaut kāda)?

Paldies!

Re: Granulu katla izvietojums ēkā
Autors: ojaars ()
Datums: 09/01/2019 00:14

Klaunam.
Ja informāciju vēlies, lai pats visu izdarītu, tad forumā un vienā ierakstā visus knifus neapzināsi. Jo, lai gan ir standarta shēmas, tās var atšķirties no objekta uz objektu. Piebildīšu, man šķiet ka visi granulu katlu tirgotāji, pirms ekspluatācijas veic objekta pieņemšanu/iestatīšanu/palaišanu (sauc kā gribi), pretējā gadījumā šķiet garantijas jautājumi var vairs nebūt iekļauti produkta cenā. Pie tam kas attiecas uz pašu katlu, tad katra katla rokasgrāmatā ir aprakstīti vismaz minimāli nepieciešamais priekš konkrētā katla sekmīgas darbības.

Ja interesē tīri dēļ izmaksu pozīcijām, tad arī būs grūti bez papildinformācijas. Jo ir nianses.

Tomēr tīri teorētiski finansiālie punkti:
- katls
- katla papildaprīkojums. var būt pozīcijas, kuras vajag obligāti, var būt pozīcijas tiešām tikai ērtumam. šis vairāk atkarīgs no konkrētā ražotāja katla piedāvājuma un kas tajā ietilpst.
- pamatlietas (daļa var būt integrētas jau katlā): cirkulācijas sūkņi, 3gaitas vārsts/-ti, iespējams automātiski regulējams termovārsts, katla/sūkņa/vārstu automātika, drošības grupa, boileris ar čūsku, izplešanās trauks .... utt.utjpr.
- zemgrīdas apkures pozīcijas...
- radiatoru loka pozīcijas...
- saules paneļu kā papildopcija ....

Kā jau redzi, es jau esmu stipri ārpus "5ciem vārdiem". Un šis Tev nepalīdz tikt uz priekšu, līdz ar to auglīgi šis nebūs. Sadali savu jautājumu sīkākos un tad mēģini atrast atbildes uz katru atsevišķi. Par grūtākajiem vai arī par neskaidrajiem jautājumiem izveido savu ierakstu.

Ja tiešām plāno taisīt pats, tad skaties uz katliem, kuriem mazais loks jau ir integrēts... Tādā gadījumā varēsi katlu aplūkot triviāli - divas trubas pa vienu saņem siltumu, pa otru atdod katlam atpakaļgaitu un tad domāt kur nu šo siltumu tālāk liksi.

Pieminēšu katlu "Toby-B Kompakt SET", šis gan nav vienīgais, ir arī citiem ražotājiem tmldz aprīkoti jau no ražotnes - kam viss jau būs integrēts kas attiecās uz katlu un tā apsaisti. Pieslēdz elektrību, temperatūras dačikus un startē.

Paskaties internetā katla uzstādīšanas instrukciju. Tad atgriezies ar precizējošiem jautājumiem. Lai gan nezinu nevienu tirgotāju, kurš slēps Tev interesējošo informāciju, ja būsi aizbraucis klātienē ar sev aktuālajiem jautājumiem, tas parasti tirgotājiem ir bezmaksas pakalpojums.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   ********  **         ********  
 **     **  **     **  **        **    **   **     ** 
 **     **  **     **  **        **    **   **     ** 
 ********    ********  ******    **    **   **     ** 
 **     **         **  **        *********  **     ** 
 **     **  **     **  **              **   **     ** 
 ********    *******   **              **   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727