UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
LED prožektors
Autors: Rumaks ()
Datums: 18/10/2015 19:45

Kas varētu būt par problēmu, ja LED prožektors, aprīkots ar kustību sensoru, ieslēdzoties nevis deg, bet mirgo?

Re: LED prožektors
Autors: Rx ()
Datums: 18/10/2015 21:03

Paskaidrojiet vairāk par mirgošanu: Ir tā: gaišs, nekas neieslēdzās, tumšs, neieslēdzās. Ir tumsā kustība: ieslēdzās un mirgo? Mirgo, mirgo, un tad pēc laika iztecēšanas atkal izslēdzās, vai kā?????
Ja tā....tad beigts.

Re: LED prožektors
Autors: Rumaks ()
Datums: 18/10/2015 21:20

Jā, tā ir. Naktī, kad ir kustība, ieslēdzas. Bet tā vietā,lai degtu, gaisma mirgo. Pēc iestatītā laika nodziest.

Re: LED prožektors
Autors: Rx ()
Datums: 18/10/2015 21:37

Kustību sensorā ir relejs. ieslēdzas un padod fāzi uz LED prožektoru. LED prožektorā ir shēma- modulis, kas 230V pārveido uz LEDam nepieciešamo spriegumu. Liela iespēja, ka šis modulis ir "nobeidzies". Jāārda ārā un jāskatās.....Vai uz veikala garantijas apmaiņu. Tas ka LEDi deg gandrīz mūžīgi ir māns. Man jau 2 mazie 10W prožektori kukū. Abiem LEDi beigti. Vaina? Iemesls? Domāju ka pārkaršana, jo vienam pie LED plāksnes bija radiators ar šķirbu...Otram nepētīju. Lai nu kā, bet ar halogēna lampu ir ekonomiskāk, ja prožektors tiek ieslēgts mazu laiku. LED "kristāls" sastāv no daudzām LEDiem, saslēgtiem virknē. Izdegot ( noīsinoties) uz atlikušajām LED pieaug strāva, . Pieaugot strāvai sāk silt vēl vairāk un sākas lavīnveida sadegšanas process.

Re: LED prožektors
Autors: LED ()
Datums: 19/10/2015 07:40

Ja LED būtu ķēdes slēgums, izdegot vienam, nedegtu vairs neviens. RX aprakstītais ir paralēlais slēgums.
Un jā, vainīgs visdrīzāk ir saucamais "draiveris". Risinās caur garantiju, vai uzsūtot jaunu draiveri, ja garantija cauri.

Re: LED prožektors
Autors: ETT ()
Datums: 19/10/2015 08:14

Izdegot gaismas diodei, tā no sākuma paliek īsslēgumā, tā teikt, zaudē savas ventīļa un gaismas avota īpašības. Tikai palielinoties vairākas reizes strāvai, tā pārdeg kā drošinātājs, kā ķēdes vājākais posms.

Re: LED prožektors
Autors: Didzisp ()
Datums: 19/10/2015 08:51

Ja godīgi, neredzu nekādu jēgu no LED prožektora ar sensoru. LED gaismekļi atmaksājas tad, ja tos darbina ilgstoši.Tad tie dod nopietnu ekonomiju. Parasts halogēna prožektors pagalmā labi ja vakarā kopsumā degs desmit minūtes. Mēnesī tas sanāks maksimums 2,5kWh.Vai ir vērts dēļ 50 kapeikām mēnesī pirk dārgu LED prožektoru, domāju, ka nē. Ja par LED ilgmūžību,tad man LED mājas numura apgaismojums jau deg 16 gadus no vietas un neviena diode nav izdegusi. Protams, diodes darbojas optimālā darba režīmā un nav pārforsētas, kā ķīniešu gaismekļos.

Re: LED prožektors
Autors: binary ()
Datums: 19/10/2015 09:06

Ķīniešu gaismekļos kā reiz nereti iebāž 5W draiveri un tirgo kā 10W. Jebšu ieliek 30W draiveri un tirgo kā 50W. Nu tas tā, par pārforsēšanu.

LED prožektori ne tikai ekonomē, bet arī mazāk smird. Pat 150-200 W halogēnais pāris minūšu laikā uzkarst līdz pāris simtiem grādu, ne velti ar pāris eiro vērtiem halogēnajiem prožektoriem "pēc sētas metodes" labo aukstos lodējumus. No tāda viedokļa LED šķiet mazliet drošāki. Sensors, savukārt, ir tīri ērtībai, neatkarīgi no tā, vai dienā tas prožektors deg 10min vai 2h. Jā, arī uz 2h to slēdzi ir slinkums slēgt iekšā/ārā, it īpaši, ja ir zināms, ka pēc pusstundas to prožektoru vajadzēs ieslēgt vēl uz 5min.

Re: LED prožektors
Autors: khe ()
Datums: 19/10/2015 20:50

Bišku nepiekritīšu par ķīniešu širpotrebu - tur draiveri kāreizi ir pa jaudīgiem un ledi netur. Mēriju un krāmējos ar 50w pr-iem - tur gandrīz prasās likt 30w draiveri, lai tas leds nebūtu pārslogots...

Re: LED prožektors
Autors: binary ()
Datums: 20/10/2015 08:44

Nu tad kā paveiksies. Tas mans komentārs bija balstīts uz youtubā savulaik redzētu video, kur vecis "preperē" dažādus ebayā nopērkamus ķīniešu produktus. Starp tiem video bija arī pāris LED prožektori pārjaukti un notestēti.
Bet, protams, "dabiski lētām" precēm jebkurā gadījumā var būt kasjaki - sākot jau ar nepietiekamu dzesēšanas virsmu, nepieskrūvētiem masas vadiem, liekām šķirbām, neesošu termopastu utt utjp… Pat tad, ja pašas detaļas izmantotas atbilstoši reklamētajai specenei.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******   ********   ******   **    ** 
 **     **  **    **  **        **    **   **  **  
 **     **  **        **        **          ****   
  ********  **        ******    **           **    
        **  **        **        **           **    
 **     **  **    **  **        **    **     **    
  *******    ******   ********   ******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727