UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 5 no 7
Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 10/04/2015 12:38

Paldies, Vilni, par formulu. Skatīšos un, ja kas izdosies, ziņošu! :)

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: soseds2 ()
Datums: 10/04/2015 21:26

Uldi, tāda ir šī katla specifika , ka viņš kuras lēni, jo liesma no malkas iet uz leju un neapņem to,degšana nav tik intenīva, kā katliem ar lielu kurtuvi.
Baltezerā ir šitā pati lieta, ka katls kuras ļoti lēni. Sūķņa caurplūdi neaiztiec, visu regulē vārsts!
Kāmis, var izvēlēties jebkuru tērauda katlu normāla lieluma ar horizontālo ielādi. 30KW robežās pa 900e varētu būt kkas no Galmet, Elektromet, Wolf vai Līvānu utt. Vislabākie ir ar cauruļu siltummaini.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Ruukis ()
Datums: 10/04/2015 21:43

Vārsts regulē t, kas atpakaļgaitā iet atpakaļ uz katlu, bet neregulē, cik daudz. Vilnis jau raksta par pārsildīšanu jeb akumulatora sildīšanu tādos ka 2 piegājienos, bet jābūt jau būtu ar ūdens stratificesanos, ne taa? Ar suukna ātrumiem jau paspēlēties var, tik tagad siltā laika kurinaat?

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: SerViss ()
Datums: 11/04/2015 11:52

Uldiš Wrote:
-------------------------------------------------------
...................Pirmajā kursmā iegāja 14kg................
...................................
........... 1 kursma vilka nedaudz zem 2 h ..........
...................................
Neizskatās, ka būtu meklējamas kādas īpašas problēmas.
Ja katls darba režīmā ir norijis ~7kg malkas 1 stundā, tad tas 1 stundā no malkas ir paņēmis ~ 28 kwh un nodevis sistēmai ~ 21kwh. Tas varētu būt diezgan tuvu parametriem, ko malkas režīmā gribēt no 32 kw brūnogļu katla.
Tie 25 kg malkas 5 stundās nav īsti nosaucami par darba režīmu, jo augstākminētie citāti parāda citu realitāti (turklāt vēl no 2h varētu atrēķināt iekuršanās laiku līdz optimālajam režīmam).

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Niks ()
Datums: 12/04/2015 22:35

kkk Wrote:
-------------------------------------------------------
> Nik, vai pamēģināji nosvērt malkas apjomu, ko
> izdodas sakrāmēt vienā mutē?

Tas svaru nav, tad aizmirstas ... Vienvārdsakot - vēl nē :(

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 13/04/2015 09:28

Labas ziņas (tā sķiet). :)
Vakar pamēģināju dažus ieteikumus un šķiet, ka problēmai ir risinājums.
1. Sūkņa jaudu samazināju uz 1.ātrumu. Plūsmas vārstu neaiztiku, tikai sūknim podziņas paspaidīju. :) Secinājums - katls jau aptuveni pēc 15-20 min pēc iekuršanas sasniedza 60C, vēl pēc 15-20 min 80C un visu laiku strādāja ar T ne mazāku kā 80C (vidēji ~85-90C, beigās ~95C). Aķis arī pildījās tā - kamēr augšā jau bija 80+ grādi, vidū un apakšā auksts un tad pamazām 80C gāja aķī uz leju. Lai saprastu, vai sūknis varēja ietekmēt, pamēģinju arī citus ātrumus (lielākus), kurus nospiežot, katlā redzami sāk kristies T. Mans ipirmais secinājums tātad, ka sūkņa ātrums bija par lielu.
2. Malku saliku vertikāli (jau iepriekš biju novērojis, ka tā katls kuras labāk). Turklāt arī turēju vaļā apakšējo un arī 3.gaisa padeves caurumu, līdz ar to kuršanās notika "jaudīgāk". Šeit nepiekrītu soseds2, ka katls "pēc noklusējuma" kurās lēni, jo liesma iet uz leju - jā, galvenā plūsma sānāk uz leju tālāk uz dūmgāzu ejām, bet tas nenozīmē, ka katls kurās lēni.
Šo darbību rezultātā katls no špickas līdz nedaudz sarkanām oglītēm ar aķi no 22C līdz ~80C izkurējās aptuveni 3,5 stundās. Šoreiz ļoti precīzus laikus neuzņēmu un malku nesvēru (bet uz aci izgāja aptuveni tikpat, cik tad, kad svēru). Secinājums tātad tāds, ka arī ar malku šim katlam var dabūt lielāku jaudu ārā. Tagad tik jānoskaidro, vai malkas likšana (horiznotāli/vertikāli) un/vai sūkņa ātrums, un/vai gaisa padeve vai visi trīs bija pie vainas, ka iepriekš negāja kā vajag.
Internetā atradu, ka šādus pašus katlus "copy-paste" ražo arī Buderus, Bosch, u.c. ražotāji.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: SerViss ()
Datums: 13/04/2015 11:13

Veiksmi eksperimentos!
Samazinot cirkulācijas sūkņa ātrumu un palielinot gaisa pieplūdi kurtuvē, it kā tika veikti uzreiz divi soļi vienā virzienā katla temperatūras paaugstināšanai. Varbūt, ka tieši tas arī bija nepieciešams katla visoptimālākajai darbībai, bet.....
Tomēr jāatceras, ka rungai ir divi gali, un abas šīs darbības summā ietekmēja siltummaiņa darbības efektivitāti un izplūstošo dūmgāzu temperatūru, iespējams samazinot katla lietderības koeficientu.
Varbūt ir vērts pamēģināt nesamazināt sūkņa ātrumu siltumapmaiņas efektivitātei, bet tikai palielināt gaisa pieplūdi degšanas intensificēšanai. Tā kā katlam ir keramiskās plāksnes kā karstuma katalizatori, tad varbūt pastiprināta degšana viena pati spēs uzturēt pietiekoši labu katla temperatūru, tajā pat laikā ļaujot sūknim straujāk savākt siltumu ūdenī un uzturēt labu lietderības koeficientu.
Eksperimenti, eksperimenti...

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Niks ()
Datums: 13/04/2015 15:41

Vakar tajā trakajā vējā palaidu savu "prieka katlu" un ... jau pēc 10 min nožēloju
Skurstenī nav vilkmes regulatora, vējš visu rāva cauri, gāzu temp turējās ap 130 (norm ir 180) un katls dūmoja....

Attiecīgi efektivitāte pakaļā, aķis tikai lidz pusei pilns utt


Uzmanību - jautājums :)
Vai Šiedeļa Isokernam var ierīkot tādu vilkmes regulātoru ? Mož vienkārši pavērt vaļā apakšējās revīzijas durteles ?

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kkk ()
Datums: 13/04/2015 16:09

Ar vilkmes regulatoru tu domā veco labo šīberi, ko manuāli pievērt kad vilkme par lielu? Isokernam to izdarīt ir samērā vienkārši, un tas ir darīts bloka apakšējā daļā, uzreiz virs iepriekšējā bloka pilnās virsmas. Caurumu kādu vajag uztaisa ar urbšanu un zobenzāģi. Bet es man liekas vispirms pamēģinātu iemontēt katla pieslēguma trubā.

Lūku turēt vaļā - ar domu izlīdzināt spiedienu katlu telpā un ārā? Pat ja tas netraucē katlam man nepatiktu caurums, kas sūc gaisu ārā no mājas, nerunājot par drošības apsvērumiem.

Re: Junkers Supraclass S?
Datums: 13/04/2015 16:49

Man ar vēju nekad nav bijušas problēmas, resp. neizjūtu, ka būtu paaugstināta vai pazemināta vilkme un es īsti nezinu kas tieši tam par iemeslu. Varbūt tas ir daļēji no tā, ka man jumtiņš uz skursteņa (kas normālai pašvilkmes sistēmai radītu problēmu)?
Vilkmes regulatori ir redzēti, tie kuri nodrošina noteiktos Pa skurstenī. Cik skatījos uz viņiem, tad manuprāt viņi tieši tā arī dara, ka atkarībā no vilkmes rauj apakšā vaļā skursteni kas būtu analoģiska darbība revīzijas lūkas kustināšanai, tikai to dara automātiski. Bet Nik tavā gadījumā vai tik nav tā, ka vilkme tieši ir par mazu, resp. vējš spiež iekšā skurstenī? to es spriežu pēc dūmošanas un pazeminātās dūmu t. Tādā gadījumā vilkmes regulators diez vai tev palīdzēs, jo tas strādā tieši pretējā virzienā - kā reduktors. Tev vajadzētu tieši otrādi. Starp citu, skursteņa gals kur atrodas - korē, piebūvē zemāk par kori, koki? Pagaidām es drīzāk sliecos par to, ka kaut kas ar skursteņa galu būtu jādara - jumtiņš, tas kustīgais/rotējošais gals utml.

Pašreizējā: 5 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********        **  **      **  **     ** 
  **   **   **              **  **  **  **   **   **  
   ** **    **              **  **  **  **    ** **   
    ***     ******          **  **  **  **     ***    
   ** **    **        **    **  **  **  **    ** **   
  **   **   **        **    **  **  **  **   **   **  
 **     **  **         ******    ***  ***   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727