UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 7
Re: Junkers Supraclass S?
Datums: 08/04/2015 14:56

Nesapratu arī domu par kurināmo. Sanāk ka pamatā tas ir brūnogļu katls nevis malkas?!

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 08/04/2015 15:01

Uldiš paldies par garo atbildi! Cik viegli/grūti ir tīrīt siltummaini? Cik tev liela māja un jaudīgs katls?
Pašam māja 180m2 plānoju ņemet 27 vai 32kw katlu un sistēmā būs 1,5t aķis.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 08/04/2015 16:21

To Vilnis:
Iespējams, ka kaut kam jābūt otrādi, bet arī uz katla pie tehniskajiem datiem ir minēta 3.klase.
Jā, pamatā tas bez "D" ir brūnogļu katls, ko var pateikt arī, atverot augšējo ielādes vāku (tur nāk tāds kā papildus noslēgts iekšā tālāk, kuru esmu izņēmis ārā, jo citādi vispār neko nevarētu ielikt). Kā alternatīvi ir norādīti arī malka, briketes, ogles. Es kurinu ar malku un briketēm, bet malka katlam "patīk" labāk. Intereses pēc agrāk pameklēju, bet iekš LV "D" modifikāciju neatradu tirgojam. Un brūnogles arī neatradu.

To Kaamis:
Man ir 32kW katls (bez "D") un 1,2 t aķis + kombinētais 160l boilers, ESBE 3gaitnieks un telpas dačiku. Mājā radiatori (ar domu kādreiz par siltajām grīdām). Māja 100m2 un ļoti slikti siltināta. Ar visu to šī ziema (kura gan nebija visai auksta) tika pārlaista ļoti mierīgi. Bet arī apzinos, ka temperatūras svārstības mājā ir dēļ nesiltinājuma, nevis katla vai apsaistes dēļ. Domāju, ka sistēma vilks arī tev esošos 180 (un man plānotos 200kvm). :) . Man kopā lika soseds2.
Par siltummaiņa tīrīšanu: tā kā nav bijusi pieredzes ar cita veida katliem (izņemot 1x ir tīrīts viadrus čugunneks, kurš nav parocīgs) tad viedoklis subjektīvs. Pamatā tīru 1x nedēļā sestdienas vai svētdienas rītā, aizņem ap 30-40 minūtēm. Kā īpatnība ir tā, ka, lai iztīrītu ir jāpaceļ viss katla augšējais čuguna vāks (nav nekādu skrūvju, ar eņģēm vienkārši paceļ) un tad no augšas ar birsti iztīra dūmejas. Pirms tam izņem tos dažus šamota ķieģeļus un turbulatoru - dūmeju sienas pamatā plaknas un iztīrīt nav parāk sarežģīti. Vienreiz mēnesī ataisu vaļā arī pēc Junkers plānojuma tīrīt neparedzēto pēdējo eju un iztīru arī to. sodrēji sabirzt apakšā un tad pa tādu caurumu "grīdā" ar "ķeksi" ir jāsastumj pelnu kastē. nekas sarežģīts, bet nedaudz jāiemanās. Kā mīnuss tīrīšanai no augšas ir tas, ka, ja katls ir silts vēl no rīta (10-12h pēc izkurēšanās man parasti ir ap 30-40 C silts no rīta, reti ir bijis pat 55-60 C), tad sodrēji tīrot ceļas un augšu darbs netīrīgs. Ja ir iespējams, tad ir: vai nu jāierīko nosūcējs tīrīšanai; katlam jābūt vēsākam; jābūt norobežotai telpai un nebiadīties nedaudz sasmērēties.
Man šķiet (nerēķinot siltumzudumus u.c., bet subjektīvi), ka 32 priekš 1,5 t būs pašā laikā.
Neliela piebilde: sistēmas izmaksas - neticu, ka ar 4k var iekļauaties visā. Reķini ap 2.2-2.4k materiāli, ap 1k darbs + tad pats katls, skurstenis, aķis, boilers. Tie visi sīkie štruntiņi apsaistes kopā normāli salasās. Protams, var ieekonomēt nedaudz uz sūkņiem (Wilo nevis Grundfoss), un vēl šo to, bet pa 4k to visu dabūt gatavu - nezinu....

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 08/04/2015 16:29

Sorry, tev laddomatt plānots, tad šis tas atkrīt. Ja pats liksi kopā, tad savādāk, bet ieteiktu pirms tam tik un tā skrupolozi izrēķināt, cik un ko vajag, jo, kamēr neredzēju rezultātu, pats neticēju, kā var pa tiem visiem štruntiem tā salasīties.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 08/04/2015 16:58

Uldiš paldies par izsmeļošajām atbildēm necerēti plaši ieguvu visu infu ko gribēju zināt:) Domāju ka iekļaušos 4k, jo darbs būs pašu 90% un caur paziņu varu dabūt santehniķi kas vajadzības gadījumā piepalīdzēs laiks arī līdz rudenim.

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 08/04/2015 17:08

Veiksmi darbos! :)

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: soseds2 ()
Datums: 09/04/2015 00:08

Uldi, neaizmirsti Kāmim ieteikt meistaru katla uzstādīšanai! :)
Uldi, paldies, ka iekomentēji, citādi es domāju, kā lai to visu tik daudz saraksta! :)

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Niks ()
Datums: 09/04/2015 00:24

Baidos kļūt apnicīgs, bet tomēr :)

Vīri - teikt, ka 32 kw priekš 1,5 T ir ok ir pilnīgs diletantisms
Precīzi jautājums ir - cik liela ir tam katlam "mute", ko vienā reizē izkuriniet, un, protams, katla lietd. koef.
Piemēram man ir tikai 20 kW un 2 T aķis. Un ir baigi labi. Viena "mute" nodrošina no 20 uz 80 grādiņiem

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: Uldiš ()
Datums: 09/04/2015 08:56

Kā minēju, 1,5 t - tas ir subjektīvi, no pieredzes, bez rēķināšanas. Gāzģenerācijas Herz ūberkatlu pa 5k eur tomēr nevar īsti salīdzināt ar dabiskās vilkmes tērauda malkas katlu pa 800-900 eur. Tās tomēr ir dažādas klases. Ja ir pietiekami $, tad gāzģenerācijas katls noteikti ir labāka izvēle, bet jāņem vērā, ka katrs izvēlas pēc dažādiem kritērijiem, tajā skaitā - pieejamā $. Nevajag, Nik, uzspiest savu viedokli, jo ne visi var/grib braukt ar X5, citam pietiek ar Golf. :) Apsveicu Tevi, ka ir tāda iespēja bijusi uzlikt tādu katlu, bet jautājums bija tieši par pieredzi par šo katlu. :) Pats sev arī ko tādu gribētu! :)
Tātad no pieredzes - ar vienu muti sausas malkas no 20/25-60 C vidēji sanāk mucu uzkurināt. Lai vairāk, vajag vēl kādu kursmu. Paralēli man uzreiz pēc iekuršanas siltums arī aiziet uz radiatoriem un aķim tiek tas, kas sākumā paliek pāri, pēc tam pamazām arvien vairāk. Neesmu mēģinājis kurināt tikai mucu, tāpēc nevaru pateikt, cik ar vienu muti var uzvilkt. Ja ir interese, varu šovakar pamēģināt! :) Turklāt jāņem vērā, ka Junkers mute ir samērā maza, tādēļ ar vienu kursmu noteikti nepietiek - iespējams, ka Herz katlam mute lielāka, līdz ar to salīdzināt pagaidām nav īsti korekti. ne pāarāk lielā mutu ir neliels mīnuss, kā jau pašā pirmajā aprakstā minēju.
Kā jau minēju, man kopā lika soseds2 - ļoti kvalitatīvi un reizē arī smuki salika. :)

Re: Junkers Supraclass S?
Autors: kaamis ()
Datums: 09/04/2015 09:19

soseds2 varbūt vēlas vasaras vidū atbraukt ekskursijā uz Liepāju un tad tālāk uz Kurzemes laukiem pašu katla apsaisti saskrūvēt :)?

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **   ******    *******  
    **     **    **  ***   **  **    **  **     ** 
    **         **    ****  **  **        **        
    **        **     ** ** **  **        ********  
    **       **      **  ****  **        **     ** 
    **       **      **   ***  **    **  **     ** 
    **       **      **    **   ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727