UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5
Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Datums: 09/05/2018 08:16

ja visur siltās grīdas, tad gaiss-ūdens derēs labi. Kautkur tepat man kaimiņos vienam bija, ja nemaldos 1 EUR/m2 par elektrību, bet visur siltās grīdas. elektrības izmaksās protams iekšā viss, ne tikai siltums.

Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Datums: 09/05/2018 08:45

[www.gaiss-udens.lv] var labi redzēt ka viarāk izsaka siltinājums nevis sūknis...

Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Autors: Norča ()
Datums: 07/07/2018 21:58

nekas nav lētāks par parasto čuguna vai bleķa katlu,kuru kurinu ar stroikā savāktu malku! Malka-visādi demontēti durvju bloki,dēļi,izlauztas grīdas,vecas mēbeles utt. Apkures sistēma man vecā tipa,uz pašteci-tā,kā uzspļaut uz visādiem cirkulācijas sūkņiem un elektrību!
Par granulām-paši redzējāt,kā pagājušoziem-mežu ceļi dēļ lietus pārvērtās putrā un dēļ tā granulām uzkāpa tāda cena,ka nevarēja saprast-smieties vai raudāt. Protams,dabasgāze,siltumsūkņi,tas ir komforts-nav kā man jāčākarējas ar cirvi un zāģi,katras divas stundas jāpiemet malka utt,bet no otras puses,šajā banānu republikā,neviens neko nevar paredzēt-mežu pilns,bet granulas dārgas,savi HES,bet par el mauc un mauks deviņas ādas utml.labāk es pamuļļāšos ar savu čehu Viadrusu,toties malka jau 3 gadiem savālta un nav jau tā,ka no skaidenēm skurstenis aizaug mēnēša laikā. Tagad nopirku Alia expres saules paneļus,7 gab 12V 100W,saslēdzu virknē un patiešo pieslēdzu parastajam el. 100l boilerim. saulainā dienā uzsilst līdz 63 grādiem,daļēji saulainā ap 45-pilnīgi pietiek,lai nomazgātos 3 cilvēki. Vispār,plaša tēma,kas lētāk un vērtīgāk-kāds kritis uz komfortu un dēļ tā gatavs maksāt tūkstošus-man riebjas,ka kāds diktē man cenu par to,kas vitāli nepieciešams-siltums,elektrība utt. Beztam,nevajag aizmirst,ka dabasgāzei vajag visādud projektus,jābaro birokrātu mēsli,tas pats arī,ja gribat ierīkot stacionāro propāngāzes apkuri.

Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Autors: Man vienalga ()
Datums: 03/01/2019 15:16

Šis jautājums man vairs nav aktuāls, bet redzot cik daudzi iekonetē neko nolēmu pievienoties. Mana pieredze. Tika lietots gāzu ģenerācijas katls un dedzināti visādi mēsli, ķipa, stroikas deļi, veci skapji utt, laikam tik laukakmeņi teika mēģināti. Tad laiks mainījās un vairs negribējās čakarēties ar zāķi un cirvi un glabāt malku entos gadus pirms sākt kurināt tāpēc pārgāju uz jau kvalitatīvāku malku un briķetēm. Čakars samazinājās un katls sāka strādāt labāk. Un atkal laiks pagāja nu velos vēl komfortablāku dzīvi lai sievai nebūtu jākurina, lai nebūtu putekļu un dūmu lai vairāk laika būtu bērniem un sievai nolēmu mainīt apkures veidu. Pirmais solis bija jonu katls. Viss labi izmaksas uz uzstādīšanu mazas, bet ieberziens bija ar meistariem kas uzstādīja un šķidrumu ko pildīja lai katrs darbotos efektīvi. Pēc divu gadu darbināšas atmetu ar roku un domāju citu variantu. Garnulu katrls garām, tie paši putekļi, čakarēšanas gar to, un vēl labas granulas pa daŗgo vajag, izslēdzu pēc noklusējuma. Dabasgāzi pievilkt ir daŗgi, šķidro gāzi ierīkot ar lielo rezervuāru nebija arī viegli jo vietas nav tik daudz. Tātad palika ss. Nevārēju izvēlēties starp zemes un starp gaisa. Izvērtējot visus katlu parametrus nosliecos par labu gaiss-ūdens sūknim Panasonic. Tagad lietojis esmu laikam kādus gadus četrus,. Secinājums. Esmu ļoti apmierināts un izmaksas pat domāju, ka ir mazākas nekā granulniekiem, (tā vismaz man teica granulu katlu lietotāji) jo ss vasarā silda silto ūdeni. mājas palatība 170km. Gada maksājumi par elektrību ap1400, tas ir par visu kopā. Ja vēlreiz būtu jāizvēlās tad izvēli izdarītu tādu pašu tik panasonic meistaurs neklausīti viņu kompetence piekliboja. Sūknis ir dzirdams tik tajā telpā pie kuras sienas tas ir pielikt jo gudrie meistari pieurba vītņustieni sienā lai nostiprinātu sūkni. Nākotnes skatījumā ja būs iepsēja pieslēgties pie dabas gāzes par saprātīgām naudām tad noteikti mainīšu uz dabas gāzes katlu tas ir viss komfortablākais manā skatīijumā.
Manā skatījumā lielākais mīnus Panasonic ir vadības panelis, laikam vajadzētu iesvīst lai vēl sarežģītaku to izdomātu ja ir vēlme nomainīt kādu parametru.
Iekārtu izmakas ko uzts';adīju vai apskatīju uzstādīšanau.
Jonu katls 1.5k
Granulu katls 5k
Gaiss-udens ss6k plus jānomaina bija boilers 500
Dabasgāzes katls 4k

Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Datums: 07/01/2019 11:05

čoms uzbūvējis 2 stāvus koka karkasu ar siltajām grīdām abos stāvos sienās vate 35cm griesti 40 ekovate, domāja mok likt gaiss ūdens, neviens ss kantoris pat neprasīja nekādus parametrus ēkai, bet sūtīja kkādus standarta sūdus ar aprēķinātām izmaksām līdz pēdējam centam nezinot nevienu parametru par ēku izņemot kvadrātmetrus, kur iekārtas un uzstādīšanas izmaksas ir 9999eur un gada elektrības rēķins 999eur, lauki īsāk sakot :) protams, ka neuzlika ss nobijies no attieksmes

Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Autors: Mairis ()
Datums: 07/01/2019 11:18

daudzjautajumi Wrote:
-------------------------------------------------------
> čoms uzbūvējis 2 stāvus koka karkasu ar
> siltajām grīdām abos stāvos sienās vate 35cm
> griesti 40 ekovate, domāja mok likt gaiss ūdens,
> neviens ss kantoris pat neprasīja nekādus
> parametrus ēkai, bet sūtīja kkādus standarta
> sūdus ar aprēķinātām izmaksām līdz
> pēdējam centam nezinot nevienu parametru par
> ēku izņemot kvadrātmetrus, kur iekārtas un
> uzstādīšanas izmaksas ir 9999eur un gada
> elektrības rēķins 999eur, lauki īsāk sakot :)
> protams, ka neuzlika ss nobijies no attieksmes

Lūk te arī var pateikt cik profesionāli ir ss tirgotāji. Es izsūtīju kādiem 5iem kantoriem. Tikai viens paprasīja vai ir veikts energoaprēķins ēkai un vai ir apkures vent. projekts. Man bija energo aprēķins un tas deva ļoti daudz.
Varēja i kontūru saīsināt i katlu ņemt mazāk jaudīgu.

Re: Gaiss-ūdens siltumsūknis kā alternatīva apkure
Autors: XYZ ()
Datums: 18/01/2019 10:50

1400eur/gadā par 170m2 jau nav nekas pa lēto. Ar zemes ss gadā pa visu elektrību uz 135m2 kaut kur 700eur aiziet.
Bet nu vēl jau atkarīgs kā tērē ne apkures elektrību - cik cilvēki?; TV/stacionārais dators, LEDi vai kvēlspuldzes utt.
Ja gribas pa lēto - jākurina malka, kuru kaut kur nozāģē, pats sagatavo un nokurina....:)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345
Pašreizējā: 5 no 5


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******          **  ********   *******         ** 
 **    **         **  **        **     **        ** 
 **               **  **        **               ** 
 **   ****        **  ******    ********         ** 
 **    **   **    **  **        **     **  **    ** 
 **    **   **    **  **        **     **  **    ** 
  ******     ******   **         *******    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727